Przełęcz Czarnego Ognia
Luty 06, 2012, 06:10:26 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 [2] 3 4   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Goblin Szaman  (Przeczytany 10533 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Bourne
Małomówny

That's the spirit.

Reputacja: 0

« Odpowiedz #15 : Grudzień 11, 2007, 08:37:42 »

Excuse me, orkowie (i gobliny) są ASEKSUALNI, więc o żadnych male/female mówić nie możemy.
Thaard Boft
Administrator
Bard

Reputacja: 30

Imię w grze: Thaard, Boft

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #16 : Grudzień 11, 2007, 08:43:40 »

A szkoda, bo zamiast mordowac wszystko w kolo i siebie to by sie poprostu chedozyli Język

W pojedynkę twardzi jesteśmy jak skała, zjednoczeni w grupie - niezniszczalni jak góra!" 
Duraz Un Angaz! Karaz Garaz Runkaraki!
Grooghar
Małomówny

« Odpowiedz #17 : Grudzień 11, 2007, 11:44:25 »

Goblasy są bardzo wskazane zarówno szamanie jak i reszta.
Po pierwsze przydadzą się w walce.
Po drugie muszę mieć kim pomiatać jako czarny ork Duży uśmiech
A po trzecie są bardzo klimatyczni i nie warhammera bez gobosów.

P.S. Żartowałem z tym pomiataniem... no może troszkę Mrugnięcie

Waaagh!!! Wojna i Krew!!!
XMAT Xergon
Rozmówca

Carpe Diem / VooDoo people

Reputacja: 7

Imię w grze: Xergon / Xergov / Xergok

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #18 : Sierpień 25, 2008, 04:08:56 »

Ale wy ludzie offtopujecie -.-''

http://www.whmovies.com/movieview.php?id=203

Polecam ten filmik, jeżeli ktoś ma jakieś pytania odnośnie Shamana. Koleś dosyć fajnie analizuje całą postać.

CZŁOWIEK CZŁOWIEKA CZŁOWIEKIEM CZŁOWIECZY
"Krew pokonanych zmienia często barwy zwycięzcy" "Kapitulacja to próba ocalenia wszystkiego, oprócz honoru"
Quig
Rozmówca

« Odpowiedz #19 : Sierpień 26, 2008, 23:04:57 »

gobosy to sie nadaja do tego :> http://www.youtube.com/watch?v=Bewij4fxvGg

Eltharion: SH, S, BO, CH ;] wszystko co zielone Uśmiech
spell
Małomówny

Reputacja: 2

« Odpowiedz #20 : Wrzesień 11, 2008, 17:58:19 »

To ja powiem cos o shamanie bo klasa bardzo mi sie spodobała. Ogolnie porównujac do WoWa to jest bardzo ciezko jednostronnie okreslic jaka jest jej mechanika ale trzeba powiedziec ze jest to ewidentna klasa HYBRYDOWA - nigdy nie bedzie ona najlepsza w dpsie ani healingu lecz i tak bardzo latwo byc 1wszym na liscie na BG (niejednokrotnie juz bylem na levelu 8-9). Jesli ktos mysli ze shamanem bedzie mogl tylko healowac albo tylko dpsowac to sie bardzo myli bo po prostu sie nie da - healujace czary wzmacniaja dpsujace i na odwrót (lecz trzeba powiedziec ze healowanie u shamana jest na pierwszym miejscu dopiero potem dps) I jesli porownujemy to do wowa mozna powiedziec ze jest hybryda dwóch klas - Shadow priesta (ze wzgledu na dps i czar jeden ktory dmguje i tyle ile dmgu zada tyle uleczy twoj defensive target i druida - ze wzgledu na czar podobny do regrow (pewna ilosc heala nieduza na poczatku a potem over time, Hota i bardzo mocny heal lecz dlugi cast time.
Ogolnie klase bardzo polecam Uśmiech jesli macie jakies pytania zadawajcie to tez sprobuje odpowiedziec.
I jest tutaj jeszcze ktos kto tez gra Gobem shamanem i zamierza grac nim na retailu?
Waaaghed!
Niemy

« Odpowiedz #21 : Wrzesień 12, 2008, 17:01:25 »

a jakże!

ktoś przecież musi panować na tymi hordami głupich orków Mrugnięcie
Warchoł
Rozmówca

Reputacja: 5

« Odpowiedz #22 : Wrzesień 12, 2008, 19:21:55 »

Wolalem Choppasa - wiadomo jak skonczyl
Numer 2, Squiger okazal sie byc mocno niedopracowany(w WoWie problemy z petem naprawili calkowiciepo 3 latach...)
Zostaje mi shaman i Black Ork. Szama fajniejszy.

Galia est omnis divisa in partes tres
Quorum unam incolunt Belgae aliam Aquitani
Tertiam qui ipsorum lingua Celtae nostra Gali apelantur
Quig
Rozmówca

« Odpowiedz #23 : Wrzesień 12, 2008, 23:23:08 »

Dzisiaj na scenario 2 szmanow w tier 1 co mieli jakos 26-28K (każdy) w healing  na koniec Chichot MASSSSAKRA:D

Eltharion: SH, S, BO, CH ;] wszystko co zielone Uśmiech
kaymeth
Niemy

Imię w grze: Guznuk

« Odpowiedz #24 : Wrzesień 19, 2008, 06:35:01 »

Ja wczoraj zrobilem sobie shamana na serv RP i naprawde super sie gra, fajny klimat, super wyglad no i ten heal..... xD Ciekawi mnie tylko jak bd sie gralo na np 30+?

"Patyczki i kamyczki połamcie mi miedniczki, lecz Gork i Mork rozbiją twój nędzny łebek na kawałeczki jeżeli nie odpieprzysz się ty duży kolesiu!"
Ozzy
Niemy

Imię w grze: Ozzy

« Odpowiedz #25 : Wrzesień 23, 2008, 17:31:11 »

Długo nie mogłem zdecydować się kim grać, ale wiedziałem, że chcę być healerem. Wypróbowałem Rune Priesta, Zealota i Shammy'ego. Skupię się na tym pierwszym i ostatnim, jako, że zealot to w zasadzie kopia tego krostoluda Język.

DPS szamana jest całkiem znośny jednak mam wrażenie, że nastąpiła mała pomyłka. Każda klasa, nie licząc innych healerów, robi damage o wiele większy niż nasz mały Zielony, a jednak większość jego czarów skupia się właśnie na zadawaniu damage'u. Każdy czar dodaje szamanowi punkty Waaagh, które przyspieszają casting kolejnych czarów (dmg dealing spelle przyspieszają casting naszych heali i na odwrót). Wszystko byłoby prawie pięknie (prawie, bo mimo wszystko szaman ma zbyt mało możliwości leczenia, przynajmniej moim zdaniem) gdyby nie to, że ten zielonoskóry jest bardzo kruchy. Podczas potyczek RvR, gdy grając szamkiem zostaniesz wybrany na cel nuke'a masz lekko mówiąc- przerąbane. Szaman, z powodu braku instant heali (chyba, że ma nabite wcześniej punkty Waaagh) nie da rady sam się wyhealować z większego ataku, jego podstawowy heal leczy bazowo na 20 levelu około 150 hp po czym 300+ w ciągu kolejnych 9 sekund (jak ktoś wcześniej napisał, druidzki Regrowth Uśmiech a kolejny, mocniejszy czar, który w teorii mógłby pomóc ma casting time 3sec.

Dobra, ponarzekałem sobie Chichot
Ale pomimo marudzenia, nie uważam, że szaman jest słabą klasą. Ba, jest naprawdę dobry (w RvR T2 bez problemu da się wyrobić 60k+ heal i 15-25k dmg podczas jednego scenario). Po prostu jest zbyt kruchy do solówek (tak, wiem, że WAR to gra zespołowa, więc do takowych nie powinno dochodzić, ale ja po prostu kocham marudzić!).

Co innego Rune Priest. Jego dmg jest co najwyżej marny, bo mało elegancko byłoby mówić, że jest beznadziejny. Jednak jego survavibility jest przepiękna. Jego heale to instanty, może kite'ować wrogów przy okazji się lecząc, jest praktycznie nie do ubicia, a jego heale są mocniejsze niż szamańskie. Krostolud jest moim skromnym zdaniem po prostu overpowered i przy następnym patchu z pewnością się to zmieni.

A ja wracam do swojego gobbosa i gromadki innych Zielonych kumpli i z pomocą Gorka i Morka zrobimy potrawkę z kilku złapanych w lesie elfów!

PS. Aha, dodam, że moje narzekanie na słaby healing mojego Zielonego musi wiązać się też z tym, że w Tier 2 wciąż ganiam w białych itemkach Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2008, 17:33:17 wysłane przez Ozzy » Zapisane
dimdim
Milczący

Imię w grze: dimdim

« Odpowiedz #26 : Wrzesień 26, 2008, 11:26:11 »

A ja powiem tak. Od poczatku szamanem na rvr nie wypadlem ponizej 2-imejsca w czolowce hilerow. 60% walk bylem na 1 miejscu, ponad 30% na 2-gim.

W tej chwili na 21 lvlu mam 519 will power, 2700 zycia, costam tougness i z 220 inteligence.

Wczoraj w 3 osoby (Szaman + Black Ork + Chosen) wszyscy na 21 lvlach robilismy bez problemu PQ Chapter 10 u elfow. Rzucilem 2 hoty na black orka czy chosena i moglem nic nie robic.

Jeden leczy co dwie sekundy po 196 a drugi po 192. Czyli po 400 co 2 sekundy + koncowka mocniejsza + start mocniejszy. Do tego dochodzi mi spell z morali ktory obniza czas spelli do 1 sekundy i jesli jest zle (np. 4 championow bije orka, to zaczynam go rzucac wiekszymi hilami po 1000 co 1 sekunde, albo group heal po 519 dla wszystkich co 1 sekunde)

Jak wyglada kruchosc? Tak. Goblin jest kruchy, jednak jesli goni mnie 1-2 osoby to spokojnie moge uciec.
Narzucam hotow + bariera ochronna, a jesli zle to pije mikstury z zyciem.

Caly czas chodze z black orkiem, ktory ma mnie pod pacha. Mam zalozony guard (-50% damage we mnie i - 35% aggro). Do tego moje detaunty + talenty + morale i nic mnie nie atakuje bo nie ma sensu ;-).

Ja akurat poszedlem w czystego hilera i zdarzalo mi sie hilowac ogromne grupy i utrzymywac ich przy zyciu. Raz leczylem magusa ktorego bilo z 5 gosci i nie mogli go zabic. Goblin szaman jest zajebisty Uśmiech

Testowalem przez chwile ten trzeci build i w ogole mi sie nie spodobal. Ale jak by ktos mogl napisac o czystym dpsie goblinie - chetnie poczytam. Jaki damage robi? Po ile wyciagacie na rvr?

Mi przewaznie wychodzi od 10-25 tys damage'a i ok. 80 tys healingu.

A.. jeszcze. Zdarzalo mi sie duzo walk 2v2. Ja + Black Ork vs Bardzo rozne klasy. Jakos tak bez problemu wszystkich zjechalismy jak szmaty. Wysysanie action pointow + doty + hoty + wysysanie inteligencji i sily = masakra. ;-)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2008, 11:31:45 wysłane przez dimdim » Zapisane
Thrazag
Niemy

Imię w grze: Darazgaal

« Odpowiedz #27 : Wrzesień 29, 2008, 19:29:44 »

Z perspektywy grania Order przez wiekszosc czasu moge wam powiedziec, ze kiedy widzimy szamanow, to wiemy, ze bedzie trudno  Mrugnięcie
nieznajomy_z_lasu
Rozmówca

Fajnie jest IronBreakerem...biec ? :P

Reputacja: 1

Imię w grze: Nongrodok (23lev)

« Odpowiedz #28 : Wrzesień 29, 2008, 19:43:29 »

Chyba ze ktos sie wyrywa (jakis tank) i idzie zajac czyms 3-4 healerow Język jego koledzy dobijaja reszte a on sam ginie...ale jak pomogl Język

K8P - Nongrodok

wspieraj akcje "zbieramy na helio dla velerada" Uśmiech
aSpYr
Milczący

Road Warden

Imię w grze: Aspyr

« Odpowiedz #29 : Październik 18, 2008, 15:53:11 »

Thrazag czuje się doceniony :*

Takie czasy nastały, że jak chcesz z kim mądrym pogadać, musisz rozmawiać sam ze sobą.
Strony: 1 [2] 3 4   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Listopad 28, 2011, 15:25:41