Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 21, 2012, 02:27:18 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 13   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Marauder!!  (Przeczytany 23254 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ygnis
Rozmówca

Reputacja: 3

Imię w grze: Ygnis

« Odpowiedz #75 : Styczeń 19, 2009, 19:13:19 »

O własnie, zapomniałem kompletnie tu odpisać, ale widzę, że Virtusek napisał jak wyglądają resisty.

To prawda. Przelicznik redukcji dpsu z toughnessa jest liniowy i wynosi Toughness/5
Natomiast 1 punkt resistów daje 0,06% resista
Podobnie jest z armorem, gdzie 1 punkt daje 0,023% armoru.

csshadow
Małomówny

Reputacja: 2

Imię w grze: Magusek

« Odpowiedz #76 : Styczeń 20, 2009, 19:17:16 »

Próbowałem różnych ustawień ścieżek lecz narazie najlepiej gra mi się w Brutality z dodatkiem Monstrosity. Choć to wszystko i tak ma niewielkie znaczenie w stosunku do tego jaki komplet zbroi się ma na sobie. Jeszcze niedawno byłem przekonany że caly set Anihilatora to porządna zbroja, ale jak wywalilem dwie częsci i na ich miejsce założylem 3 częsci Sentinela. Dało to takiego kopa o jakim mi się nie śniło.
Wpakowanie do każdej z 6 cześci seta talizmanów 19 siły lub w drugim secie powkładałem do każdej części 19 wounds. Okazało się że albo mam w jednym secie o 1500 wiecej HP, w drugim siłe bez buffow 1300 i w obu przypadkach po 1270 rezista na Elemental. Co w przypadku walki z WB daje 84% resista na jego czary.
Teraz zastanawiam się czy rezygnować z bonusów 3 częsci seta Annihilatora na rzecz 6 części Sentinela. Bo zyskując chyba niewiele stracę 62 siły i 320 Elemental resistance. Zystać na tym mogę dodatkowo 66 wounds, +5 parry i szansę na 5 sek zdezoriętowanie przeciwnika.
Jak myślicie co wybrać?

powiadasz ze masz sile 1300 bez bufow? Chichot to dziwne bo niezauwazylem zadnego marudy ktory ma sile powyzej 800 ;]
Nardyian
Małomówny

Reputacja: 1

Imię w grze: Hainrich

« Odpowiedz #77 : Styczeń 21, 2009, 01:56:20 »

Tylko na taktykach można wyciągnąć prawie 500 siły. Na poziomie 40 (bez buffa rzecz jasna) mam siły prawie 1000. A to i tak tylko dlatego, że klatę mam nie setową. Zresztą - zerknij do mojej karty na wardb - wartości tam podane nie uwzględniają taktyk.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2009, 02:00:31 wysłane przez Nardyian » Zapisane

Arkan
Mówca

Reputacja: 36

« Odpowiedz #78 : Styczeń 21, 2009, 02:07:04 »

powiadasz ze masz sile 1300 bez bufow? Chichot to dziwne bo niezauwazylem zadnego marudy ktory ma sile powyzej 800 ;]

Widac malo wiesz o tej grze.

csshadow
Małomówny

« Odpowiedz #79 : Styczeń 21, 2009, 02:26:32 »

Tylko na taktykach można wyciągnąć prawie 500 siły. Na poziomie 40 (bez buffa rzecz jasna) mam siły prawie 1000. A to i tak tylko dlatego, że klatę mam nie setową. Zresztą - zerknij do mojej karty na wardb - wartości tam podane nie uwzględniają taktyk.

ja zauwazylem na tej stronie tylko 2 taktyki dodajace sile, brute force i corupted edge,jaka jest 3?
Nardyian
Małomówny

« Odpowiedz #80 : Styczeń 25, 2009, 03:31:54 »

320 [Corrupted edge] + 160 [Brute force] = 480, czyli jak mówiłem "prawie 500 siły". I jakakolwiek trzecia taktyka jest tu zbędna. A jak jeszcze mało, to dodajmy bonus z mutacji Gift of brutality - dodatkowe 68 punktów. Czyli "na goło" nasza maruda dostaje bonus 548 do siły.
cbdu
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2009, 03:38:58 wysłane przez Nardyian » Zapisane

csshadow
Małomówny

« Odpowiedz #81 : Styczeń 25, 2009, 07:41:06 »

z tego co wyczytalem na stronie to corupted edge daje 160 do sily i inicjatywy wiec niewiem gdzie Ty wyczytales ze 320.
Nardyian
Małomówny

« Odpowiedz #82 : Styczeń 25, 2009, 11:23:25 »

Ot, ciekawostka przyrodnicza. Z kolei w statystykach rzeczywiście tak jakby 160 tylko dodawało...
Nie zmienia to jednak faktu, że 1007 siły stoi jak byk - i to przy nie najlepszym sprzęcie - a to jest właśnie tematem tej dyskusji. Czyli da się, i to bez problemu.
Z życzeniem "Skrzydeł dla Kruczego Boga!" pozdrawiam...

Civrill
Gawędziarz

Silent Warrior

Reputacja: 20

Imię w grze: Yavimaya Wolfheart

« Odpowiedz #83 : Styczeń 25, 2009, 11:30:22 »

Ot, ciekawostka przyrodnicza. Z kolei w statystykach rzeczywiście tak jakby 160 tylko dodawało...
Nie zmienia to jednak faktu, że 1007 siły stoi jak byk - i to przy nie najlepszym sprzęcie - a to jest właśnie tematem tej dyskusji. Czyli da się, i to bez problemu.
Z życzeniem "Skrzydeł dla Kruczego Boga!" pozdrawiam...
Twój WS ssie Mrugnięcie
Niemniej str ładne. Pogratulować.

Yavimaya Wolfheart
The Peculiar
<Radiant Knights>
"Rock is overpowered, please nerf it... Paper is fine, thank you." - Scissors
"Male elves are a lie."
Nardyian
Małomówny

« Odpowiedz #84 : Styczeń 25, 2009, 12:11:51 »

No wiem że ssie, wiem... W ogóle sporo jest tu do zmiany jeszcze, amulety trzeba będzie powbijać i tak dalej. Podobnie toughnes - zdecydowanie za niskie jak na mój gust. Inna sprawa, że w większych bitwach odpalam Gift of monstrosity, taktykę na +160 i zmieniam płaszczyk. No nic, jeszcze z miesiąc (znając moje szczęście do loota w Enklawie i podczas siege'ów) i zacznę być autentycznie zadowolony ze sprzętu.

grouth
Bard

Reputacja: 26

Imię w grze: grouth braath

« Odpowiedz #85 : Styczeń 25, 2009, 12:29:32 »

no ju na sprzet nie narzekajcie Uśmiech w swoich helmach sentinela wygladaam na:
inzyniere - jakby mi ktos klozet na leb wlozyl, albo jak spawac
IB - jak myszka miki

Chichot

Ygnis
Rozmówca

« Odpowiedz #86 : Styczeń 25, 2009, 14:01:22 »

Hełm anni dla marudy wygląda jak XIX-wieczny nocnik, a sentinel jak nie leciał tak nie leci q_q

Co do taktyk, to mi średnio podchodzi Corrupted Edge. Owszem daje ładnego buffa, ale ogranicza Cię raczej do jednej mutacji. W walce, gdy nie możesz zmieniać taktyk, zmieniając mutacje tracisz jeden slot na taktyki i także znacząco spada Twoje ini i str. I tak zmieniając łapę na monstro traci się sporo ponad 200 str (bo corrupted daje 320 str jedynie z opisu afaik. Pakowanie punktów w brut nic nie zmienia i taktyka daje tylko 160). Więc ma się silnego bruta kosztem reszty.

Ja osobiście używam Brute Force, Feeding on Fear, Piercing Bite i Flanking. Gdy widzę, że zapowiada się większa walka na orvr, albo scenario na 20+ osób zmieniam Feeding on Fear na Widespread Demolition. FoF w dużych walkach jest bardzo zabójczy dla posiadacza.

Natomiast zastanawia mnie rola WSa dla Marudy. WS daje Parry i Armor penetration. Jednakże duże Parry dostaje się z setów, a 50% penetracji Armora zapewnia Piercing Bite. W zasadzie z tego co zauważyłem tylko pure Savagery inwestuje dużo w Parry. ( Gut Ripper) hehe.

Nardyian
Małomówny

« Odpowiedz #87 : Styczeń 25, 2009, 22:58:19 »

Ja korzystam z dwóch podstawowych zestawów taktyk:
Corrupted edge + Deeply impaled + Piercing bite + Brute force
oraz
Hulking brute + Widespread demolition + Piercing bite + Brute force
w zależności od sytuacji, po prostu przełączając się między nimi. Niby trzeba spędzić 10 sekund poza walką, ale to też nie jest tak dużo. Nawet na scenariuszach, kiedy dzieje się dużo i szybko, zazwyczaj znajdzie się czas na zmianę.
Nie jest to na pewno zestaw idealny, ale na chwilę obecną sprawdza się naprawdę nieźle.

Hmmm, pobawiłem się skillami z renowna, zmieniłem kawałek biżuterii i wyciągam już 1038 siły 'na czysto' - rzecz jasna w zestawie DPSowym...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 02:02:36 wysłane przez Wolf Panzer » Zapisane

Ygnis
Rozmówca

« Odpowiedz #88 : Styczeń 26, 2009, 00:02:30 »

Deeply Impaled nie działa afaik (pokazuje Ci się ikonka, ale skill nie ma efektu).
Zamień to sobie najlepiej na Flanking. Dzięki temu zawsze masz gwarantowane 15% więcej dmgu podczas impala.

Selraten
Rozmówca

Reputacja: 5

Imię w grze: Selraten / Cpunek/ Uglyduck / Ownmachina

« Odpowiedz #89 : Styczeń 26, 2009, 12:08:04 »

deeply impaled<-bugged
WS ten skill totalnie jest nam niepotrzebny mając takty z 50% bypass armor, przynajmniej mi jako brutality sie przydaje bo spamuje głównie Impale i Con.Slashing

Bright Wizards don't die. They just go to warcamp to retake a quest.
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 13   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Maj 01, 2012, 15:13:36