Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 21, 2012, 03:26:42 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: [1] 2 3 ... 57   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nowe dzieło BioWare'u - SW: Old Republic MMO!  (Przeczytany 39103 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Quetzalcoatl
Niemy

Reputacja: 1

« : Listopad 02, 2008, 14:31:43 »

A jednak, plotki o powstawaniu KotOR'a MMO okazały się prawdziwe! Śmiać się czy płakać? Wielu graczy liczyło iż kolejna część serii ukaże się, jak poprzednie, w formie single-player (w tym też ja). Sam BioWare twierdzi, że cała multi-playerowa otoczka nie stanie na przeszkodzie opowiedzeniu epickiej, porywającej opowieści (ponoć twórcy kładą bardzo duży nacisk na fabułę). Jaki będzie efekt ich pracy? O tym się przekonamy.. "gdy gra będzie gotowa" (data premiery nie została podana). Jakie są Wasze nadzieje, obawy związane z tym tytułem. Czy Old Republic okaże się sukcesem na miarę WoW'a? W końcu twórcy gry, BioWare to firma z długoletnim doświadczeniem w branży RPG-owej, nie rzucają słów na wiatr, a jak sami twierdzą jest to ich najlepszy, najbardziej złożony projekt. Zapraszam do dyskusji.

Tutaj macie link do oficjalnej strony Old Republic, przekonajcie się sami jak wygląda ten projekt: http://www.swtor.com/
Ravandil
Rozmówca

Reputacja: 3

Imię w grze: Arnavier

« Odpowiedz #1 : Listopad 02, 2008, 14:41:49 »

Ciekawe czy jej premiera przewidywana jest na za rok, czy za 5 lat:P.

Tompa
Małomówny

Reputacja: 0

Imię w grze: Tolevandrel

« Odpowiedz #2 : Listopad 02, 2008, 18:31:43 »

Myślę, że sobie jeszcze trochę poczekamy... nie ma co się więc rozpraszać tylko grać w WAR'a Uśmiech
Piorunes
Gawędziarz

Reputacja: 5

Imię w grze: Piorunes

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Listopad 03, 2008, 17:33:57 »

Fabułę to oni by opowiedzili jakby zrobili model gra podobny do GW, tam opowiedziano fabułę, a ja zaznaczę, że oni mają doświadczenie w RPG, ale niezbyt w MMO, tzn nie wiem jak to będzie z tym całym system MMO u nich.

"Poglądy są jak dupa, każdy jakieś ma, ale po co od razu pokazywać..."

GreenT
Redaktor
Mówca

Back to WAR!

Reputacja: 62

Imię w grze: Arlibaaz Tinpants

« Odpowiedz #4 : Listopad 03, 2008, 19:03:49 »

MMORPG to specyficzny rodzaj gier. O ile BioWare za ich cRPG można szanować, to ciekawe jak sobie tutaj poradzą. Już sporo ludzi na ich forum narzeka, że woleliby KOTOR 3...

Podobno będzie można grać nie tylko Jedi czy Sithem. Podobno będą podróże międzyplanetarne (chociaż walki w kosmosie pewnie nie będzie). Podobno...

W tym roku powinni jeszcze 'rzucić' jakiś 'materiał marketingowy' (np. filmik z tzw. gameplay), ale pewnie co najmniej rok potrwają prace nad grą (jeśli wziąć pod uwagę, że zaczęli w 2005 wg. nieoficjalnych źródeł). Na razie bym się na to nie nastawiał (chociaż  zawsze trzeba mieć coś, na co się czeka...)

Walkę i popijawę traktuję tak samo. W obu przypadkach zawsze zostaję sam pośród stosu ciał... "Grimrilowe myśli Arlibaaza Wspaniałego", część 1, tom II.
Artein
Bard

Ravens

Reputacja: 37

Imię w grze: Kriathi, Arthein, Iyrk

« Odpowiedz #5 : Listopad 04, 2008, 01:47:15 »

O grze słyszałem, teraz jednak pierwszy raz się przyjrzałem screenom....
jakieś takie kreskówkowo-kolorowe to wszystko....
średnio mi się podoba

414, never forget
Voronin
Niemy

Reputacja: 0

Imię w grze: Voronin

« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2008, 12:56:40 »

BioWare zawsze koncentrował się nad porządnym single-player, teraz chcą zrobić KOTORa MMO czy to dobrze? Na to pytanie niech każdy sobie sam odpowie ale jeśli chcą podołać temu zadaniu i nie zawieść fanów dwóch pierwszych KOTORów według mnie muszą skupić się na single-player. Musi być on tak dobry jak poprzednio, z wciągającą fabułą!!!

Piorunes
Gawędziarz

Reputacja: 5

Imię w grze: Piorunes

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Grudzień 05, 2008, 14:51:42 »

Zaraz zaraz jak w MMO można skupić się na Single Player?

"Poglądy są jak dupa, każdy jakieś ma, ale po co od razu pokazywać..."

Pierun
Gość
« Odpowiedz #8 : Grudzień 05, 2008, 15:37:15 »

Nie podoba mi się grafika, a konkretnie wygląd postaci - długie nogi itp. zalatuje Czarodziejkami z Księżyca.

Can I play alone?
While there are some tasks that cannot be completed without the cooperation of others, the majority of the game can be accomplished by playing alone.

To już wiemy, do kogo będzie adresowany ten produkt Uśmiech
Amuntsen
Małomówny

Reputacja: 2

« Odpowiedz #9 : Grudzień 05, 2008, 22:33:48 »

Can I play alone?
While there are some tasks that cannot be completed without the cooperation of others, the majority of the game can be accomplished by playing alone.

A mi podoba się właśnie takie podejście BioWare. Zresztą zwróć uwagę na słowo majority tzn, będzie to prawdopodobnie nabicie maks lvla, bez innych szczególnych osiągnięć.

W grze na pewno będzie możliwość grania innymi postaciami niż jedi/sith. Ponadto raz wybrana klasa może być zmieniona w trakcie gry poprzez wykonywane przez nas czynności (rodzaj wykonywanych zadań, nastawienie do NPC, etc...). Ponadto producenci tej gry zapowiadają, iż nie będzie występował tutaj znany z WoW'a system questowania, w "tORze" ma być zastosowany typowy dla KotOR'a (i nie tylko) system prowadzenia rozmów.

Co do daty premiery, na razie BioWare nie wspomniał ani słowa o nadchodzących betatestach a co dopiero o ewentualnej dacie premiery gry.

Pierwsze screeny wyglądają faktycznie dramatycznie ( zwróćcie uwagę na wielkość kling mieczy świetlnych ^^ ),
z podanych informacji wynika jednak, że silnik graficzny będzie ulegać znacznym zmianom, co po części widać już w najnowszej serii screenów, które możecie obejrzeć np. tutaj

Z kolei tutaj możecie poczytać o "poczuciu humoru" i samokrytycyźmie BioWare dotyczącym właśnie grafiki.

A co do braku doświadczenia BioWare w strefie MMORPG: Bilzzard tworząc arcydzieło jakim przez pewien czas był WoW również go nie posiadał.

BTW. Nigdy nie wiadomo jednak ile z ich obietnic zostanie spełnionych   Mrugnięcie

BTW.2. Jeśli ta informacja przydała Ci się w jakikolwiek sposób, proszę o ujemne punkciki karmy.
Pozrdawiam
Amun

No one talks more passionately about his rights than he who in the depths of his soul doubts whether he has any.
Ygnis
Rozmówca

Reputacja: 3

Imię w grze: Ygnis

« Odpowiedz #10 : Grudzień 05, 2008, 23:08:38 »

Blizzard tworząc wowa miał potężny know how przy obsłudze Battle.netu

Destroyer
Mówca

Warcrimer (Chosen)-Royal Legio

Reputacja: 12

« Odpowiedz #11 : Grudzień 06, 2008, 09:32:11 »

Amuntsen. Nie wiem czemu twierdzisz ze wygladaja dramatcznie mi sie tam podobaja...wazne zeby swiat byl duuuuzy.
Gra sie zapowiada niezle i na pewno sprobuje poniewaz zawsze mialem slabosc do sw.

I w wyznaczonym czasie powstaniemy z naszych miejsc ukrycia i zdobędziemy miasta i osady Imperium.Nasi bracia wyjdą z lasów by zabijać i palić.Chaos ogarnie ziemię, a my wybrani jego sludzy zostaniemy wyniesieni w JEGO oczach. Niech będzie pozdrowiony Tzeentch, Ten, Który Zmienia Drogi!!
Amuntsen
Małomówny

« Odpowiedz #12 : Grudzień 06, 2008, 09:52:33 »

Destro, bo wg mnie to kilka pierwszych screenów, które opublikowali było na prawdę żałosne, co innego nowe, które prezentują już porządny poziom.
Pod tym linkiem dałem wszystkie zdjęcia, zarówno te nowsze jak i te starsze (te pierwsze 6/7 zdjęć idąc od lewej strony (górna listwa) to te niedawno opublikowane).

No one talks more passionately about his rights than he who in the depths of his soul doubts whether he has any.
Nelfein
Gawędziarz

We are the chosen ones...

Reputacja: 10

Imię w grze: Ghontar

« Odpowiedz #13 : Grudzień 10, 2008, 22:32:55 »

Ja jestem pozytywnie nastawiony i czekam z niecierpliwością Uśmiech

Znacie może jakies polskie forum SW:TOR?
Amuntsen
Małomówny

« Odpowiedz #14 : Grudzień 17, 2008, 22:43:46 »

Po prostu www.swtor.pl

Strony: [1] 2 3 ... 57   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Maj 13, 2012, 22:29:19