Dymian225
Niemy
Reputacja: 0
Imię w grze: Terefere
|
 |
« : Grudzień 05, 2008, 21:45:54 » |
|
poszedlem do sklepu obejrzalem wymagania, uradowany wracam do domu odpalam gre robie questy i wchodze na sc a tu taka kaszanka jest (tnie sie) ... zawiodłem sie bardzo. Czy EA mowiła cos na ten temat ?? Czy zamierzaja to zmienić ? Czy jedynym wyjsciem jest zmiana kompa ? jak tak to jaką karte graficzną pod PCI-E byście polecili do gry w warhammera do 500zł-600zl razem z zasilaczem bo na moim raczej lepsza niz jest nie pociagnie. temat załozyłem z profilu kolegi mój komp:
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.06GHz NVIDIA GeForce 7600 GS (Omega 2.169.21) (GeForce 7600 GS) 2.0 GB ramu Microsoft Windows XP Home Edition (Build Dodatek Service Pack 32600)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2008, 21:48:02 wysłane przez Dymian225 »
|
|
|
|
|
Błysk
Małomówny
Reputacja: 1
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 05, 2008, 21:50:26 » |
|
Po pierwsze, pogrzeb w opcjach gry, jak tego nie robiłeś i zmniejsz detale  Trochę pomoże chyba. Co do lagów na scenerio to normalka, twórcy gry starają się to usprawniać w każdym patchu, potrzeba cierpliwości. Tak więc Mythic zamierza to zmienić i starają się jak mogą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ygnis
Rozmówca
Reputacja: 3
Imię w grze: Ygnis
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 05, 2008, 23:06:23 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dymian225
Niemy
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 06, 2008, 07:29:24 » |
|
czyli te wszystkie sciny gry to są lagi ?? jeżeli tak to gram dalej mam nadzieje ze zmienia to jak najszybciej grafa jest max obnizona dalem tylko zeby wyswietlalo wszystkie spelle itp
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anako
Rozmówca
The Traveller
Reputacja: 10
Imię w grze: Constantia
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 06, 2008, 08:24:42 » |
|
Przede wszystkim, przed uruchomieniem gry wyłącz wszystkie programy, które mają jakiś związek z netem - głównie GG/tlen/skype, aż byłam zszokowana jak bardzo wyłączenie tych rzeczy polepszyło performance  poza tym nie graj w okienku, a na pełnym ekranie - też szybciej wtedy chodzi. Jeżeli zacznie Ci się slideshow, to w ramach możliwości wyloguj się i zaloguj jeszcze raz, a znowu będzie płynnie. To takie wskazówki na podstawie własnego doświadczenia 
|
|
|
|
|
|
At spes non fracta.
|
|
|
Piorunes
Gawędziarz
Reputacja: 5
Imię w grze: Piorunes
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 06, 2008, 09:48:30 » |
|
Proponuję przerzucić ten temat do odpowiedniego działu. _________________________________________________ ____________
Lagi ja uswiadczam tylko na ORvR sporym. Wyłączam wszystkie programy obciążające i jakoś daje radę.
Mógłbyś podać jakiego masz neta? To może mieć znaczenie.
|
|
|
|
|
|
"Poglądy są jak dupa, każdy jakieś ma, ale po co od razu pokazywać..."  
|
|
|
acw
Milczący
Imię w grze: Rumcajs
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 06, 2008, 09:53:30 » |
|
Miałem podobną konfigurację, tyle że miałem procesor sempron 3000+. Gra na scenariuszach też mi się cieła. Zmieniłem procek na Athlona 4850E i zainstalowałem Vistę 64b. To rozwiązało problem. Moim zdaniem gra dławi ci się z powodu zbyt wolnego procesora.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anako
Rozmówca
The Traveller
Reputacja: 10
Imię w grze: Constantia
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 06, 2008, 11:54:38 » |
|
Ale internet też ma znaczenie. Posiadam 10mbit/s i nie mam ŻADNYCH lagów. Czasami się tylko slideshow robi, ale to bardziej z obciążenia pamięci wynika.
|
|
|
|
|
|
At spes non fracta.
|
|
|
Dymian225
Niemy
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 06, 2008, 14:06:16 » |
|
to juz nie wiem w czym rzecz ... kazdy pisze co innego da sie jakos skonsultowac z typkami z warhammera i pytnac w czym rzecz ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mezt
Milczący
Bang bang, he shot me down ...
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 06, 2008, 14:28:04 » |
|
to juz nie wiem w czym rzecz ... kazdy pisze co innego da sie jakos skonsultowac z typkami z warhammera i pytnac w czym rzecz ?
Zawsze można spróbować. Zainstaluj addony buffthrottle i infthrottle. Potem przejżyj te działy forum WHA : http://www.warhammeralliance.com/forums/forumdisplay.php?f=129http://www.warhammeralliance.com/forums/forumdisplay.php?f=74Pewnie że lepiej mieć 4 gb ramu i core duo jeśli chodzi o WAR'a. Ale w dużej mierze jak chodzi gra na naszym sprzęcie zależy od silnika samej gry który w naszym wypadku pozostawia wiele do życzenia. Z twoim sprzętem pve,sc powinny chodzić bez problemu. Za to średnie i duże rvr już niestety będzie wypadać słabo tak samo atak i obrona keepów. Z tym że ludzie z wyśrubowanym sprzętem tez mają problem z fpsami,patche które już weszły lub mają wejść tą sytuacje mają poprawić. Ilość porad w necie odnoszących się do poprawy działania WAR'a jest bardzo duża, wystarczy trochę poszukać. Pozatym jest różnica między lagami a spadkiem fps'ów. Te pierwsze są od niedawna, pojawiły się w momencie wejścia jakiegoś hotfixa przed 1.0.6. Jeśli chodzi o mnie to lagowało mnie strasznie na sc ale ostanio przestało więc coś musiało zostac usprawnione. Jeśli chesz zmieniać sprzęt to wydaje mi się że nie karte należy wymienić a procesor, tak jak to napisał ktoś powyżej gra lepiej się zachowuje na procesorach dwurdzeniowych niż na jednordzeniowych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konfitura
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 08, 2008, 10:31:51 » |
|
a ja mam GF6150 na fastest framerate gra chodzi dobrze i sie nie tnie, nawet jakies wieksze orvr wyjatek to zabicie keep lorda, bedzie crash czy nie bedzie o to jest pytanie pewnie to zasluga ramu 4gb ddr2 800mhz i pewnej zabawy z rejestrem
|
|
|
|
|
|
90% ludu napisze posta i nie wraca do topicu. Tez mi dyskusja!
|
|
|
Mayhem
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 09, 2008, 08:41:45 » |
|
Mam pytanie co do tego jaki sprzęt jest potrzebny żeby większe walki o keepy płynnie chodziły? W niedzielę destro po przejęciu Kadrin Valley zaatakowało Stonewatch i powiem szczerze że gra chodziła tak że płakać się chciało pomimo ustawienia fastest framerate.
Mój komp to: Athlon 4,4Ghz, 2GB DDR2, GForce8600GT i łącze 2Mb
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Taros
Rozmówca
Vash The Stampede
Imię w grze: Aylith / Grollo
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 09, 2008, 08:43:21 » |
|
Kompa masz cacy to server laguje przy takich walkach.
|
|
|
|
|
|
Wiadomo, że stado lwów dowodzone przez barana zostanie zjechane przez stado baranów dowodzone przez lwa.
|
|
|
Tex
Niemy
|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 22, 2010, 16:55:51 » |
|
|
|