Ygnis
Rozmówca
Reputacja: 3
Imię w grze: Ygnis
|
 |
« : Październik 07, 2008, 21:49:02 » |
|
Prośba do wszystkich, szczególnie graczy Orderu. Nie zapisujcie się do TA. Wiadomo dobrze, że jest to niestety zbugowany scenario służący Orderowi do farmienia renownu i expa. Istnieje 5 innych scenariuszy, w których walka jest o wiele bardziej wyrównana i ciekawsza, jednak niezwykle trudno się dostać na pozostałe, ponieważ Order się na owe scenariusze nie zapisuje. Tak więc zbojkotujmy TA i nie dawajmy wow fanboiom powodu to docinków i plotek. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zanzi
Gawędziarz
Ves Laut Imperia!
Reputacja: 19
Imię w grze: Zanzi
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 07, 2008, 22:43:12 » |
|
Proponuje ci skasuj Warhammera skoro nie potrafisz przegrywac z honorem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ygnis
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 07, 2008, 23:05:53 » |
|
Hohoho co za cięta riposta =]]
Bycie wywalanym do lawy przez imba knockback to BARDZO HONOROWY sposób na zwycięstwo, nonono. Nie mam nic przeciwko przegrywaniu, ale niech przegram uczciwie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zanzi
Gawędziarz
Ves Laut Imperia!
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 07, 2008, 23:13:55 » |
|
Bycie wywalanym do lawy przez imba knockback to BARDZO HONOROWY sposób na zwycięstwo, nonono. Nie mam nic przeciwko przegrywaniu, ale niech przegram uczciwie.
Owszem, jest to jak najbardziej honorowa walka. Czy klasy Destro nie maja knockbacka ? A moze nie potraficie go uzywac ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ygnis
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 07, 2008, 23:44:04 » |
|
I o to według Ciebie chodzi w tej grze, tak ?_? I polecam lekturę tego topicu: http://www.warhammeralliance.com/forums/showthread.php?t=135819Otóż nie, Destro nie ma Aoe knockbacka połączonego z 40% speed decreasem.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2008, 23:51:06 wysłane przez Ygnis »
|
|
|
|
|
GIPlayer
Mówca
Join the herd.
Reputacja: 28
Imię w grze: Gottry
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 07, 2008, 23:52:09 » |
|
Oczywiście że o to chodzi. Wykorzystujemy wszystkie możliwe skille aby was zatrzymać w lawie  Jeszcze się dziwi.
|
|
|
|
|
|
  Join the herd.
|
|
|
Arkan
Mówca
Reputacja: 36
|
 |
« Odpowiedz #6 : Październik 08, 2008, 01:01:37 » |
|
Knockbacki sa zbugowane i przesadzone (szczegolnie po stronie orderu) i uzywanie ich nie jest do konca "fair-play" (co nie znaczy, ze nie jest niezgodne z zasadami). Ale takie apele nic nie dadza - ludzie beda wykorzystywac wszelkiego rodzaju niedorobki dla swojej korzysci, wiec trzeba sie z tym pogodzic i czekac na patcha. O umiejetnosciach graczy orderu swiadczy jednak fakt, ze mimo tych KB, z mojego doswiadczenia czesciej na TA wygrywamy niz przegrywamy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karp
Milczący
Reputacja: 0
|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 08, 2008, 01:03:38 » |
|
Ogólnie to ta mapa jest skopana. Honorowa walka nie ma tu nic do rzeczy. Bo powiedzcie mi czy jest sens robienia z tanka najwiekszego dpesera? A właściwie to się do tego sprowadza. Bo ok nie mamy wyświetlonego dmg na koniec, ale jak wrzuce 4-6 kolesi w trakcie gry (a 2-4 z nich ginie) to i tak zabijam najwiecej. Dla mnie totalny bezsens. Poprzednie scenaria w jakie grałem jak Talabec Dam czy to z trolami były świetne wywarzone i nie miały takiego czynnika losowego. A tutaj nie dość, że wszyscy latają to do tego nie da się skupić na grze tylko na tym jak nie zostać wywalonym co i tak się zdarza przynajmniej raz na scenario. Na innych mapach widać, że ludzie próbują jakiś taktyk czekają, żeby pójść w grupie a na tej jest totalny chaos. Bo tank to sobie biegnie do przodu byle by kogos wywalić do lawy, a reszta nie jest osłaniana bo tank sobie gdzies pobiegł. Jak zawsze miałem 0-2 zgony na całe scenario to tu gine tak srednio z 4 razy. Nie moge się doczekać 31, albo jak ludzie zmądrzeją.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grouth
Bard
Reputacja: 26
Imię w grze: grouth braath
|
 |
« Odpowiedz #8 : Październik 08, 2008, 02:29:40 » |
|
Knockbacki sa zbugowane i przesadzone (szczegolnie po stronie orderu) i uzywanie ich nie jest do konca "fair-play" (co nie znaczy, ze nie jest niezgodne z zasadami). Ale takie apele nic nie dadza - ludzie beda wykorzystywac wszelkiego rodzaju niedorobki dla swojej korzysci, wiec trzeba sie z tym pogodzic i czekac na patcha. O umiejetnosciach graczy orderu swiadczy jednak fakt, ze mimo tych KB, z mojego doswiadczenia czesciej na TA wygrywamy niz przegrywamy  nie do konca fair play jest sila engeneer kontra chosen albo orc tank. Szybkosc dpsu do armoru oraz umy spowalniajace np. Wiem, e bierzecie te bestie, bo cujecie sie wspanialymi graczami, bo ciezko Was zabic, ale mam nadzieje, ze to kwestia balnasu jeszcze Posted on: Październik 08, 2008, 03:26:29
Ogólnie to ta mapa jest skopana. Honorowa walka nie ma tu nic do rzeczy. Bo powiedzcie mi czy jest sens robienia z tanka najwiekszego dpesera? A właściwie to się do tego sprowadza. Bo ok nie mamy wyświetlonego dmg na koniec, ale jak wrzuce 4-6 kolesi w trakcie gry (a 2-4 z nich ginie) to i tak zabijam najwiecej. Dla mnie totalny bezsens. Poprzednie scenaria w jakie grałem jak Talabec Dam czy to z trolami były świetne wywarzone i nie miały takiego czynnika losowego. A tutaj nie dość, że wszyscy latają to do tego nie da się skupić na grze tylko na tym jak nie zostać wywalonym co i tak się zdarza przynajmniej raz na scenario. Na innych mapach widać, że ludzie próbują jakiś taktyk czekają, żeby pójść w grupie a na tej jest totalny chaos. Bo tank to sobie biegnie do przodu byle by kogos wywalić do lawy, a reszta nie jest osłaniana bo tank sobie gdzies pobiegł. Jak zawsze miałem 0-2 zgony na całe scenario to tu gine tak srednio z 4 razy. Nie moge się doczekać 31, albo jak ludzie zmądrzeją.
Jest skopana, bo destro ma wiecej umow i mozliwosci na wziecie jako pierwsi artefaktu. Po czym "honorowo" zblizaja sie do swojego respawna  Poza tym nie wiem czy wiesz, ale wpadajac do lawy zabijasz sam siebie, nie liczy to do abojstw  To najbardziej wywazony scenariusz, bo zarowno mam sie szanse obronic 1:1 , jak i atakowac . Bo gra poza tym nie jest wywazona  Jesli chcesz honorowej walki, walcz o balans odpowiedni 1:1  Jak dla mnie najlepsza mapa i daje kupe zabawy, mimo ,ze nie posiadam takiego kopa, jak tanki z destro , pozostaje mi kombinowanie granatem i morale , albo chociazby magusy 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2008, 02:47:24 wysłane przez grouth »
|
|
|
|
|
Arkai
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #9 : Październik 08, 2008, 05:16:26 » |
|
Prośba do wszystkich, szczególnie graczy Orderu. Nie zapisujcie się do TA. Wiadomo dobrze, że jest to niestety zbugowany scenario służący Orderowi do farmienia renownu i expa. Istnieje 5 innych scenariuszy, w których walka jest o wiele bardziej wyrównana i ciekawsza, jednak niezwykle trudno się dostać na pozostałe, ponieważ Order się na owe scenariusze nie zapisuje. Tak więc zbojkotujmy TA i nie dawajmy wow fanboiom powodu to docinków i plotek. Pozdrawiam
I ani slowa o fakcie ze jesli po stronie orderu nie ma white liona w odpowiednim specu to destro ZAWSZE pierwsi lapia artefakt i biora d... w troki pod swoja baze gdzie juz moga ustawic sie tak ze knockbacki im nie zaszkodza a melee nie tknie zrespawnowanych healerow i rdps.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2008, 05:19:19 wysłane przez Arkai »
|
|
|
|
|
zanzi
Gawędziarz
Ves Laut Imperia!
|
 |
« Odpowiedz #10 : Październik 08, 2008, 06:44:37 » |
|
Nie placz tak, na tej mapie i tak Destro ma blizej do kulki i nawet podwojny sprint naszego WL'a nie daje rady. Nastepnie "honorowo" uciekacie pod swoj respawn gdzie wasi healerzy z gory was lecza i klasy melee nie moga ich zabic. Co do knockbackow, klasy Destro maja tyle samo knockbackow co klasy Order W 99% przypadkow zrzucenie do lawy konczy sie smiercia, i nie wazne czy jest 40% snare czy nie bo i tak nie zdazylbys z niej wyjsc. Gdyby Destro zastosowalo wiec taktyke bierzemy flage i bronimy sie pod wlasnym respawnem to by zawsze wygrywalo Tor Anroc, ale nie, ich tanki solo rushuja nas na mostach i potem placz ze wpadli do lawy  Tor Anroc jest najbardziej obleganym scenario w T3 i to przez Order i tak samo przez Destro. Dlaczego ? Bo daje najwiekszy fun.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2008, 06:55:26 wysłane przez zanzi »
|
|
|
|
|
Naknarot
Niemy
Imię w grze: Naknarot
|
 |
« Odpowiedz #11 : Październik 08, 2008, 07:57:39 » |
|
Ja sie nie zapisuje na ton anroc i mam spokoj. Wczoraj zagralem kilka scenariuszy i kazdy byl swietny (doomcostam crater, temple of ishta? ten z tama). Ton anroc to najgorszy scenariusz na t3 ever (w dodatku kiepski design mapy). @up- nie daje wogole funu. Ludzie sie tam zapisuja, bo wiedza, ze nie beda czekac 2h zeby wejsc. Takie bledne kolo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Risthalion
Gawędziarz
Nie, pomimo wszystkich przesłanek, to nie ja:)
Reputacja: 4
|
 |
« Odpowiedz #12 : Październik 08, 2008, 12:53:19 » |
|
Naknarot, moze to tylko moje wrażenie, ale gdyby im nie dawał funu to by sie nie zapisywali na to tylko na co innego. Ja zasuwam na wszystkie scenaria z równą przyjemnością, bo jak ktos umie grać to umie grać, a jak nie, to dostaje ciężkie wklepy. Taki odsiew... I od razu wiem z kim warto się teamować, a kogo unikać...
|
|
|
|
|
|
"-Ładne... Dobra, co rozwalamy najpierw?"  
|
|
|
Lik
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #13 : Październik 08, 2008, 14:51:22 » |
|
Apel popieram tylko ze względu na różnorodność scenariuszy, chętnie pogram tez na innych z taka samą częstotliwością czekania. Nie uważam, że Order ma dodatkowe luksusy na tym scenariuszu bo i po stronie Destro mamy plusy. Pierwszą zasadą wojny jest dobra taktyka i odpowiednie wykorzystanie terenu, potem umiejętności pojedynczych graczy. Nikt jeszcze samemu wojny nie wygrał. Pozdrawiam i czekam na szlaku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Opeteh
Gawędziarz
Reputacja: 17
Imię w grze: Opeteh/Eviane
|
 |
« Odpowiedz #14 : Październik 08, 2008, 15:25:03 » |
|
Też bym chętnie na Tor Anroc ponarzekał bo czasem kończe w lawie ale... głupioby mi było i byłbym hipokrytą ponieważ zazwyczaj ten Scenariusz wygrywamy (my jako Destro) :-) Temat darmowej farmy Orderu jest więc, za przeproszeniem z dupy a całe to 'bojkotujcie, bojkotujcie!' nawet jeszcze bardziej. Pozdrawiam. 
|
|
|
|
|
|
podYum.pl
|
|
|
|