ghoulas
Gawędziarz
Pinup art
Reputacja: 10
Imię w grze: Dorinson
|
 |
« Odpowiedz #45 : Październik 09, 2008, 16:50:21 » |
|
Ja mam troszkę inną taktykę ale nie ograniczającą się do mojego party.
Staje w niedalekiej odległości od party.
Rune of Fury i spam Grungis' Gift.
Dzięki RoF jeszcze AP'ki nigdy mi sie nie skonczyly.
Niestety jestem wtedy przyspawany do jednego miejsca na czas działania RoF
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zlomik
Milczący
Reputacja: 0
Imię w grze: Farland
|
 |
« Odpowiedz #46 : Październik 09, 2008, 17:37:36 » |
|
ghoul.. i czym sie martwisz.. to w interesie grupy jest bronic za wszelka cene swojego healera. Moim zdaniem obrona healera jest wazniejsza nawet od przejecia flagi.. bo jesli healer padnie.. to z flagi na 99% nici i tak.. wiec kolejnosc obowiazkowa: 1. Oddac zycie nawet w obronie healera 2. Dopiero potem zajac sie obowiazkami dnia codziennego.. Bo wiadomo.. jesli nawet padniemy w walce o zycie healera a to ocali mu zycie.. to on potem i tak nas podniesie z ziemi.. no chyba ze ow healer biega sobie i walczy ze strona przeciwna a wskrzeszanie i healowanie ma gleboko w zyci... ... ( ale to juz pozostawiam bez komentarza )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jugan
Gawędziarz
Grass Eater
Reputacja: 28
Imię w grze: Jugan
|
 |
« Odpowiedz #47 : Październik 09, 2008, 17:43:48 » |
|
Dobrze mowi dobrze mowi  Bronic healera ... bo jestesmy niedoceniani ... robimy najwiecej w party bo sprawiamy, że nie pada ... a co dostajemy w zamian? "Beznadziejny healer z ciebie... nie utrzymales mnie przy zyciu"... takie teksty bolą czlowieka, który stara sie jak najlepiej dla innych i jeszcze po nim jadą ... Co do strategii leczenia ... z każdego drzewka mozna zrobic taki mix, że zawsze bedziemy mieli kompromis pomiedzy healem punktowym a healem grupowym
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Piorunes
Gawędziarz
Reputacja: 5
Imię w grze: Piorunes
|
 |
« Odpowiedz #48 : Październik 09, 2008, 18:07:30 » |
|
Myślę, że stworzę coś swojego na podstawie doświadczeń, zobaczę skillami z której grupy najlepiej się leczy i pokombinuję, no granie healer to miła odmiana od młocenia meele DPS
|
|
|
|
|
|
"Poglądy są jak dupa, każdy jakieś ma, ale po co od razu pokazywać..."  
|
|
|
zlomik
Milczący
|
 |
« Odpowiedz #49 : Październik 09, 2008, 19:11:40 » |
|
coz. Jugan.. to ze niedoceniani jestesmy to moze tak mocno bym nie ocenil. Ludzie pewnie licza sie z tym ze nawet RP nie ma fabryki AP w dupsku.. wiec kiedys mu sie koncza. Poza tym silne casty sa oczywiscie dlugie no i oczywiscie zdarza sie ze zanim goscia wyleczymy uprzednio rzucajac na niego HOT'a .. to i tak padnie. Ja w tym przypadku oczywiscie resuje go.. bo nic nie wkurza tak destro.. jak "Nigdy nie konczacy sie orderowcy"  . Poza tym wlasnie healerzy zapominaja.. albo olewaja podnoszenie ofiar. A co do wartosci healera.. to moze tak. Znajomy wczoraj bil Temple chyba z 10 razy i 10 razy pod rzad dostawali w dupsko. Ja akurat wrocilem z pracy no i ten mi placze.. ze dostaja za kazdym razem od destro. Nie da sie wygrac.. No to ja pytanie.. mieliscie healera ?? no i okazalo sie ze nie mieli.. albo mieli jakiegos cholernego mlotka. A wiec mowie.. No to dawaj party i wchodzimy. Pokaze ci jak wygrywa sie scenario z jednym healerem. Wynik ?? 500 - 80 dla Orderu pierwsza walka.. druga i trzecia oscylowaly w okolicach 500 - 150 i 500 - 200 oczywiscie takze dla Orderu. Coz. Nie to ze jestem dobry w healowaniu w mlotku ( bo nawyki mam jeszcze z wowowskiego paladyna ktorego znalem na pamiec i mysle ze bylem naprawde dobrym healerem. Musze jednak pare rzeczy poprzestawiac w glowie ) ale jesli healer skupia sie na swoich obowiazkach .. to naprawde potrafi zdzialac cuda. ( aha.. mialem 10 level  a leczylem posrod osob o levelach 18 - 21  ). Tak na marginesie to musze jechac mocno na pluginach. Z tych co uzywam i ulatwiaja cholernie healowanie czyt. na bierzaco rozeznanie na polu walki oraz ogolny poglad na zycionko obydwu party ( niestety na dzisiaj nie ma takiego wyboru co w WoW.. ale to kwestia czasu mysle ) to sa: - Squared - plugin po skonfigurowaniu ktorego mamy kwadraciki z zyciem wszystkich party w jednej zwartej kupie, dosc wyrazne i latwe do wcelowania kursorem myszki w euforze walki. - CleanUnitFrames - to zamienia badziewnie stworzone przez mithnica paski zycia widocznych po lewej standardowo stronie. - ActionPoints - i to jest wbrew pozorom cholernie wazny plugin, bo wyswietla nam wielkimi zoltymi cyferkami ile mamy action pointow. Mozna umiescic w dowolnym miejscu na ekranie i dobrac wielkosc. Dzieki temu moge lepiej dysponowac AP bo mam je zawsze na widoku i wiem na co mnie stac. p.s. Jugan.. twoj krolik mnie zabija po prostu ilekroc na niego patrze 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2008, 19:43:21 wysłane przez zlomik »
|
|
|
|
|
Piorunes
Gawędziarz
|
 |
« Odpowiedz #50 : Październik 09, 2008, 21:36:33 » |
|
Narazie nie uzywam zadnych addonow i jakos idzie.
Co do królika, też mam w domu, ale Juganowy królik patrzy na mnie złym wzrokiem...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jugan
Gawędziarz
Grass Eater
|
 |
« Odpowiedz #51 : Październik 09, 2008, 22:29:12 » |
|
Taka jego funkcja  używam go juz dośc długo i nadal mi sie banan robi na mordzie jak na niego patrze  Osobiście też nie używam żadnych addonów do WAR'a póki co ... jak sie dobrze opanuje podstawy to pozniej idzie z górki ... pewnie niedługo zaczne uzywac bo powoli mnie zaczynają denerwowac paski życia i portrety jak słonie... nie cierpie healowac w warbandzie .. jest to tak masakrycznie nieprzejrzyste ze poprostu jak ktoś mi nie krzyknie czasem o heal to nie wyczaje ile ma życia ... zielone+zielone daje zerową widoczność ... zawsze mi sie myli AP z HP .... bo lata jak posrane od lewej do prawej ... po co to komu wiedziec ile czlonek party ma AP ... i tak mu nie przywróce .. a jak mu przywróce to na pewno przypadkiem i prawie na pewno jak bedzie miał miało hp bo wtedy z reguły odpala sie heale co przywracają jednoczesnie AP... Uff uff ... tak przy okazji... mój królik wymaga nakarmienia za każdym razem jak się na niego popatrzy ... narazie tylko 1 osoba mi go nakarmiła  ... biendy jego los tak żuć jedną kępke trawy przez caly dzien 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GIPlayer
Mówca
Join the herd.
Imię w grze: Gottry
|
 |
« Odpowiedz #52 : Październik 09, 2008, 23:50:39 » |
|
Mądrze prawisz o Kapłanie to i trawki rzuciłem, coby nasz futrzasty przyjaciel nie zdechł  Ja teraz będę porównywał HealGrida i Squared, HG bardziej mnie przekonuje ze względu na procentową wartość hp, aczkowliek S. pokazuje cały warband także poza scenario... Ale w końcu chodzi o to by mą grupę uleczyć, nie?  Właśnie, chodzi głównie o grupę, czyli pakuje póki co w Valaye. Mając itemy w zasadzie tylko pod Willpowera i Wounds krytyki w leczeniu często wynoszą pieciokrotną wartość podstawowego heala [przekonał się o tym niejaki Veo, który dużo zyskał na przeżywalności ale cichooo  ]. A jeśli kiedykolwiek ktoś napisze mi, że go nie podniosłem, lub go słabo leczyłem, automatycznie trafi do mnie na ignore'a.
|
|
|
|
|
|
  Join the herd.
|
|
|
Halldarf
Małomówny
Reputacja: 1
Imię w grze: Gondrin
|
 |
« Odpowiedz #53 : Październik 10, 2008, 01:08:09 » |
|
Jedno mnie trapi odkąd zobaczyłem drzewka RP a dokładnie , Dlaczego Blessing of Valaya jest u Grimnira ;p ?? moim zdaniem troche bez sensu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zlomik
Milczący
|
 |
« Odpowiedz #54 : Październik 10, 2008, 03:18:42 » |
|
co do HG to jest jednak jeszcze mocno niedorobiony. Po jednym scenario okazalo sie na drugim ze cos bylo nie tak z pluginem bo moglem targetowac tylko jedna polowe mojej grupy i druga polowe drugiej grupy. Reszta byla "nie do klikniecia" przez co oczywiscie popadalo duuzo ludzi  Co do ograniczenia leczenie tylko do jednego party.. hmm z przyzwyczajenia palkiem lecze WSZYSTKO co moge  Pioruners. Apropo Juganowego krolika. On zlym wzrokiem na ciebie patrzy, bo tak na prawde to jest "Mroczny Krolik Chaosu"  tylko tak sie wydaje ze poczciwie z mordki mu patrzy  Jugan. Ja twojego krolika codziennie ostatnio karmie jesli mozna uznac bawienie sie kursorem myszki w okolicach jego gebozujki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jugan
Gawędziarz
Grass Eater
|
 |
« Odpowiedz #55 : Październik 10, 2008, 12:31:37 » |
|
ekhm ekhm ...Prosze mi tu nie molestowac mojego krolika kursorem od myszki bo sie jeszcze zakrztusi trawą...i nie bedzie juz straszył ludzi na forum... Z tym BoV to tez smieszna sprawa ... jak skill o nazwie Valaya moze sie rozwijac pod Grimnirem... czyzby Pani Valaya zalecała się do Grimnira ?  Po tygodniu przerwy spowodowanej brakiem neta umozliwiajacego granie... wracam do gry RP i co za tym idzie dalszym spamowaniem wątku o moim RP 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Piorunes
Gawędziarz
|
 |
« Odpowiedz #56 : Październik 10, 2008, 15:28:32 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zlomik
Milczący
|
 |
« Odpowiedz #57 : Październik 10, 2008, 17:00:20 » |
|
uppp.. pomylka.. sorka  .. W pamiec mi zapadl jednak mocno gowniany zespol ktory smie twierdzic ze spiewa "szanty". Taki offtop  .. Piorunes  .. tak lepiej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jugan
Gawędziarz
Grass Eater
|
 |
« Odpowiedz #58 : Październik 11, 2008, 18:09:40 » |
|
Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie ... ale po wczorajszym graniu stwierdzam i stwierdziła to osoba, która była ze mną w pt... ze RP wyciaga wiekszy dps niz shadow warrior ... praktycznie 2x wiecej arma niz on i ma znacznie wieksza przezywalnosc niz on... strach sie bac ale przy odpowiednim doborze taktyk mam praktycznie 320 dps(RoB + RoI) w moby 32 lvl i coś +/- 1200 armora. Dps wzrośnie o kolejne 100 na nastepnym levelu jak dojdzie RoF, które także daje solidny dmg A teraz troche liczb i wlasnych obserwacji Idzie RP... Używa kolejno RoImmolation (z Immolating Graspem) ,RoBurning, RoFate poprawia RoImmolation, rzuca zalozmy jeszcze (bo zdąży na bank jak grasp wejdzie) Rune of Striking za 100 dmg, dokłada knockbacka i powtarza cala operację od nowa bez knockbacka i RoFate ... podsumowując ... tak na sucho (w tym miejscu wstawiam playera z w miare dobrymi resistami)... Immolation daje nam jakies 60 dps przez 15 sekund burning 220 dps przez 6 sekund Fate okolo 60 dps przez 24 sekundy co razem daje ... 440 dmga na sekunde .... przez 6 sekund ... 2640 dmg i jakies 500 przez kolejne 9 co razem moze nam dac 3140 dmga ... Taki dmg zadamy srednio przeciwnikowi na 30 lvlu zanim wogóle do nas dojdzie (zakladajac walke z kims kto nam nie wejdzie w plecy) Mało? ... a wspominałem wyżej że to jest tylko Rune Priest? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wkurzak
Rozmówca
Karaz-a-Karak
Reputacja: 3
Imię w grze: Thruk,Wollaul,Wkurzak,Klingon
|
 |
« Odpowiedz #59 : Październik 11, 2008, 18:31:09 » |
|
Lvl 13 Black Orc i mam 3500 HP a co to bedzie na 30?? no zobaczymy....
|
|
|
|
|
|
Thruk BO 20lvl - Server Karak8Peaks | Wollaul Magus 23 lvl - Server Karak8Peaks | Wkurzak Chosen 18 lvl - Server Karak8Peaks(nowe a zarazem powrot do korzeni  )
|
|
|
|