Przełęcz Czarnego Ognia
Luty 06, 2012, 05:54:33 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 [2] 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: experience a scenariusze  (Przeczytany 7637 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
iniside
Rozmówca

Reputacja: -8

« Odpowiedz #15 : Październik 11, 2008, 21:03:46 »

Jak chcecie duzo exp i renown to
Reroll na BW.
I solo bieganie po scneario. Za jednego kila solo jest srednio 1500-2500xp.
Artein
Bard

Ravens

Reputacja: 37

Imię w grze: Kriathi, Arthein, Iyrk

« Odpowiedz #16 : Październik 11, 2008, 21:35:40 »

Generalnie Mythic powiedział, że nie chcę zdradzać formuł na expa, renowna, guild expa i kilku innych rzeczy żeby nie psuć zabawy i żeby gra nie ograniczyła się do tego co jest najbardziej wydajne....

414, never forget
zanzi
Gawędziarz

Ves Laut Imperia!

Reputacja: 19

Imię w grze: Zanzi

« Odpowiedz #17 : Październik 12, 2008, 07:10:52 »

Zasady przyznawania XP i renown sa nastepujace:

punkty XP

XP dostaje sie za zabijanie graczy i tylko za ich zabijanie. Nie dostajesz XP za healing czy ilosc damagu. Duzo XP dostaje sie za killing blows a najwiecej za solo kille.
By miec zaliczonego killa musisz stac blisko osoby (ze swojego teamu), ktora powoduje tego killa. Mozesz rowniez tagowac wroga zadajac mu jakis damage i wtedy gdy ta osoba zginie, nawet po 10 minutach to bedziesz mial zaliczony kill.
Ilosc XP zalezy zalezy od twojego levelu. Im wyzszy masz level tym wiecej XP bedziesz dostawal za killa.

punkty renown

Renown dostaje sie za powodowanie killa, same kille oraz kille-solo. Renown dostajesz rowniez za healowanie (ale innych a nie siebie samego). Ogolnie jest tak, ze za kazde 100 heala dostajesz 1 punkt renown. Jesli wiec healniesz kogos za 350 to dostaniesz 3 punkty renown.
Renown w przeciwienstwie do XP nie zalezy od levelu gracza.

walka w teamie
XP i renown w teamie jest dzielony rowno na ilosc czlonkow grupy. By wiec otrzymywac wiecej XP i renownu badz w grupie z klasami, ktore najwiecej go robia. Czyli dobrze jest byc w grupie np. z Runepriestem czy Bright Wizardem by dostawac wiecej XP i Renown. Runepriest w grupie bedzie dawal ci wiecej Renown, a Bright Wizard i jego damage beda ci dawaly wiecej XP

I to tyle w skrocie.

zlomik
Milczący

Reputacja: 0

Imię w grze: Farland

« Odpowiedz #18 : Październik 12, 2008, 12:57:11 »

troche sie nie zgodze zanzi z tym xp za TYLKO zabijanie.. bo na scenariosach jako healer nie tykam w zasadzie NIKOGO swoja lacha.. a tylko i wylacznie lecze.. i w 95% mam najwiecej XP z calego scenariosa Chichot. Jak uleczysz kogos za jakas tam ilosc hp to dostajesz automatycznie xp.. no i renow oczywiscie..
zanzi
Gawędziarz

Ves Laut Imperia!

« Odpowiedz #19 : Październik 12, 2008, 13:02:25 »

troche sie nie zgodze zanzi z tym xp za TYLKO zabijanie.. bo na scenariosach jako healer nie tykam w zasadzie NIKOGO swoja lacha.. a tylko i wylacznie lecze.. i w 95% mam najwiecej XP z calego scenariosa Chichot. Jak uleczysz kogos za jakas tam ilosc hp to dostajesz automatycznie xp.. no i renow oczywiscie..

XP jest tylko za kille. To , ze jako healer dostajesz tez XP to tlumaczy zdanie: "By miec zaliczonego killa musisz stac blisko osoby (ze swojego teamu), ktora powoduje tego killa."
Jeslibys super leczyl a twoj team nikogo by nie zabil to nic nie dostaniesz XP (tylko sam Renown points).
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2008, 13:04:45 wysłane przez zanzi » Zapisane

Piorunes
Gawędziarz

Reputacja: 5

Imię w grze: Piorunes

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #20 : Październik 12, 2008, 16:45:51 »

A mi się wydaję, ze dostane się exp jeśli uleczona przez nas osoba zabije kogoś i bliskie stanie ma tu mało wspólnego.

"Poglądy są jak dupa, każdy jakieś ma, ale po co od razu pokazywać..."

Yan
Milczący

Twilight

Reputacja: 1

Imię w grze: Yan Tovis

« Odpowiedz #21 : Październik 13, 2008, 09:14:20 »

punkty renown
Renown dostajesz rowniez za healowanie (ale innych a nie siebie samego). Ogolnie jest tak, ze za kazde 100 heala dostajesz 1 punkt renown. Jesli wiec healniesz kogos za 350 to dostaniesz 3 punkty renown.
Renown w przeciwienstwie do XP nie zalezy od levelu gracza.
Solo na T3 za pełny heal (najmocniejszy 3 sek cast) wpada 50 RP. Nie zauważyłam zalezności między lvlem heal'a (czyli ilością przywracanego HP) a RP, HoTy za jedno "tyknięcie" 15-20 RP. Ilość RP jest modyfikowana przez to czy inny healer nie rzucił na target swojego heala, wtedy RP wpada procentowo.

mariobros
Niemy

Imię w grze: Lolek

« Odpowiedz #22 : Październik 13, 2008, 13:23:29 »

Healerzy dostaja do 3k renown points gdy inni dostaja do 1.5 k pointow Język Grajcie healerami xD Grajcie grajcie Uśmiech
Piorunes
Gawędziarz

Reputacja: 5

Imię w grze: Piorunes

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #23 : Październik 13, 2008, 14:31:33 »

Gramy, gramy. Szkoda, że exp tak dużo nie wpada, chociaż dla mnie granie healerem na scenario to miodzio Chichot Szczególnie jak ktoś później podziękuje Chichot

"Poglądy są jak dupa, każdy jakieś ma, ale po co od razu pokazywać..."

Torak
Gawędziarz

Reputacja: 9

Imię w grze: Golarz i spółka

« Odpowiedz #24 : Październik 13, 2008, 15:09:23 »

XP jest tylko za kille.

Możesz to jakoś udowodnić ?
Najlepiej linkiem do oficjalnego źródła ?

zanzi
Gawędziarz

Ves Laut Imperia!

« Odpowiedz #25 : Październik 13, 2008, 15:56:48 »

Możesz to jakoś udowodnić ?
Najlepiej linkiem do oficjalnego źródła ?

Nie ma oficjalnych zrodel bo Mythic nie chce podac tych zasad. Ale wynikaja one z obserwacji graczy.

ladybird
Małomówny

« Odpowiedz #26 : Październik 14, 2008, 07:16:34 »

Witam Uśmiech

A mi nie podoba się że tak dużo dostaje normalnego ekspirjensa za udział w scenariuszach, lubię chodzić na bitwy bo jest niezły ubaw i nie ważne kto wygrywa Uśmiech - jednak dostaje za dużo doświadczenia i wychodzi na to że muszę wybrać:
 Albo bitwy albo PvE i Public Quest, no chyba że zacznę robić Public Questy w Norsca... na 40 poziomie... Uśmiech

Uśmiech

"gdy wioska płonie, wznoszą się dymy, gdy serce płonie, nic nie widzimy"
Yan
Milczący

Twilight

Reputacja: 1

Imię w grze: Yan Tovis

« Odpowiedz #27 : Październik 14, 2008, 07:54:45 »

nie wiem, który masz level, ale już na T2 questy,PQ z jednej krainy nie wystarczają i trzeba dobijać scenariuszami.

@down
może się nie zrozumieliśmy. Na wyższych levelach spokojnie jest miejsce i na scenariusze i na questy.
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2008, 10:15:59 wysłane przez Yan » Zapisane

ladybird
Małomówny

« Odpowiedz #28 : Październik 14, 2008, 08:59:16 »

hmm... ja napisałem o czymś innym, nie muszę doładowywać doświadczenia scenariuszami, ja doświadczenie zdobywam na scenariuszach i za szybko pykam poziomy i nie nadążam robić questów Uśmiech

"gdy wioska płonie, wznoszą się dymy, gdy serce płonie, nic nie widzimy"
magrat
Milczący

« Odpowiedz #29 : Październik 21, 2008, 13:22:16 »

A mi się wydaję, ze dostane się exp jeśli uleczona przez nas osoba zabije kogoś i bliskie stanie ma tu mało wspólnego.

na jednym scenario nie robilam prawie nic innego tylko healowalam innego, wyzszego lvlem heallera, ktory trzymal pierwsza linie tankow. W renow i w liczbie killi bylam w pierwszej 3ce, wiec nie wiem jak to wytlumaczyc, ale pewna jestem, ze tamten healer nikogo nie ubil.
Strony: 1 [2] 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Styczeń 18, 2012, 01:59:20