Ismaur
Niemy
Reputacja: 0
Imię w grze: Ismaur
|
 |
« : Listopad 15, 2008, 12:08:29 » |
|
Witam szacownych forumowiczów!
Mógłby ktoś wytłumaczyć dokładnie, na czym polega zdobywanie VP? (Victory Points) z podcastów oraz instrukcji wynika, że na stan VP wpływa zdobywanie BO, zamków, robienie questów, zabijanie innych graczy oraz wygrywanie scenariuszy...i teraz czy tyczy się to scenariuszy związanych z daną lokacją, czy wszystkich? Np. jestem w Talabecdam i rozgrywam scenariusz Temple of Ishta. VP dostanie t3 empire czy elfów?
Druga sprawa tyczy się "wspomagania" kolejnych tierów przez niższe. Czy objęcie kontroli nad tierem 2 daje jakies bonusy do VP tieru 3 i 4?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wolf Panzer
Administrator
Orator
Reputacja: 38
Imię w grze: Thogri, Veneoth
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 15, 2008, 12:17:06 » |
|
dobrze wszystko rozumujesz co do scenariuszy to punkty daje strefie daje wygrywanie tylko tego scenario, który jest przypisany do danej strefy co do "wspomagania" to nie wiem ile dokładnie procentowo, ale część punktów w T3 można zdobyć przejmując strefę w T2. Część punktów w T4 można zdobyć lockując strefę w T3, itd
|
|
|
|
|
|
|
|
|
i20918
Rozmówca
Reputacja: 3
Imię w grze: Thumza
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 15, 2008, 15:02:44 » |
|
Ilość VP za zdobywanie keepow i przejmowanie punktów jest stała, z pozostałej działalności jest procentowa (ile procent na dany rodzaj działalności nikt dokładnie nie wie), ale według tego co piszą w grabbagach żeby przejąć daną mapę trzeba uzyskać odpowiednią ilość punktów w każdej z działalności i nie da się na przykład przejąć mapy poprzez zdobycie keepów, i wygraniu scenariusza (trzeba jeszcze trochę questów i PQ porobić). VP z czasem zmniejszają się dla każdej z map jeśli nie są zdobywane kolejne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ygnis
Rozmówca
Imię w grze: Ygnis
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 16, 2008, 21:50:29 » |
|
15 pkt za keep 5 pkt za objective 1 albo 2 pkt za pq co do reszty nie wiem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
i20918
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 17, 2008, 20:43:52 » |
|
A możesz Ygnis podać gdzie taką informację znalazłeś ponieważ nigdzie nie widziałem żeby pisano o konkretnych wartościach VP za PQ, z własnych obserwacji także nie wydaje mi się żeby to była prawda.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ygnis
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 17, 2008, 22:45:56 » |
|
Ściągnij sobie dowolny addon (Victory Points, War Effort). Od biedy jest to gdzieś w tym dziale, http://www.warhammeralliance.com/forums/forumdisplay.php?f=71 nie pamiętam dokładnie jednak gdzie. W każdym razie pasek kontroli ma 150 punktów. I 100 punktów oznacza kontrolę strefy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
i20918
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 18, 2008, 23:21:00 » |
|
Autor adona Victory Pionts odnosi się do procentowych wartości w długości paska 150 (to wartość maksymalna paska), punktacji którą stosuje Mytic a której wizualna reprezentacją jest pasek nieznam. Jakkolwiek adon dość wiernie odzwierciedla zmiany "na froncie". Dzieki Ygnis za info(Człowiek całe życie się uczy  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ygnis
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 18, 2008, 23:29:34 » |
|
Polecam Ci bardziej WarEffort, jest zdecydowanie lepszy. Pokazuje vp w każdym miejszu gry.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Waaaghed!
Niemy
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 19, 2008, 13:53:12 » |
|
Tier 4 Zones: Based on player feedback, we have reduced the number of Scenario Victory Points required for Zone Control. Also, Battlefield Objectives and Keeps are now worth more Victory Points, and capturing a T4 zone can be accomplished more quickly than before. Orderowcy polerujcie Altdorf i rozkładajcie czerwone dywany - Destro nadchodzi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Torak
Gawędziarz
Reputacja: 9
Imię w grze: Golarz i spółka
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 19, 2008, 14:10:49 » |
|
Orderowcy polerujcie Altdorf i rozkładajcie czerwone dywany - Destro nadchodzi  Pomarzyć zawsze możesz ;]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Delat
Małomówny
Imię w grze: Delat
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 19, 2008, 14:12:57 » |
|
Orderowcy polerujcie Altdorf i rozkładajcie czerwone dywany - Destro nadchodzi  20 foot, 30 foot, 40 foot crater - Order commin` to flat`n your home :-)
|
|
|
|
|
|
Its disloyality that bother us the most. We always answer it, always have, always will. Steven Erikson - House of Chains Delat, Archmage of Burlok, Malleus Maleficarum
|
|
|
Inkwizytor Christos
Gawędziarz
Imię w grze: Inkwizytor
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 12, 2008, 09:26:38 » |
|
Jeśli system uniemożliwia zamknięcie lokalizacji z powodu unikania walki przez jedną ze stron, to kiepski jest to system.
Gracze destro zarzucaja ostatnio takie zachowania orderowi na serwerze Axe Bite Pass (moje spostrzeżenia są inne ale też nie mam podstaw aby zadawać kłam ich słowom). Jak to wyglada na innych serwerach? Czy problem jest globalny czy dotyczy jedynie jednego serwera (jakoś nie chce mi się wierzyć że akurat na tym jednym serwerze skupili się kombinatorzy), a może w ogóle nie ma takiego problemu?
Jeśli jest to czy zgłaszano gdzieś tan problem? Czy są jakieś plany zmiany tego systemu zdobywania VP?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ygnis
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 12, 2008, 09:35:10 » |
|
Na początku gry było sporo narzekań, że o 3 w nocy można ninja-zlockować strefę bez walki. Dlatego właśnie wprowadzono taki system (Mythic wierzył, że gracze chętnie będą się bronić przed wrogiem). Do tego dodali lekką kontrybucję z pq, aby gracze pve też czuli się ważni. Jednak na niektórych serwerach z małą populacją, gdzie orvr stanowią 3-4 gildie z każdej ze stron, obrońcy odkryli, że w tym systemie jest dziura, która poprzez nie stawienie się do obrony, nie pozwala zlockować strefy. I takie narzekania pojawiają się od czasu do czasu na forach warhammera. Co prawda Mythic zwiększył ilość punktów generowanych w czasie przez keepy i bo, dzięki czemu strefy powinno lockować się łatwiej, to obrona, przez nie bronienie się wciąż działa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Artein
Bard
Ravens
Reputacja: 37
Imię w grze: Kriathi, Arthein, Iyrk
|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 12, 2008, 09:58:15 » |
|
Na Burloku taki sam problem, Order ucieka ze strefy RvR.
|
|
|
|
|
|
414, never forget
|
|
|
Thaard Boft
Administrator
Bard
Reputacja: 30
Imię w grze: Thaard, Boft
|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 12, 2008, 10:10:30 » |
|
Naprzemiennie z destro.
|
|
|
|
|
|
W pojedynkę twardzi jesteśmy jak skała, zjednoczeni w grupie - niezniszczalni jak góra!" Duraz Un Angaz! Karaz Garaz Runkaraki!
|
|
|
|