Przełęcz Czarnego Ognia
Luty 06, 2012, 05:53:25 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 2 [3] 4   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Goblin Szaman  (Przeczytany 10532 razy)
Tekturowy
Małomówny

Reputacja: 3

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #30 : Grudzień 01, 2008, 13:59:29 »

Jako, że wątek poświęcony tej ciekawej klasie leży odłogiem od wielu dni postanowiłem go odkurzyć.

Oto szman i drzewko DMG. Mrugnięcie
Devek
Milczący

Reputacja: 0

Imię w grze: Gagrat Longshoota, Devek

« Odpowiedz #31 : Grudzień 31, 2008, 16:17:23 »

zacząłem sobie grać shamanem bo bg mi się znudził (shammy duzo lepszy ^^)
Ale teraz jak rozwijać te drzewko?? Bo chce iść w heal....

Warchoł
Rozmówca

Reputacja: 5

« Odpowiedz #32 : Grudzień 31, 2008, 16:26:57 »

To ladujesz punkty w drzewko Mork,nie?

Galia est omnis divisa in partes tres
Quorum unam incolunt Belgae aliam Aquitani
Tertiam qui ipsorum lingua Celtae nostra Gali apelantur
Tekturowy
Małomówny

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #33 : Grudzień 31, 2008, 19:17:40 »

Z drzewka Mork masz następujące rzeczy do wykupienia:

I'll take that! - Ten sam dystans, czas rzucania i damage (przy posiadaniu drzewka Mork na full), a jednocześnie trochę mniejszy koszt i zwracanie zadanego dmg ofensywnemy celowi czyni go idealnym zastępstwem Brain Bursta.

Do sumfin useful - Jak dla mnie każdy powinien go mieć. Wprawdzie trochę mniej opłacalny niż 'Ey, Quit Bleedin', ale i tak daje radę, a poza tym jest jednym z dwóch leczących czarów rzucających się bez cast time (czyli można je rzucać w biegu).

Shrug it off - Trzyminutowy cooldown czyni z niego typowy przycisk "ŁoMatkoZarazNasZmiotą!". Wręcz niezbędny na instancje, gdzie nie raz uchroni was przed wipem.

Feelz no pain - Po pierwsze jest to morale 4, którego używa się praktycznie tylko na keepach/dużym PvE/dużym RvR. Po drugie 1200 hp przez 10s to nie aż tak dużo (patrz Gather Round wzmocniony bonusami z willpower i krytycznej szansy na leczenie), szczególnie jeśli ma się w drużynie DoKa, a sam bonus w postaci obniżenia otrzymywanego dmg o 25% przez 10s nie przekonał mnie do używania tego.

Nuthin' But Da WAAAGH! - Jedyne zastosowanie jakie znalazłem dla tej taktyki to party z ranged DD (najlepiej sorcem) i rzucanie tego na niego. W przypadku rzucania tarczy na melee, albo na siebie kiedy nas atakują nie poczujemy nawet tych 15%, bo tarcza spada w mgnieniu oka.

Lookit what i did! - Teoretycznie ciekawa taktyka, ale z racji tego, że Gork'll Fix It jest niezbyt opłacalnym healem i rzadko z niego korzystam wolałem wrzucić w to miejsce coś ciekawszego.

Pass it on - Można jej używać w instancjach, ale jej potęgę czuć dopiero podczas dużego RvR, czy zdobywania keepów. Idealny do "farmy" renowna w ten sposób.

Tyle moich uwag nt. drzewka Mork. Zapraszam do dyskusji, a ja tym czasem spadam imprezować, bo dosyć dziwnie czuję się siedząc w graniaku przed komputerem w dzień wolny od pracy. Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2009, 10:32:25 wysłane przez Tekturowy » Zapisane
Blackfish
Milczący

« Odpowiedz #34 : Marzec 05, 2009, 12:59:52 »

Tak mi się wydaje że za mały płacz goblińskich healerów byl przed patchem, bo to co zrobili z moja klasą to kpina... Nie wiem, może to tylko odczucie ale heal nie zwiększył sie w ogóle albo nie zauważyłem. Casty są identyczne, moc ta sama... Przynajmniej w opsach nic sie nie zmienilo w podstawowych statsach... (a mial byc 4500 absorb z banki Smutny
I coś z czym nie moge się pogodzić - zmiany w skillach rezujących Smutny( Do tej pory czułem że moja rolą jest rezowanie z instant casta - doka w grupowkach nie wyprzedze (w 10s ja rzuce dwie a on 4...) i zazwyczaj jak juz moja się wycastuje to nie ma co leczyć bo dok sie tym zajął Mrugnięcie Czyli sens wchodzenia szamanem na sc czy rvr to trzymanie jednego - dwóch celów w hotach i sporadyczne ratowanie directem, dodatkowo silence i zabieranie Ap przeciwnikom - oraz własnie instant rez. Okazuje się jednak, że taktyka dająca możliwość rezowania z instanta stała sie bezużyteczna. Komus kto nie gra szamkiem jest to cięzkie do wytłumaczenia ale pomóżcie mi odgadnąc logikę jaka kierowali sie tfurcy gry:

do tej pory byl dlugi cast reza i 0 cooldown, co z taktyką sprawdzało się świetnie -> rezujesz non stop ale masz stuna
teraz jest instant cast samego skilla i 6s cooldown, taktyka jest bezuzyteczna bo daje coś co już ma sam skill, dodatkowo masochistom daje stuna w gratisie Mrugnięcie

Ciekawe czy jesteśmy jedyną klasą która w prezencie dostała debuffa zamiast taktyki? I jak jeszcze słysze że dok ma 30% busta w healu to dochodze do wniosku ze moge im co najwyżej buty w warcampie czyścić i jaszczura do bitwy przygotować. 

Lashlo
Małomówny

Reputacja: 1

Imię w grze: Makagigi Urwidupa

« Odpowiedz #35 : Marzec 06, 2009, 22:20:09 »

Prawdę powiedzawszy, mnie też niezbyt podobają się zmiany w Shamana po paczu.
Niby obniżyli cast time Gather round o całe.. 0,5s, niby znieśli cast time wysysania AP, zwiększyli heale w paru spelach, ale jednak jakoś dziwnie się gra po paczowaniu. Jak mucha w smole ;/
Nie wspominając już o dodaniu cooldowna przy Get up!
Imho, Zealot i DoK wypadają dużo lepiej po paczowaniu...

Piję i biję! Duraz Tarag!
Sethiel
Niemy

« Odpowiedz #36 : Kwiecień 17, 2009, 10:48:52 »

Mam pytanie ostatnio w grze widziałem szamana z dwoma staffami jeden miał w ręku a drugi na plecach jak to możliwe ?? Może ktoś to wyjaśnić pytałem się gościa lecz nie odpowiadał
Serena
Milczący

Imię w grze: Selyuna

« Odpowiedz #37 : Kwiecień 17, 2009, 20:04:32 »

Mam pytanie ostatnio w grze widziałem szamana z dwoma staffami jeden miał w ręku a drugi na plecach jak to możliwe ?? Może ktoś to wyjaśnić pytałem się gościa lecz nie odpowiadał

A to nie był przypadkiem Squig herder? łuk na plecach włócznia w łapie?

XD

"Nie wierzysz! To wypier...!"
Sethiel
Niemy

« Odpowiedz #38 : Kwiecień 17, 2009, 22:25:49 »

Nie nie był to squig był to szaman ,sam gram szamanem Uśmiech wiec wiem o czym piszę był to na 40 lev miał dwa staffy jeden w ręku a drugi na plecach i zastanawia mnie to jak to możliwe
Piorunes
Gawędziarz

Reputacja: 5

Imię w grze: Piorunes

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #39 : Kwiecień 19, 2009, 17:35:39 »

Ot bug graficzny

było inspect zrobic

"Poglądy są jak dupa, każdy jakieś ma, ale po co od razu pokazywać..."

Linden
Bard

Please don't hurt me.

Reputacja: 27

Imię w grze: Lindenn AM

« Odpowiedz #40 : Kwiecień 19, 2009, 18:44:07 »

Sentinel Shamana
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2009, 18:46:32 wysłane przez Linden » Zapisane

Lindenliel SW, Androin WL, Aethele SM
Paradoks
Rozmówca

Waaagh!

Imię w grze: Derkaderka, Groggor

« Odpowiedz #41 : Kwiecień 20, 2009, 14:18:52 »

Hmmm, czy zasięg (i kierunek) kb z Eeeek! jest zależny od czegoś konkretnego, czy to kompletnie losowe jest? Czasami mnie katapultuje ze 100 stóp, czasami odskakuję na 10, nie mówiąc już o kierunku - czasem mnie i ścigającego mdpsa odrzuca w przeciwnych kierunkach, a czasem lecimy w tę samą stronę i lądujemy identycznie, jak wystartowaliśmy Chichot

Lashlo
Małomówny

Imię w grze: Makagigi Urwidupa

« Odpowiedz #42 : Kwiecień 21, 2009, 20:12:46 »

W przypadku Eeek, wszystko jest losowe, właśnie dlatego jest taki fajny ^^

Piję i biję! Duraz Tarag!
kaymeth
Niemy

Imię w grze: Guznuk

« Odpowiedz #43 : Maj 01, 2009, 14:58:23 »

Siema! Mam pytanko male ;]. A wiec gram shamanem, mam 12 lvl i jakos w grupie (jezeli jest np zealot albo dok) czuje sie tak jakos nie potrzebny bo inny healer leczy szybciej ( z tego co mi sie wydaje ;]) i lepiej i teraz moje pytanie brzmi czy w T4/end game tez bd tak ze moja rola bd tylko nakladanie HoT-ow i roznych debuffow?? v.V!?

Z gory dzieki za pomoc;]

"Patyczki i kamyczki połamcie mi miedniczki, lecz Gork i Mork rozbiją twój nędzny łebek na kawałeczki jeżeli nie odpieprzysz się ty duży kolesiu!"
Paradoks
Rozmówca

Waaagh!

Imię w grze: Derkaderka, Groggor

« Odpowiedz #44 : Maj 01, 2009, 18:32:34 »

Nie ma co płakać, możesz być równie efektywny jak każdy inny healer. DoK na DR ma przewagę w AoE spam healu, ale nie jest ich aż tak znowu wielu. Uśmiech

Strony: 1 2 [3] 4   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Grudzień 22, 2011, 14:47:51