Przełęcz Czarnego Ognia
Luty 10, 2012, 22:15:13 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: experience a scenariusze  (Przeczytany 7650 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Karek
Rozmówca

Reputacja: 1

Imię w grze: Riakas

« Odpowiedz #30 : Październik 22, 2008, 20:33:52 »

na jednym scenario nie robilam prawie nic innego tylko healowalam innego, wyzszego lvlem heallera, ktory trzymal pierwsza linie tankow. W renow i w liczbie killi bylam w pierwszej 3ce, wiec nie wiem jak to wytlumaczyc, ale pewna jestem, ze tamten healer nikogo nie ubil.

Czytaj dokładnie co Zanzi napisał-
renown miałeś za dmg przez tamtego zadany.

Exp natomiast dostawałeś za kille ( podczas killi - jak ktoś z twojego teamu killował, stałeś niedaleko = zaliczało ci to jako killa)
magrat
Milczący

Reputacja: 0

« Odpowiedz #31 : Październik 22, 2008, 23:57:13 »

Czytaj dokładnie co Zanzi napisał-
renown miałeś za dmg przez tamtego zadany.

czytaj dokladnie co ja napisalam, tamten nie zadawal zadnego dmgu.

Iscra
Rozmówca

Cawti - Royal Legion Witch Elf

Reputacja: 7

« Odpowiedz #32 : Październik 23, 2008, 00:06:16 »

Renown jest za zadane obrazenia wrogom ktorzy zostali zabici oraz oczywiscie za leczenie sprzymierzencow ktorzy sa w walce. Jesli jestesmy w grupie to renown dzieli sie pomiedzy grupe.

BLOOD FOR THE BLOOD GOD!
Witkacy
Niemy

Imię w grze: Witkacy

« Odpowiedz #33 : Październik 25, 2009, 09:37:41 »

Ja mam jeszcze takie pytanie. Po wygranym scenariuszu na tabeli pojawiają się po dwie informacje o xp i renownpoints.
Jedna jest na górze a druga przy każdym z graczy (indywidualny bonus.
I tu pojawia się pytanie , czy obie te wartości się sumują czy wyniku na górze dają całkowite xp po zsumowaniu?
Aldrin
Mówca

Reputacja: 22

« Odpowiedz #34 : Październik 25, 2009, 16:03:58 »

Wartosc na prawej gorze exp/renowna to podstawowa czesc bedaca nagroda za stopien sukcesu twej strony na scenariuszu. To w tabelce nizej, to jakby bonus nabity na oklepywaniu wrogow badz wspomaganiu oklepujacych wrogow ludzi. Czyli odpowiedz prawidlowa brzmi: suma. Mrugnięcie

Raldin Feyerabend, mityczny leader Malleus Maleficarum (Karak-Azgal)!
Chaosdeathtrap
Niemy

Imię w grze: Betzeferr

« Odpowiedz #35 : Grudzień 14, 2009, 12:47:43 »

Ja musze przyznać, że od r27 do r33 nabiłem najszybciej. Najdłużej mi szło od 21 do 27. W tej chwili expuję bardzo szybko, raz że są bardzo proste questy za które ciągnie się 10-14k punktów, to są jeszcze moby za któe dostaje się od 2k w górę, zabijesz 5 i dokładasz sobie ponad 10k do questa.

rank to nie problem, bo często zamiast questa wystarczy wyjść poza warcamp i w 15 minut wybić do nogi wszystko co się tam rusza. Expa idzie tyle co za 2-3 solidne questy w t4. Mam pecha do punktów influence, bo rzadko spotykam ludzi którzy szybko chcieliby zrobić parę takich public questów.

Mocart
Milczący

Reputacja: 2

Imię w grze: Mocart

« Odpowiedz #36 : Styczeń 04, 2010, 13:08:09 »

Trzeba pamiętać,  im masz wyższy poziom renown tym mniej otrzymujesz punktów za killa/killa w grupie. Ponieważ coraz większa grupa graczy ma niższy poziom renown niż ty otrzymujesz ujemne modyfikatory. Zdarzają się scenariusze gdzie heeler od nas z 80 poziomem renown w scenariuszu dostaje ochłapy w porównaniu z heelerem początkującym . Czasami świetny tank potrafi nie dostać 1 k renowna w scenariuszu, gdy gra w randomowym party.
W ostatnim pathu zmniejszono ilość punktów za wygrany scenariusz 500 punktami z 1200 renown do 600 Smutny , za to podniesiono (podobno) renown za zabijanie graczy. Najwięcej punktów zdobywa się w scenariuszach grając ze zorganizowanymi gildiowymi party oraz solo umiejętnie grając DOT-ami lub HOT-ami.

DOT-damage over time
HOT-heeling over time

Jednak to nic w porównaniu do renown które dostaniemy gdy zajmiemy 4 x BO , 2 x keepa i potem zamkniemy strefe w T4. Wtedy naprawdę się opłaca oRvR, granie scenariuszy w trakcie zajmowania BO's- ów z tego powodu jest nieopłacalne. Dodatkowo można się bardzo naciąć gdy wroga strona czeka na zamknięcie danej strefy i w scenariusze wchodzą przygotowane gildiowe party. Nie miło jest dostać 500:0 ( mam screeny ) Chichot.

Scimitar
Mówca

Reputacja: 5

Imię w grze: Wiele ich jest

« Odpowiedz #37 : Styczeń 06, 2010, 08:26:22 »

Parę słów uzupełnienia do powyższego posta.

Przed patchem też dostawało sie 600 RP bonusa za SC, ale błędnie pokazywało 1200. Tak więc usunęli błąd graficzny.

Bonus za locka wygląda następująco:
1 i 2 zona w pairingu: jakieś 3200 bazy + około 1400 za każdego keepa + około 650 za BO
ostatnia zona w pairingu: 3200 bazy + j/w za keepa, ale za BO już nic nie dostaniesz, ale za to dodatkowo dolicza ci bonusy za WSZYSTKIE keepy i BO wzięte we wcześniejszych zonach w pairingu

Efekt jest taki, że z bonusem ze sztandaru i Aegisem można wyciągnąć około 10k RP za zone, a w ostatniej nawet 17k. Za wzięty BO liczy nam taki, w którym załapiemy się na 2 ticki. Nie wiem, czy to przypadek czy błąd, ale nie liczy bonusów za BO wzięte po restarcie zony (po oblężeniu którejś ze stolic, nie ma wtedy guardów).

Krysia (KotBS) RR 8X, The Sovereign
Shantis (Sorc) RR 8X, The Sovereign
-----------------------
SKOWYT
Yogi
Bard

avat by Ygethmor

Reputacja: 21

Imię w grze: Yogiroth, Grdsh, Wujcio

« Odpowiedz #38 : Styczeń 07, 2010, 13:09:37 »

wystarczy chyba być na pierwszym ticku żeby przy locku dostać bonusa za BO
andzik13
Bard

Reputacja: 15

Imię w grze: Maradag

« Odpowiedz #39 : Styczeń 07, 2010, 15:54:28 »

Dokladnie tylko pierwszy (sprawdzane wielokrotnie)

"Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience."
Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Styczeń 07, 2012, 19:12:50