Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 21, 2012, 03:48:59 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: wymagania  (Przeczytany 2040 razy)
Norquad
Niemy

Reputacja: 0

« Odpowiedz #30 : Styczeń 21, 2011, 23:38:52 »

WoW nie osiągnął jeszcze 13mln kont (z czego sporo to gold farmerzy). Do tego nie wszystkie są aktywne. Także takie bajki o 15+ mln aktywnych graczy to na onecie opowiadaj.

I ogólnie, to wymieniasz same gry nastawione na PvE (no GW może odstaje nieco). W grze PvP nie ma miejsca dla typowych płaczków np. z WoWa. Mob nie zaskoczy Cię niczym nowym po roku czasu, natomiast gracz jak najbardziej. Dlatego też gracze muszą chcieć być zaskakiwani

Ja nie dzielę gier na typy tylko ogólnie mówię o mmo bo jest masa tego typu gier ktorych nie wymieniłem a którym WAR popularnością nie dorasta do pięt. Druga sprawa skoro już o tych "typowych grach mmo - PvP" (pierwszy raz słyszę, a mniemam że chodzi ci o taki gatunek?) to możesz mi wymienić kilka tytułów...? albo jakieś inne gry RvR które to gracze zmieniają jak rękawiczki?
GIPlayer
Mówca

Join the herd.

Reputacja: 28

Imię w grze: Gottry

« Odpowiedz #31 : Styczeń 22, 2011, 00:04:33 »

W grach PvE gracz ma komfort, że nie zostanie zaskoczony. A jako, że większość graczy to gracze leniwi, więc i gry PvE mają większą popularność. A w GRACH (nie mmo) typowo PvP gracz nie ma luksusu znania zamiaru przeciwnika, nie wie co przeciwnik użyje w danej chwili. Najprościej gra PvP jest trudniejsza niż PvE.

WAR nigdy popularnością nie dorówna popularniejszym grom mmo, gdyż jesteś w nim zmuszony do gry zespołowej + pvp.

Join the herd.
malacar
Gość
« Odpowiedz #32 : Styczeń 22, 2011, 00:55:09 »

nie dorasta do pięt. Druga sprawa skoro już o tych "typowych grach mmo - PvP" (pierwszy raz słyszę, a mniemam że chodzi ci o taki gatunek?) to możesz mi wymienić kilka tytułów...?

Shadowbane, DAoC,
albo jakieś inne gry RvR które to gracze zmieniają jak rękawiczki?

tu będzie pewnie problem, bo ostatnio nie wiele tego typu gierek się pojawia, np. GW2 (raczej nie będzie gra pvp Smutny), SWOR (z pewnościa nie będzie pvp - WoW z dodatkiem GW1 (poket npc(!!!)), Rift (może być 50/50 - niby taki linage czy aion),
Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Wczoraj o 06:12:42