Yawner
Milczący
Look! An infidel!
Reputacja: 2
Imię w grze: Gamaethewin
|
 |
« : Październik 14, 2008, 15:03:37 » |
|
Czy wie ktoś może co ma wpływ na to za co i ile punktów dostajemy za wykonywanie czynności dających RP? Generalnie z tego, co zrozumiałem, RP dostajemy w zależności od tego ile postaci zabiliśmy, ile dmg zadaliśmy, jakie buffy rzucaliśmy, jakie heale, jaki mamy rank/renown lvl (nie wiem, który z nich ma wpływ, wydaje mi się tylko, że przynajmniej jeden z nich ma) itd. Jednakże nie potrafię dojść do żadnych konstruktywnych wniosków z tą wiedzą, gdyż efekty są często zaskakujące. Zdarza się, że zadam całkiem sporo dmg, nabiegam się, nazabijam itd., a RP dostanę bardzo skromne. Innym razem zdarza się, że mój udział w scenariuszu ogranicza się głównie do biegania w tą i spowrotem, a RP lecą jak szalone (także w stosunku do innych graczy z mojego teamu, którzy np. mają niższy lvl i się bardziej namęczą, więc teoretycznie powinni dostać znacznie więcej ode mnie).
Stąd też moje pytania: 1. Co ma jaki wpływ na RP? 2. Kiedy padnie postać, którą wcześniej biłem, dostaję RP za nią. Co jeżeli biłem ją przez jakiś czas, potem uciekła, zdążyła się podleczyć na full, a potem padła już od kogoś innego? 3. Jak się ma zdobywanie RP do mojej śmierci? 4. Jak się ma RP do miejsca, w którym się znajduję (także po śmierci, bo wydaje mi się, że jeżeli padnę w środku bijatyki, to zyskuję RP za bycie koło czegoś nawet czekając na respawn). 5. Czy wpływ na RP ma mój lvl jako taki, czy stosunek mojego lvl do lvl postaci, z którymi walczę?
Generalnie mam wrażenie, że albo sporo z RP nie rozumiem, albo mechanika ich przyznawania jest niedopracowana i dosyć przypadkowa...
|