Ygnis
Rozmówca
Reputacja: 3
Imię w grze: Ygnis
|
 |
« Odpowiedz #75 : Styczeń 19, 2009, 19:13:19 » |
|
O własnie, zapomniałem kompletnie tu odpisać, ale widzę, że Virtusek napisał jak wyglądają resisty.
To prawda. Przelicznik redukcji dpsu z toughnessa jest liniowy i wynosi Toughness/5 Natomiast 1 punkt resistów daje 0,06% resista Podobnie jest z armorem, gdzie 1 punkt daje 0,023% armoru.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
csshadow
Małomówny
Reputacja: 2
Imię w grze: Magusek
|
 |
« Odpowiedz #76 : Styczeń 20, 2009, 19:17:16 » |
|
Próbowałem różnych ustawień ścieżek lecz narazie najlepiej gra mi się w Brutality z dodatkiem Monstrosity. Choć to wszystko i tak ma niewielkie znaczenie w stosunku do tego jaki komplet zbroi się ma na sobie. Jeszcze niedawno byłem przekonany że caly set Anihilatora to porządna zbroja, ale jak wywalilem dwie częsci i na ich miejsce założylem 3 częsci Sentinela. Dało to takiego kopa o jakim mi się nie śniło. Wpakowanie do każdej z 6 cześci seta talizmanów 19 siły lub w drugim secie powkładałem do każdej części 19 wounds. Okazało się że albo mam w jednym secie o 1500 wiecej HP, w drugim siłe bez buffow 1300 i w obu przypadkach po 1270 rezista na Elemental. Co w przypadku walki z WB daje 84% resista na jego czary. Teraz zastanawiam się czy rezygnować z bonusów 3 częsci seta Annihilatora na rzecz 6 części Sentinela. Bo zyskując chyba niewiele stracę 62 siły i 320 Elemental resistance. Zystać na tym mogę dodatkowo 66 wounds, +5 parry i szansę na 5 sek zdezoriętowanie przeciwnika. Jak myślicie co wybrać?
powiadasz ze masz sile 1300 bez bufow?  to dziwne bo niezauwazylem zadnego marudy ktory ma sile powyzej 800 ;]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nardyian
Małomówny
Reputacja: 1
Imię w grze: Hainrich
|
 |
« Odpowiedz #77 : Styczeń 21, 2009, 01:56:20 » |
|
Tylko na taktykach można wyciągnąć prawie 500 siły. Na poziomie 40 (bez buffa rzecz jasna) mam siły prawie 1000. A to i tak tylko dlatego, że klatę mam nie setową. Zresztą - zerknij do mojej karty na wardb - wartości tam podane nie uwzględniają taktyk.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2009, 02:00:31 wysłane przez Nardyian »
|
|
|
|
|
Arkan
Mówca
Reputacja: 36
|
 |
« Odpowiedz #78 : Styczeń 21, 2009, 02:07:04 » |
|
powiadasz ze masz sile 1300 bez bufow?  to dziwne bo niezauwazylem zadnego marudy ktory ma sile powyzej 800 ;] Widac malo wiesz o tej grze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
csshadow
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #79 : Styczeń 21, 2009, 02:26:32 » |
|
Tylko na taktykach można wyciągnąć prawie 500 siły. Na poziomie 40 (bez buffa rzecz jasna) mam siły prawie 1000. A to i tak tylko dlatego, że klatę mam nie setową. Zresztą - zerknij do mojej karty na wardb - wartości tam podane nie uwzględniają taktyk.
ja zauwazylem na tej stronie tylko 2 taktyki dodajace sile, brute force i corupted edge,jaka jest 3?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nardyian
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #80 : Styczeń 25, 2009, 03:31:54 » |
|
320 [Corrupted edge] + 160 [Brute force] = 480, czyli jak mówiłem "prawie 500 siły". I jakakolwiek trzecia taktyka jest tu zbędna. A jak jeszcze mało, to dodajmy bonus z mutacji Gift of brutality - dodatkowe 68 punktów. Czyli "na goło" nasza maruda dostaje bonus 548 do siły. cbdu
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2009, 03:38:58 wysłane przez Nardyian »
|
|
|
|
|
csshadow
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #81 : Styczeń 25, 2009, 07:41:06 » |
|
z tego co wyczytalem na stronie to corupted edge daje 160 do sily i inicjatywy wiec niewiem gdzie Ty wyczytales ze 320.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nardyian
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #82 : Styczeń 25, 2009, 11:23:25 » |
|
 Ot, ciekawostka przyrodnicza. Z kolei w statystykach rzeczywiście tak jakby 160 tylko dodawało... Nie zmienia to jednak faktu, że 1007 siły stoi jak byk - i to przy nie najlepszym sprzęcie - a to jest właśnie tematem tej dyskusji. Czyli da się, i to bez problemu. Z życzeniem "Skrzydeł dla Kruczego Boga!" pozdrawiam...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Civrill
Gawędziarz
Silent Warrior
Reputacja: 20
Imię w grze: Yavimaya Wolfheart
|
 |
« Odpowiedz #83 : Styczeń 25, 2009, 11:30:22 » |
|
 Ot, ciekawostka przyrodnicza. Z kolei w statystykach rzeczywiście tak jakby 160 tylko dodawało... Nie zmienia to jednak faktu, że 1007 siły stoi jak byk - i to przy nie najlepszym sprzęcie - a to jest właśnie tematem tej dyskusji. Czyli da się, i to bez problemu. Z życzeniem "Skrzydeł dla Kruczego Boga!" pozdrawiam... Twój WS ssie  Niemniej str ładne. Pogratulować.
|
|
|
|
|
|
Yavimaya Wolfheart The Peculiar <Radiant Knights> "Rock is overpowered, please nerf it... Paper is fine, thank you." - Scissors "Male elves are a lie."
|
|
|
Nardyian
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #84 : Styczeń 25, 2009, 12:11:51 » |
|
No wiem że ssie, wiem... W ogóle sporo jest tu do zmiany jeszcze, amulety trzeba będzie powbijać i tak dalej. Podobnie toughnes - zdecydowanie za niskie jak na mój gust. Inna sprawa, że w większych bitwach odpalam Gift of monstrosity, taktykę na +160 i zmieniam płaszczyk. No nic, jeszcze z miesiąc (znając moje szczęście do loota w Enklawie i podczas siege'ów) i zacznę być autentycznie zadowolony ze sprzętu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grouth
Bard
Reputacja: 26
Imię w grze: grouth braath
|
 |
« Odpowiedz #85 : Styczeń 25, 2009, 12:29:32 » |
|
no ju na sprzet nie narzekajcie  w swoich helmach sentinela wygladaam na: inzyniere - jakby mi ktos klozet na leb wlozyl, albo jak spawac IB - jak myszka miki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ygnis
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #86 : Styczeń 25, 2009, 14:01:22 » |
|
Hełm anni dla marudy wygląda jak XIX-wieczny nocnik, a sentinel jak nie leciał tak nie leci q_q Co do taktyk, to mi średnio podchodzi Corrupted Edge. Owszem daje ładnego buffa, ale ogranicza Cię raczej do jednej mutacji. W walce, gdy nie możesz zmieniać taktyk, zmieniając mutacje tracisz jeden slot na taktyki i także znacząco spada Twoje ini i str. I tak zmieniając łapę na monstro traci się sporo ponad 200 str (bo corrupted daje 320 str jedynie z opisu afaik. Pakowanie punktów w brut nic nie zmienia i taktyka daje tylko 160). Więc ma się silnego bruta kosztem reszty. Ja osobiście używam Brute Force, Feeding on Fear, Piercing Bite i Flanking. Gdy widzę, że zapowiada się większa walka na orvr, albo scenario na 20+ osób zmieniam Feeding on Fear na Widespread Demolition. FoF w dużych walkach jest bardzo zabójczy dla posiadacza. Natomiast zastanawia mnie rola WSa dla Marudy. WS daje Parry i Armor penetration. Jednakże duże Parry dostaje się z setów, a 50% penetracji Armora zapewnia Piercing Bite. W zasadzie z tego co zauważyłem tylko pure Savagery inwestuje dużo w Parry. ( Gut Ripper) hehe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nardyian
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #87 : Styczeń 25, 2009, 22:58:19 » |
|
Ja korzystam z dwóch podstawowych zestawów taktyk: Corrupted edge + Deeply impaled + Piercing bite + Brute forceoraz Hulking brute + Widespread demolition + Piercing bite + Brute forcew zależności od sytuacji, po prostu przełączając się między nimi. Niby trzeba spędzić 10 sekund poza walką, ale to też nie jest tak dużo. Nawet na scenariuszach, kiedy dzieje się dużo i szybko, zazwyczaj znajdzie się czas na zmianę. Nie jest to na pewno zestaw idealny, ale na chwilę obecną sprawdza się naprawdę nieźle. Hmmm, pobawiłem się skillami z renowna, zmieniłem kawałek biżuterii i wyciągam już 1038 siły 'na czysto' - rzecz jasna w zestawie DPSowym...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 02:02:36 wysłane przez Wolf Panzer »
|
|
|
|
|
Ygnis
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #88 : Styczeń 26, 2009, 00:02:30 » |
|
Deeply Impaled nie działa afaik (pokazuje Ci się ikonka, ale skill nie ma efektu). Zamień to sobie najlepiej na Flanking. Dzięki temu zawsze masz gwarantowane 15% więcej dmgu podczas impala.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selraten
Rozmówca
Reputacja: 5
Imię w grze: Selraten / Cpunek/ Uglyduck / Ownmachina
|
 |
« Odpowiedz #89 : Styczeń 26, 2009, 12:08:04 » |
|
deeply impaled<-bugged WS ten skill totalnie jest nam niepotrzebny mając takty z 50% bypass armor, przynajmniej mi jako brutality sie przydaje bo spamuje głównie Impale i Con.Slashing
|
|
|
|
|
|
Bright Wizards don't die. They just go to warcamp to retake a quest.
|
|
|
|