Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 21, 2012, 02:39:12 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: [1] 2 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Scenariosy  (Przeczytany 5842 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Destroyer
Mówca

Warcrimer (Chosen)-Royal Legio

Reputacja: 12

« : Sierpień 08, 2007, 12:37:12 »

Pozwolilem sobie zalozyc ten watek gdyz ten typ rozgrywki bedzie bardzo istotny w WARze......
http://www.war-rvr.net/ o to macie na tej stronie filmik "RvR Discussion w/Q&A"

to co wynioslem z tego materialu :
-bedzie na starcie 30 scenariosow(10 na pare)
-beda przerozne:12 vs 12, 24 vs 24,itd
-i co mnie najbardziej zaciekawilo beda cross serwerowe(nie wiem do konca jak to bedzie funkcjonowalo ale chyba tak np:jezeli wchodzi 5 kolesiow z jednego serwera zdobywa dla siebie pewna ilosc punktow niezaleznie od reszty i od tego czy wygraja ale jak wiadomo za wygrana dostaliby wiecej Chichot i z taka iloscia punktow wraca na swoj serwer dorzucajac do garnuszka.....
cdn...
z tym chaos chickenem to chyba poki co tymczasowy pomysl Duży uśmiech  ale mnie osobiscie zastanawia jedno
....czy grupa powiedzmy 40 rankowcow bedzie mogla sie zapisac na niskolvl scenariosy ...oczywiscie bedzie walczyla przeciwko 40 rankowcom(jezeli tacy po drugiej stronie tez sie zapisza)......no i przy okazji dodawalaby punkty tierowi odpowiedniemu do scenariosa

I w wyznaczonym czasie powstaniemy z naszych miejsc ukrycia i zdobędziemy miasta i osady Imperium.Nasi bracia wyjdą z lasów by zabijać i palić.Chaos ogarnie ziemię, a my wybrani jego sludzy zostaniemy wyniesieni w JEGO oczach. Niech będzie pozdrowiony Tzeentch, Ten, Który Zmienia Drogi!!
Niedzwiedz
Zasłużony
Gawędziarz

Swordmaster

Reputacja: 1

« Odpowiedz #1 : Sierpień 09, 2007, 08:10:10 »

Cross serverowe scenarios to super sprawa, mialem na to cicha nadzieje (o czym wspominalem gdzies tam, kiedys tam, przy dyskusji n/t ew ladderow, etc). Dzieki temu bedzie mozliwosc walkli z najlepszymi z calego swiata, a nie tylko wlasnego serwera. Tak wiec naprawde fajna wiadomosc jak dla mnie. Niech dadza do tego tylko jakis fajny ladder i jestem w domu Język

A co do niskolvlowych scenariosow - podejrzewam, ze podejda do tego jak do stref PvP - po prostu char z Tier 3 nie wejdzie na scenariosy z Tier 1 i 2. Najsensowniejsze i najprostsze rozwiazanie Mrugnięcie

"I am not bound to please thee with my answers"
Shylock [The Arden Shakespeare The Marchant Of Venice]
Destroyer
Mówca

« Odpowiedz #2 : Sierpień 09, 2007, 10:32:30 »

A co do niskolvlowych scenariosow - podejrzewam, ze podejda do tego jak do stref PvP - po prostu char z Tier 3 nie wejdzie na scenariosy z Tier 1 i 2. Najsensowniejsze i najprostsze rozwiazanie Mrugnięcie

no wlasnie....a jak ktos lubi jakies scenariosy ale ma za wysoki lvl zeby wejsc? Chichot i chcialby na min pograc swoja wypasiona postacia? dobrze wiem ze tak nie bedzie ale pomarzyc mozna......chodzi o to ze w takiej sytuacji wysokie lvl moglyby wspierac nizsze tiery bez robienia niskolvl postaci......ale niestety tak nie bedzie Smutny

I w wyznaczonym czasie powstaniemy z naszych miejsc ukrycia i zdobędziemy miasta i osady Imperium.Nasi bracia wyjdą z lasów by zabijać i palić.Chaos ogarnie ziemię, a my wybrani jego sludzy zostaniemy wyniesieni w JEGO oczach. Niech będzie pozdrowiony Tzeentch, Ten, Który Zmienia Drogi!!
Thaard Boft
Administrator
Bard

Reputacja: 30

Imię w grze: Thaard, Boft

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Sierpień 09, 2007, 10:51:50 »

no wlasnie....a jak ktos lubi jakies scenariosy ale ma za wysoki lvl zeby wejsc? Chichot i chcialby na min pograc swoja wypasiona postacia?

A co to za przyjemnosc tluc noobow swoja wypasiona postacia?

W pojedynkę twardzi jesteśmy jak skała, zjednoczeni w grupie - niezniszczalni jak góra!" 
Duraz Un Angaz! Karaz Garaz Runkaraki!
Destroyer
Mówca

« Odpowiedz #4 : Sierpień 09, 2007, 11:21:33 »

omg! wiedzialem......chodzi o to ze!!!!zapisuje sie 40stakmi na scenariosa i walcze z innymi 40stkami! i tu nawet ladder system moglby dzialac

Lunatix
Rozmówca

Reputacja: 7

Imię w grze: Fragoon

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Sierpień 11, 2007, 13:53:18 »

Postacie graczy biorących udział w scenariuszu będą punktowane, w zależności od lvlu, umiejętności , equipu i renowu. A różnica punktów pomiędzy grupami, będzie wyrównywana przez dodanie do gry odpowiedniej ilości "Dogs of War" (pomocnicy npc). Z czasem pieski ;P zostaną wymienione na nowo dochodzących graczy. <Więcej>

Nie wyjaśnia to sprawy High Tier na Low Tier scenariuszu, ale sprawia że coś takiego, staje się jak najbardziej możliwe. IMO będziemy mogli wrócić do tych wcześniejszych :D.

Tu macie ciekawe info na temat poszczególnych scenariuszy -->Link<--
DeadMeat
Milczący

Horror of Tzeentch

Reputacja: 0

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 01, 2007, 10:58:03 »

Im więcej czytam o WAR tym większy smaczek robi mi się na tą grę. Mam nadzieje że ta gra będzie inna niż większosc MMO i się w niej zakocham. A cross server PVP podejrzewam że będzie wygladac jak Arena w WoWie albo poprostu gracze z dwóch różnych serwerów przeniosą się do odpowiedniego instance gdzie będzie walka.
Quig
Rozmówca

« Odpowiedz #7 : Sierpień 16, 2008, 15:18:00 »

...różnica punktów pomiędzy grupami, będzie wyrównywana przez dodanie do gry odpowiedniej ilości "Dogs of War" (pomocnicy npc). Z czasem pieski ;P zostaną wymienione na nowo dochodzących graczy. <Więcej>

Super pomysł (tego brakowało w WoW bo nie zawsze były równe ekipy)

Pomysł z World of warshit - Podział przy wchodzeniu na BG/Areny (scenariosy) był prosty: były przedziały lvlowe 1-9; 10-19; 20-29... i na koniec najmocniejsze lvle z end gejmingu kiedyś 60 teraz 70 a w przyszłości 80 ;P no i licze na to bo sie sprawdzało.

A i mały edit bo mi sie przypomniało...
Jak ma działać cross ? jak mi sie trafi (bo prawdopodobnie będzie losowo) jakaś grupa amerykanów z jakiegoś los Angeles (2gi koniec swiata) to albo oni albo ja będę miał takiego laga, ze sie obudzimy po walce chyba. Chyba, że EU z EU, a US z US.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2008, 15:20:35 wysłane przez Tanquish » Zapisane

Eltharion: SH, S, BO, CH ;] wszystko co zielone Uśmiech
GreenT
Redaktor
Mówca

Back to WAR!

Reputacja: 62

Imię w grze: Arlibaaz Tinpants

« Odpowiedz #8 : Sierpień 16, 2008, 15:37:59 »

Jak by Ci to Tanquish powiedzieć: ta dyskusja powyżej to sprzed roku jest...  Język

Już wiadomo, że cross-serwerów nie będzie w WAR.

Walkę i popijawę traktuję tak samo. W obu przypadkach zawsze zostaję sam pośród stosu ciał... "Grimrilowe myśli Arlibaaza Wspaniałego", część 1, tom II.
hoper7
Gość
« Odpowiedz #9 : Sierpień 16, 2008, 21:01:09 »

npc będą wyrównywać różnice graczy na Scenariosach, to już bylo w takim podcascie z tego co pamiętam
Quig
Rozmówca

« Odpowiedz #10 : Sierpień 17, 2008, 02:29:47 »

Z politowaniem

Dobra no... ja sie nakręciłem tydzień temu na WARa a 3 dni na forum jestem. Właśnie mam problem z takimi już nie aktualnymi newsami i rożnymi pre orderami Chichot nie zagłębiam sie bo i tak kupie po 18 września, ale chce wiedzieć jak najwięcej jak zacznę.

Wiem,że każdy post ma datę... ale mało widoczne to jest ;] a ten topik był wysoko.

Tulaketh
Małomówny

Imię w grze: Incendiare

« Odpowiedz #11 : Sierpień 17, 2008, 08:32:04 »

to jak chcesz wiedziec jak najwięcej to sobie odwiedź i ogladnij podcasty (na dole sa najstarsze) jesli znasz troche angielski to skumasz o czym mniej wiecej mowia
http://www.warhammeronline.com/podcast/index.php

Quig
Rozmówca

« Odpowiedz #12 : Sierpień 21, 2008, 22:41:15 »

Ciekawy filmik pokazujący jak ciężko jest odbić flage gdy przeciwnik ma wszystkie-1 i zdowywa ta ostatnia...
http://www.youtube.com/watch?v=1_HFoARu6yE&feature=related

zobaczycie to zrozumiecie ;]

Civrill
Gawędziarz

Silent Warrior

Reputacja: 20

Imię w grze: Yavimaya Wolfheart

« Odpowiedz #13 : Sierpień 21, 2008, 23:31:17 »

Ciekawy filmik pokazujący jak ciężko jest odbić flage gdy przeciwnik ma wszystkie-1 i zdowywa ta ostatnia...
http://www.youtube.com/watch?v=1_HFoARu6yE&feature=related

zobaczycie to zrozumiecie ;]
Nie za bardzo kumam, co to ma niby pokazywać. Muzyki komentować nie będę -.-

Yavimaya Wolfheart
The Peculiar
<Radiant Knights>
"Rock is overpowered, please nerf it... Paper is fine, thank you." - Scissors
"Male elves are a lie."
Quig
Rozmówca

« Odpowiedz #14 : Sierpień 22, 2008, 06:37:40 »

Ogladałem to na kompie bez karty dźwiękowej Chichot

Jest tam takie BUM...twoja drużyna ma 3 flagi i odbijacie 4 (ostatnią) i gdy wam się to uda i chwile będzie wasza to się robi wybuch i zabija przeciwników. Czyli oczyszcza pole bitwy (czas na regen itp).

Strony: [1] 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Kwiecień 10, 2012, 13:28:47