Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 21, 2012, 03:00:15 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Renown Points - bardziej szczegółowo  (Przeczytany 2875 razy)
Yawner
Milczący

Look! An infidel!

Reputacja: 2

Imię w grze: Gamaethewin

« : Październik 14, 2008, 15:03:37 »

Czy wie ktoś może co ma wpływ na to za co i ile punktów dostajemy za wykonywanie czynności dających RP? Generalnie z tego, co zrozumiałem, RP dostajemy w zależności od tego ile postaci zabiliśmy, ile dmg zadaliśmy, jakie buffy rzucaliśmy, jakie heale, jaki mamy rank/renown lvl (nie wiem, który z nich ma wpływ, wydaje mi się tylko, że przynajmniej jeden z nich ma) itd. Jednakże nie potrafię dojść do żadnych konstruktywnych wniosków z tą wiedzą, gdyż efekty są często zaskakujące. Zdarza się, że zadam całkiem sporo dmg, nabiegam się, nazabijam itd., a RP dostanę bardzo skromne. Innym razem zdarza się, że mój udział w scenariuszu ogranicza się głównie do biegania w tą i spowrotem, a RP lecą jak szalone (także w stosunku do innych graczy z mojego teamu, którzy np. mają niższy lvl i się bardziej namęczą, więc teoretycznie powinni dostać znacznie więcej ode mnie).

Stąd też moje pytania:
1. Co ma jaki wpływ na RP?
2. Kiedy padnie postać, którą wcześniej biłem, dostaję RP za nią. Co jeżeli biłem ją przez jakiś czas, potem uciekła, zdążyła się podleczyć na full, a potem padła już od kogoś innego?
3. Jak się ma zdobywanie RP do mojej śmierci?
4. Jak się ma RP do miejsca, w którym się znajduję (także po śmierci, bo wydaje mi się, że jeżeli padnę w środku bijatyki, to zyskuję RP za bycie koło czegoś nawet czekając na respawn).
5. Czy wpływ na RP ma mój lvl jako taki, czy stosunek mojego lvl do lvl postaci, z którymi walczę?

Generalnie mam wrażenie, że albo sporo z RP nie rozumiem, albo mechanika ich przyznawania jest niedopracowana i dosyć przypadkowa...

"You're gay... but so am I!" - Oscar Wilde on you.

Artein
Bard

Ravens

Reputacja: 37

Imię w grze: Kriathi, Arthein, Iyrk

« Odpowiedz #1 : Październik 14, 2008, 15:15:48 »

mechanika jest nieznana, wszystko to tylko domysly, ew. własne obserwacje

generalnie nikt nic nie wie a RP leci Chichot

414, never forget
Metotill
Niemy

Reputacja: 0

Imię w grze: Metotill

« Odpowiedz #2 : Październik 14, 2008, 22:03:25 »

za rp mozna kupowac u odpowiedniego trenera skile, taktyki, oraz podnosic staty np int, str itp za odpowiednie lvle dostajemy tez title czyli naglowki przydomki np militiaman czy jakos tak tyle tylko wiem Język
a wiecej masz tutaj
http://forum.warhammeronline.pl/index.php/topic,2961.0.html
Jugan
Gawędziarz

Grass Eater

Reputacja: 28

Imię w grze: Jugan

« Odpowiedz #3 : Październik 14, 2008, 22:11:24 »

ad.1
Wpływ na to ile dostałeś RP ma kilka czynników:
     - jaki lvl miala postać, którą zabito przez twoje party bądź zabiłeś solo
     - ile przywróciłeś życia swojemu sprzymierzeńcowi
     - jak bardzo jesteś pomocny w walce (buffy, debuffy)

ad.2
Jeżeli nie ucieknie poza pewien obszar tzn. nie stracisz jej z pola widzenia, wówczas dostaniesz za nią RP. Ponadto jeżeli w/w przypadek zostanie zabity przez osobę z party również dostaniesz RP

ad.3
Leżąc na glebie dostajesz mniej RP niż jakbyś brał czynny udział w walce. Dostajesz to RP, na które zasłużyłeś jeszcze przed zgonem

ad.4
Będąc trupem w obszarze, w którmy toczy się walka będziesz dostawał RP za każdym razem gdy ktoś dobije postać, którą zacząłeś bić lub jeżeli osoba z party zrobi to samo (przy czym w tym momencie nie musiales brac czynnego udzialu w zabijaniu postaci)

ad.5
Im bliżej Renown Rank jest Twojemu Rankowi tym wolniej rosnie (dostajesz mniej niż powinieneś). Chodzi o to, że ciężko mieć lvl renownu wiekszy lub rowny naszemu lvlowi. Sprawa dotyczy tylko postaci poniżej lvla 40 ...wiadomo ... pozniej postac wyżej nie skoczy, natomiast renown ma wolną drogę do lvla 80 (czyżby taki był górny limit lvl postaci po dodatkach?)

cezeter
Niemy

Reputacja: 0

Imię w grze: Euzebia

« Odpowiedz #4 : Październik 16, 2008, 08:30:27 »

ad.5
Im bliżej Renown Rank jest Twojemu Rankowi tym wolniej rosnie (dostajesz mniej niż powinieneś). Chodzi o to, że ciężko mieć lvl renownu wiekszy lub rowny naszemu lvlowi. Sprawa dotyczy tylko postaci poniżej lvla 40 ...wiadomo ... pozniej postac wyżej nie skoczy, natomiast renown ma wolną drogę do lvla 80 (czyżby taki był górny limit lvl postaci po dodatkach?)
Ja zaobserwowalem ze nie mozna miec RR wyzszego niz wlasny rank. Gdy dobijam do konca pasek RR to zawsze mi brakuje 1 pkt. Przynajmniej na moim zajebiaszczym 14 lvl Uśmiech

Yawner
Milczący

Look! An infidel!

« Odpowiedz #5 : Październik 16, 2008, 09:59:09 »

Właśnie, na wcześniejszych rankach też to dostrzegłem, a na późniejszych rankach - nie wiem, gdyż mojej postaci renown wręcz żałośnie odkleił się od rank. Co do pozostałych info - bardzo przydatne, dzięki Uśmiech One są z jakiegoś źródła? Bo nie wyglądają na info z obserwacji Mrugnięcie

Jugan
Gawędziarz

Grass Eater

Reputacja: 28

Imię w grze: Jugan

« Odpowiedz #6 : Październik 16, 2008, 12:17:08 »

@up

Jeżeli o mnie chodzi to są to własne obserwacje + kilka chwil spędzonych z kartką i ołówkiem .... w końcu.... przyszły inżynier jestem Chichot chłodna logika Chichot

Yawner
Milczący

Look! An infidel!

« Odpowiedz #7 : Październik 16, 2008, 12:46:14 »

To nic dziwnego, że ja nic z tego nie rozumiałem Język Ja umiem rozpracowywać tylko jak coś jest w artykułach i paragrafach Mrugnięcie

SteelRat
Małomówny

Reputacja: 1

« Odpowiedz #8 : Październik 16, 2008, 13:22:56 »

Po 40 lvl musi być możliwość zdobywania większego reown w końcu maksymalny rozwój postaci to lvl 40/ reown 80 Chichot

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Kwiecień 10, 2012, 19:43:09