Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 21, 2012, 02:37:03 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: [1] 2 3 ... 314   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pytania  (Przeczytany 298666 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Gerdhard
Rozmówca

Za krew naszych Ojców

Reputacja: 6

Zobacz profil WWW
« : Sierpień 03, 2007, 10:18:36 »

Proszę o skomentowanie pewnej plotki błąkającej się po necie ponoć : Mystic przełożył premierę Warai wrócił celem zweryfikowania i zbilansowania grafiki stref startowych krasnoludów. Chodzi mi oto że wiele osób zarzuciło twórca zbytnia cukierkowość tych stref i dlatego same strefy tzn ich cieniowanie i kolory  maj być bardziej brudne?
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 22:21:47 wysłane przez Gerdhard » Zapisane

Wolf Panzer
Administrator
Orator

Reputacja: 38

Imię w grze: Thogri, Veneoth

« Odpowiedz #1 : Sierpień 03, 2007, 10:27:45 »

o co prosisz ? nie da się tego czytać, tyle literówek Język

Thaard Boft
Administrator
Bard

Reputacja: 30

Imię w grze: Thaard, Boft

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Sierpień 03, 2007, 10:32:25 »

Ogolnego dopracowania gry i zbalansowania i rozbudowy zon krasnoludow i zielonych smierdzieli.

W pojedynkę twardzi jesteśmy jak skała, zjednoczeni w grupie - niezniszczalni jak góra!" 
Duraz Un Angaz! Karaz Garaz Runkaraki!
serafin
Małomówny

Wiatr Zmiany

Reputacja: 1

« Odpowiedz #3 : Sierpień 03, 2007, 11:02:08 »

Prosze o skomentowanie pewnej plotki błakajacej sie po necie ponoć : Mystioc przełożył premiere Warah i wrócił celem zweryfikowania i zbilansowania grafiki stref stratowych krasnolódów. Chodzi mi oot że wiel osob zarzuciło twórca zbytnia cukierkowośc tych stref i dlatego same strefy tzn ich ciniepwanie i kolary maj byc bardziej brudne?
Nie słyszałem o takiej plotce, a z ostatniego wywiadu z jakimś typem z Mythic (nie był to ani Paul ani Jeff), to nadal twierdził, że premiera "early 2008"

•conceit•
•neglect•
•scorn•

Niedzwiedz
Zasłużony
Gawędziarz

Swordmaster

Reputacja: 1

« Odpowiedz #4 : Sierpień 03, 2007, 12:12:50 »

No, kolega chyba o tym przeniesieniu z q4 2007 na q1 2008 mowi.

"I am not bound to please thee with my answers"
Shylock [The Arden Shakespeare The Marchant Of Venice]
Gerdhard
Rozmówca

Za krew naszych Ojców

Reputacja: 6

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Sierpień 03, 2007, 12:38:49 »

O wybaczenie chodzi z tego co tłumaczyli mi ludzie jednym z powodów przeniesienia i opóźnienia premiery młotka była chęć zmiany szaty graficznej Zon startowych krasnoludów na bardziej mroczne! za literówki z góry przepraszam całe 147 cm Chichot

Bourne
Małomówny

That's the spirit.

Reputacja: 0

« Odpowiedz #6 : Sierpień 03, 2007, 13:58:27 »

Tak, to prawda.
I czy to dobrze?
IMO tak, dobrze. Dlaczego? Gra będzie lepiej dopracowana, a wiadomo że lepiej zagrać później we wspaniałą, dopieszczoną grę niż w zabugowaną tandetę.
Tyle z mojej strony.
DarkMiners
Niemy

« Odpowiedz #7 : Sierpień 30, 2007, 22:38:35 »

Jest to mój pierwszy post wiec witam wszystkich na forum. Choć wszyscy czekami niecierpliwie na Warhammera. Trzeba se zadać pytanie czy będą dodatki. Ja myśle ze zależy to od 2 rzeczy.
1.Jak gra się sprzeda, czy bedzie dobra, czy kupi ja tyle osób aby wart było robić dodatek.
2.Czy może Warhammer ma być tylko przymiarką do większego MMO tak jak np.Darkfall
Ja chciałbym aby były dodatki i jestem ciekaw czy to co ma być podstawce a jakiś sposub się nie uda będzie w dodatku, tak jak zrobił to wow np. z montami latającymi miały być w podstawce ale było je zbyt trudno zrobić jak na te czasy. Więc były w dodatku  Uśmiech A wy co otym sądzicie Co? 

"Choć cel jest wzniosły i odległy to droga do niego zaczyna się własnie dziś"
osq
Rozmówca

Reputacja: 3

Imię w grze: Retired

« Odpowiedz #8 : Sierpień 31, 2007, 06:38:48 »

Jak większość mmo war będzie miał dodatki, z jednej przyczyny, bo to niezły biznes. Nowe mapy nowe eventy, nowe klasy postaci w przyszłości. O tym już się mówi w War. Takie rzeczy wypuszcza się w dodatkach.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2007, 06:43:52 wysłane przez osq » Zapisane
Zinet
Rozmówca

teo

Reputacja: 4

« Odpowiedz #9 : Sierpień 31, 2007, 17:20:00 »

Dodatek to naprawde odlegla rzecz, narazie lepiej miejmy nadzieje ze premiera bedzie w marcu 2008 i nie beda sluchac whinowania dzieciakow lub nie beda ulegac naciskom by zmieniac pewne rzeczy, ktore odrozniaja wara od innych gier.
Dodatek wprowadza sie zawsze jako duzy patch, a platne dodatki sa wtedy jesli gra ma na tyle duza popularnosc ze wszyscy sie uciesza na mysl ze trzeba wydac kolejny raz kase, taka sytuacja moze byc conajmniej po roku od premiery i to pod warunkiem ze gra odniesie sukces.

WarCry
Serwer Axe Bite Pass
cieniu
Milczący

« Odpowiedz #10 : Sierpień 31, 2007, 22:59:39 »

Dodatek wprowadza sie zawsze jako duzy patch...

Chyba kpisz.

Dodatki to zawsze rozszerzenia do gry, typu nowe rasy, mozliwosc wejscia do nowych stref, nowe klasy itp. Gdyby producenci kazali placic za patche, czyli poprawki, to chyba by ich wysmiano.

Arthad
Rozmówca

« Odpowiedz #11 : Wrzesień 01, 2007, 00:59:51 »

Czy teren ma wplyw na walke chowajac sie za budynkiem drzewem czary przebijaja to czy wala w przeskode? Czy przeszkody ulegaja zniszczeniu? dlugo sie przechodzi z jednej mapki na jakas inna?? mozna zwiedzac caly swiat czy okreslone miejsce? Posiada sie takie cos jak obciazenie czy mozna miec wszystko w "plecaku"? Rozwijajac swoja postac rozwijasz skille do odpowiedniej broni? rezygnujesz z czegos? czy mozesz miec wszystko i wszytskim walczyc? masz minusy walczac w jakies zbrojach? sa sklepiki gdzie kupujesz bron/pancerz? Mozba wykuc dostac cos unikatowego? Mozna modlic sie do Boga? hmmm to chyba tyle wrocilem z pracy oczy mi sie kleja ale jutro cos jeszcze dopisze hrhrhr

Zinet
Rozmówca

teo

« Odpowiedz #12 : Wrzesień 01, 2007, 01:42:34 »

Czy teren ma wplyw na walke chowajac sie za budynkiem drzewem czary przebijaja to czy wala w przeskode?
Ma wplyw, mozesz chowac sie za budynek czy za gorke, czary sa zazwyczaj anulowane w takim przypadku.
Czy przeszkody ulegaja zniszczeniu?
Brak interakcji z przedmiotami.
dlugo sie przechodzi z jednej mapki na jakas inna??
Tzn samo przejscie to sekundowy lag wynikajacy z wczytania nowej mapy, nie ma zonowaia, a mapy sa bardzo duzo, porownywalne z WoW.
mozna zwiedzac caly swiat czy okreslone miejsce?
Caly, to podstawa ze nie ma "scian" i ograniczen.
Posiada sie takie cos jak obciazenie czy mozna miec wszystko w "plecaku"?
Narazie nie ma, sprawy z niszczeniem sie przedmiotow, obciazeniem maja byc wprowadzone podobno.
Rozwijajac swoja postac rozwijasz skille do odpowiedniej broni? rezygnujesz z czegos? czy mozesz miec wszystko i wszytskim walczyc?
Skile glowne do walki otrzymujesz od trenera w miare lvlowania, a skile morale i tactic to juz duza sprawa co wybierasz i jak chcesz rozwijac postac, co do skili do broni narazie nie ma czegos takiego.
masz minusy walczac w jakies zbrojach?
Aktualnie masz przypisane zbroje do danej klasy.
sa sklepiki gdzie kupujesz bron/pancerz?
Tak, ale sa to slabiutkie itemki, generalnie wszytsk opiera sie o questy, public questy i nagrody za lvl w pvp, no i oczywiscie droop z mobkow.
Mozba wykuc dostac cos unikatowego?
Narazie brak craftingu i unique itemkow.
Mozna modlic sie do Boga?
To juz rp, a tak powaznie maja byc jakies questy zwiazane z lore, a jak wiemy bogow w warhammer sporo.

WarCry
Serwer Axe Bite Pass
Lunatix
Rozmówca

Reputacja: 7

Imię w grze: Fragoon

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 01, 2007, 03:37:51 »

dlugo sie przechodzi z jednej mapki na jakas inna??
Tzn samo przejscie to sekundowy lag wynikajacy z wczytania nowej mapy, nie ma zonowaia, a mapy sa bardzo duzo, porownywalne z WoW.

Tego się właśnie obawiałem, miałem nadzieję że może mapki będą sporo większe niż w WoW, bo tam lvlując jesteś raczej zmuszony do zwiedzenia conajmniej połowy świata zanim osiągnie się końcowy lvl, a w WAR z podcastów wynika, że wystarczą do tego jedynie mapki na własnym froncie i to też nie wszystkie. Choć z drugiej strony, w WAR bicie lvla nie ma być priorytetem... zobaczymy.

Jestem ciekawy czy na wyższych lvlach, będą questy wymagające powrotu do tych terenów które są nastawione na niższy lvl i takie które wymagają podróży na inny front, a może już coś takiego jest?

Są takie miejsca jak w WoW np. Wetlands gdzie w okolicy Grim Batol były moby których nawet nie dało sę ruszysć jeśli nie wróciło się tam na wyższym lvlu?

Jak wygląda soulboud itemów, o ile w ogóle jest? Są Bind on Equip i Bind on Pick Up? Osobiście nie trawie tych drugich, no chyba że chodzi o quest rewardy.

A co z handlem miedzy graczami?
Zinet
Rozmówca

teo

« Odpowiedz #14 : Wrzesień 01, 2007, 10:45:48 »

Co do wielkosci mapek to nie rozumie cie, czy zlem jest ich wiekosci czy ilosc ?
Questy sa tak zrobione ze prowadza cie po calej krainie, najczesciej nie wracasz do poczatkowej wioski/garnizonu/miasteczka, narazie nie spotkalem questa, ktory wymaga cofania sie na odwiedzona juz kraine, ewentulanie zachacza o nia ale unikaja bezsensownego chodzenia godzinami.

Itemy nie maja bop, boe z tego wzgledu ze nie ma jeszcze trade, maila, banku, ah itd, pisza ze testujemy postacie opierajac sie na itemach, ktore zdobedziemy z questow i dropow, a nie z przesylania sobie na alty czy sprzedazy co moze wypatrzyc wszystko, zwlaszcza ze po wiekszosci questow masz ankiete z pytaniem czy zadawalaja sie rewardy, progress itd.

WarCry
Serwer Axe Bite Pass
Strony: [1] 2 3 ... 314   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Maj 04, 2012, 05:55:24