Przełęcz Czarnego Ognia
Luty 06, 2012, 05:47:33 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Rune Priest  (Przeczytany 17474 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Thrazag
Niemy

Reputacja: 0

Imię w grze: Darazgaal

« Odpowiedz #30 : Wrzesień 30, 2008, 22:18:32 »

Z mojego doswiadczenia RP bardzo czesto sa na szczycie list healerow w scenariuszach. No i jak ktos juz kiedys wspomnial, mase Renown dostaja za leczenie. Jak kogos chociaz raz wyleczysz, to sie "podpinasz" pod jego Renown, takze jak robisz masowe leczenie, od czasu do czasu troche DoTow tu i owdzie rozdajac, oraz uzywajac tej drugiej umiejki z morale, ktora robi AoE instant damage i heal przy okazji, to jestes w stanie dostac najwiecej Renown w calym scenariuszu.
Jugan
Gawędziarz

Grass Eater

Reputacja: 28

Imię w grze: Jugan

« Odpowiedz #31 : Październik 01, 2008, 17:05:44 »

Z własnych obserwacji ... z renownem u RP jest tak:

Lecząc daną osobę zalozmy za 200 hp, odrazu otrzymujemy 2 punkty renownu, jeżeli ta osoba z tą porcją zycia, którą żesmy przwrócili oddaje nam 1% swojego renowna (przykładowo zadaje 400 dmga, otrzymujemy 4 RP). Mało? Popre przykładem.

Mamy w party 5 osó (siebie nie licze bo za leczenie siebie samego sie renownu nie dostaje po updacie).Stajemy z tyłu i stawaimy Rune of Speed. Następnie gdy widzimy ze chociaz jednej osobie ubywac hp jedziemy z Blessing of Valaya (leczy KAŻDEGO członka w party bez względu na to gdzie czy go widzimy czy nie). Przy willpowerze 400+ Valaya leczy za 460-540 co daje nam średnio 5x 5rp za jedno pociagniecie healem, zalozmy ze następnie kazda osoba w pt zada 200 dmga (5x 2rp) mamy juz razem 25+10=35 RP ... dodatkowo jeżeli któraś osoba w pt zabije przeciwnika dostajemy PEŁNĄ równowartośc rp którą dostała osoba z party(którą uprzednio uleczylismy) co średnio daje 50 rp za trupa. Razem mamy 25+10+50=85 rp .... a to wszystko za 2 sekundy healowania ... nadal mało? No to chetnie uslysze ktora postac zarabia przy dobrych wiatrach prawie 100 rp w ciagu paru sekund za stanie w miejscu.

Thrazag
Niemy

Imię w grze: Darazgaal

« Odpowiedz #32 : Październik 04, 2008, 20:23:57 »

Trza też wspomnieć o gigantycznej ilości doświadczenia jaką się też dostaje w scenariuszach przy okazji jak nasza strona wygra, bardzo często jest to najwięcej na liście, chociaż silną konkurencją są tutaj WP. Czy poczytywać to za zaletę czy wadę to już zależy od punktu widzenia i tego jak długo chcemy posiedzieć na konkretnych scenariuszach postacią zanim pójdziemy dalej.
Jugan
Gawędziarz

Grass Eater

« Odpowiedz #33 : Październik 04, 2008, 21:33:54 »

Minusem WP jest to, że musi albo walczyc... albo co chwile robic przerwy w healowaniu. RP takiej wady nie ma. Wadą RP jest natomiast to, że jak już coś się go czepi w ilości więcej niż 1 to praktycznie zawsze dostaniemy śliczny napis RESPAWN... w przeciwienstwie do WP, który armora jednak troszke ma Uśmiech

Qvark
Niemy

« Odpowiedz #34 : Październik 08, 2008, 12:54:45 »

a jak prezentuja sie poszczegulne drzewka u RP??
Dark-Storm
Rozmówca

Grommi - Heal the Killers !!

Reputacja: 2

Imię w grze: Grommi

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #35 : Październik 08, 2008, 12:56:14 »

http://www.wardb.com/career.aspx?id=3

Grommi - SnooB IB
Jugan
Gawędziarz

Grass Eater

« Odpowiedz #36 : Październik 08, 2008, 14:04:28 »

Koledze chyba chodziło o to jak sie spisują poszczególne drzewka w praniu ... osobiscie używam Valayi ... fajne drzewko bo podnosi siłę naszych heali HoT i dodaje pare przyjemnych rzeczy, które czynią z RP całkiem dobrą postac do robienia zamętu w szeregach przeciwników...

Co do reszty drzewek niech wypowiedzą ci co je rozwijają

Qvark
Niemy

« Odpowiedz #37 : Październik 08, 2008, 16:30:44 »

chodzilo mi wlasnie jak wyglada rzecz w praniu,bo z calculator tak naprawde nic nie wynika poza poszczegolnymi skilami ktore mozna miec lub nie
ghoulas
Gawędziarz

Pinup art

Reputacja: 10

Imię w grze: Dorinson

« Odpowiedz #38 : Październik 08, 2008, 16:48:30 »

Ja rozwijam pierwsze drzewko Grungni i o ile świetnie się sprawdza w PvE to w scenario już nie tak dobrze. O ile całe party stoi i broni się w jednym miejscu to jest ok ale jak już trzeba gdzieś latac to HoT się lepiej sprawdzają a to już drzewko Valaya
Jugan
Gawędziarz

Grass Eater

« Odpowiedz #39 : Październik 08, 2008, 18:51:33 »

Ważna rzecz do drzewka valayi .... jeżeli się mylę to poprawcie .. ale wg mnie valaya daje dwa najslijniejsze nuki RP ze wszystkich mozliwych Damaging Spelli RP (Rune of Burning i Rune of Fate) wiem wiem w grimnirze jest ending spell co daje 1600 dmga .. ale to ma cooldown jak słoń ... jak dla mnie Valaya jest dośc ofensywnym buildem aczkolwiek jeżeli chodzi o instant damage... to Grungiego nie przebije nic...

Ogolnie moje wrażenia:

Grungi --> Offense + Spike Heal
Valaya --> Offense + HoT + debuff
Grimnir --> Defense + Support + AoE Heal

Piorunes
Gawędziarz

Reputacja: 5

Imię w grze: Piorunes

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #40 : Październik 08, 2008, 21:18:43 »

Więc w co dawać by leczyć jak najefektywniej?według tego wydaje się ze Grimnir, ale z tego co się widzi to chyba Valaya jest też dobra do tego...

"Poglądy są jak dupa, każdy jakieś ma, ale po co od razu pokazywać..."

Jugan
Gawędziarz

Grass Eater

« Odpowiedz #41 : Październik 08, 2008, 21:31:35 »

W co byś nie dał bedziesz leczył dobrze ... Grungim bedziesz leczył odrazu ale "mało" ... valayą bedziesz leczył powoli ale "dużo" grminirem w miare szybko, "średnio" i 6 osob na raz z dużymi przerwami (endingowe heale maja troche duzy CD)...

Jak dla mnie jeżeli ktoś chce się skoncentrowac na podniesieniu przezywalnosci swojej grupy to polecam Grimnira .. w koncu AoE path

Osobiście jeżeli jest ciepło z moją grupą ... to stawiam Master Rune of Speed i spamuje Blessing of Valaya

Piorunes
Gawędziarz

Reputacja: 5

Imię w grze: Piorunes

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #42 : Październik 09, 2008, 14:39:12 »

Hmm No własnie mam juz 6 level Runepriestem i na scenario. Będąc na 5 lvl na scenario byłem pierwszy w heal, prześcignąłem nawet runepriesta na 10 i kilku innyc healerów z destro. Ale za to miałem zadane ledwie 200 obrazen Chichot Ja nie rozumiem jak mozna atakowac kiedy wokol towarzysze tak szybko tracą HP'ki. Co prawda przyznam ze potrzebuje lepszych heali jakiś, bo czesto jak sie destro rzucilo w 2-3 osoby na goscia to mimo , ze zaczynalem leczyc od razu nic to nie dawało. Niby ten Grungi taki dobry, ale często bywa ze raczej spike healer sie przydaje. Szczególnie przy chronieniu BW, sam zresztą nie wiem w co iść. Chciałbym, wybrać coś co jest najlepsze do utrzymaniu ludzi przy życiu i nie iwem czy te AoE dadzą radę.

"Poglądy są jak dupa, każdy jakieś ma, ale po co od razu pokazywać..."

ghoulas
Gawędziarz

Pinup art

Reputacja: 10

Imię w grze: Dorinson

« Odpowiedz #43 : Październik 09, 2008, 15:37:48 »

czesto jak sie destro rzucilo w 2-3 osoby na goscia to mimo , ze zaczynalem leczyc od razu nic to nie dawało.

Jak sie rzuca w 2-3 i w dodatku maja za sobą sorc'a to nawet Grungni nie pomoże Uśmiech
Jugan
Gawędziarz

Grass Eater

« Odpowiedz #44 : Październik 09, 2008, 15:51:50 »

Piorunes
W odpowiedzi na Twój problem ja jak zwykle zaproponuję Valayę ... why?

Przedstawie w 3 krokach jak zrobic swoje party "nearly immortal"

1.Stajesz z tylu
2.Stawiasz Master Rune of Speed
3.Jedziesz ile fabryka dała z Blessing of Valaya

W sytuacjach awaryjnych jak ktoś pada możesz użyć Rune of Mending, albo Rune of Shielding i zaraz po tym BoV ... jeżeli ktoś nie przesadzi na pewno nie padnie (mi sie jeszcze nie zdarzyło zeby z party padł kto inny niż ja [przy założeniu, że ludzie sie pilnują i nie czują boskiego wiatru we włosach])

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Grudzień 04, 2011, 14:28:35