Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 21, 2012, 03:08:03 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Addony dla healera.  (Przeczytany 6224 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tadeus
Małomówny

Reputacja: 0

Imię w grze: Vhenkar

« : Październik 23, 2008, 09:12:13 »

Od jakiegos czasu szukam optymalnego UI do healowania druzyny.

Wpierw odpalilem Square. Niestety kwadraty byly za duze (pewnie ze wzgledu na moja rozdzielczosc 1027x) i przyslanialy mi pol ekranu. Potem sciagnalem healinggrid ale ten sie naklada ze starym interfejsem warbandowym.

Jak zrobic by pokazywaly sie tylko wskazniki z addona ale stare nie ? Te z party mi sie udalo wylaczyc ale tych z warbanda sie nie da.

W ogole najchetniej to chcialbym zawsze miec taki interfejs jak w warbandzie. Dla mnie to jest najbardziej przejrzyste ale chyba nie ma addona, ktory by to robil. Generalnie wkurza mnie to, ze w scenariuszach pokazuje mi tylko health mojej druzyny a nie calego teamu. Pozniej musze reszte kolesi wylapywac klikajac myszka po ekranie.

I jeszcze jedno dosc wazne dla healera pytanie. Chcialbym widziec wszystkie czary rzucone obszarowo (by jak kolek nie stac healerem w samym srodku wrogiego czaru) - rozumiem, ze do tego musze odpalic by efekty umiejetnosci byly widoczne na "all" ? Strasznie mi to zwalnia gre.
wraith
Milczący

Imię w grze: Ganjalf, Wraith, Piorun,

« Odpowiedz #1 : Październik 23, 2008, 09:22:19 »

Addon Square na scenario pokazuje zdaje sie wszystkich którzy są w party twojej i innych (solo graczy nie pokazuja) i z tego co sie orientuje to chyba te kwadraciki mozna zmniejszyc i przesunac Uśmiech

ghoulas
Gawędziarz

Pinup art

Reputacja: 10

Imię w grze: Dorinson

« Odpowiedz #2 : Październik 23, 2008, 12:15:48 »

Addon Healgrid pokazuje wszystkich w scenario nawet tych bez party. Może coś masz źle ustawione.
Tadeus
Małomówny

« Odpowiedz #3 : Październik 23, 2008, 14:44:24 »

Ok dzieki. Przeinstalowalem wszystko i zostawilem sobie healgrida, poki co dla mnie jest najwygodniejszy i juz wszystko w nim dziala.

Tylko dalej nie wiem, jak to jest z wyswietlaniem tych ability. Wylaczylem pokazywanie wszystkiego i dalej widze na sobie i na kumplach z druzyny jak cos na nich rzuce ale nie widze czarow obszarowych wrogow.

Szkoda, ze nie ma ustawienia, ktore pokazywaloby tylko wrogie obszarowki.
Kotik
Małomówny

Najpierw był Kotik. A potem powstał chaos.

Reputacja: 2

« Odpowiedz #4 : Październik 24, 2008, 05:31:17 »

poleam layaut editor Mrugnięcie nie jest to addon, tylko opcja gry- mozesz tam zmniejszyc sobie przestawic powiekszyc kazda ramke na ekranie, w tym tez square. J a uzywam wlasnie square, a okno warbandy zmniejszymal maksymalnie i zostawilam w dole ekranu. Ale mozesz tez wybrac opcje show/hide window.

Nie jestem zupełnie bezużyteczna. Zawsze mogę służyć jako zły przykład
grouth
Bard

Reputacja: 26

Imię w grze: grouth braath

« Odpowiedz #5 : Październik 24, 2008, 06:27:25 »

Ok dzieki. Przeinstalowalem wszystko i zostawilem sobie healgrida, poki co dla mnie jest najwygodniejszy i juz wszystko w nim dziala.

Tylko dalej nie wiem, jak to jest z wyswietlaniem tych ability. Wylaczylem pokazywanie wszystkiego i dalej widze na sobie i na kumplach z druzyny jak cos na nich rzuce ale nie widze czarow obszarowych wrogow.

Szkoda, ze nie ma ustawienia, ktore pokazywaloby tylko wrogie obszarowki.

hmm ale to tylko w opcjach gry mozesz ustawic w szczegolach wyswietlania dzialania czarow

swistak
Milczący

Reputacja: 1

« Odpowiedz #6 : Październik 24, 2008, 06:28:48 »

Żeby nie robić nowego tematu może mi ktoś podać skąd scignac Healgrid. z góry dziękuje

Tadeus
Małomówny

« Odpowiedz #7 : Październik 24, 2008, 08:28:15 »

W curse cliencie masz liste addonow do sciagniecia. Sciagasz nim.
Dreed
Milczący

Imię w grze: Brak

« Odpowiedz #8 : Listopad 06, 2008, 10:55:06 »

addony mam przeróżne ściągam i je sam dla siebie konfiguruje .. maja mi pasować itp Uśmiech

tak u mnie wygląda interface..

Mayhem
Małomówny

« Odpowiedz #9 : Grudzień 05, 2008, 08:45:06 »

Czy ktoś wie czy w healgridzie można jakoś sprawdzić czy gracz jest w zasięgu czaru? A może jest inny dodatek dla helera który takie rzeczy pokazuje?
Karlsberg
Małomówny

Imię w grze: Duergaim

« Odpowiedz #10 : Grudzień 05, 2008, 09:35:51 »

w healgridzie nie wiem, w squareddzie ikona gracza znajdujacego sie za daleko od healera (w moim przypadku) jest jakby "za mgla"

mam pytanko:

jak sie nazywa ten fajny addon ktory pokazuje : xp, renown, gold itp (w formach liczbowych) ?

pozdrawiam

Duergaim 9x - Oscure
badziu
Małomówny

Reputacja: 9

Imię w grze: Kamal

« Odpowiedz #11 : Grudzień 05, 2008, 09:39:02 »

Czy ktoś wie czy w healgridzie można jakoś sprawdzić czy gracz jest w zasięgu czaru? A może jest inny dodatek dla helera który takie rzeczy pokazuje?

squared po odpowiednim ustawieniu pokazuje. Ale musisz się liczyć z większym obciążeniem łącza (np odpytanie co 2 sec o 10 osób)
j3acek
Małomówny

Imię w grze: jacek

« Odpowiedz #12 : Grudzień 05, 2008, 14:04:52 »

mam pytanko:

jak sie nazywa ten fajny addon ktory pokazuje : xp, renown, gold itp (w formach liczbowych) ?

pozdrawiam
http://war.curse.com/downloads/war-addons/details/snt-bar.aspx
SNT bar SNT panel

no i waaaahgtbar troche gorszy od SNT

Mayhem
Małomówny

« Odpowiedz #13 : Grudzień 23, 2008, 07:55:52 »

squared po odpowiednim ustawieniu pokazuje. Ale musisz się liczyć z większym obciążeniem łącza (np odpytanie co 2 sec o 10 osób)

Można liczyć na nieco więcej szczegółów? Używam squared od mniej więcej dwóch i nie mam pojęcia jak go ustawić.

Ps. Wie ktoś gdzie znajdę jakiekolwiek informacje apropo tego jak pisać addony do wara?
j3acek
Małomówny

Imię w grze: jacek

« Odpowiedz #14 : Grudzień 24, 2008, 02:08:50 »

wpisujesz /sqr albo /squared     i masz opcje do ustawiania

Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Maj 02, 2012, 14:07:11