Ovvi
Gawędziarz
Reputacja: 3
Imię w grze: Wunard, Ovvi
|
 |
« Odpowiedz #150 : Maj 29, 2009, 12:52:14 » |
|
Co do niskiej przeżywalności to nie jest tak źle. Maruder nosi średni armour co daje już na starcie mu dobrą przeżywalność. Z healerem na plecach jest maszyną do zabijania.
Zabijanie range dpsów jest też w miarę proste. Maruder posiada kilka umiejętności którymi szybko zmniejsza dystans. Charge - powoduje przyspieszenie o 30% na 7 sekund i w tym czasie można każdego dogonić. Posiada umiejętność raz na 30 lub 20 sek na wychodzenie z roots'ow. Ma jeszcze narzędzie którego nie było w WoW czyli lasso. Zarzuca się go na cel i po wycastowaniu 2 sek przyciąga się go do siebie. Można w czasie castowania biegać, byle tylko nie stracić z pola widzenia przeciwnika. Lasso jest super przydatne jak chce się kogoś dogonić, albo wybrać z tłumu healera i wciągnąc go między swoich. Przy ścieżce brutality, po podejściu do rdpsa w kilka sekund można złożyć przeciwnika.
Odnośnie pytania o wybór mutacji i ścieżek. Rozwijając swoją postać masz 3 ścieżki. Mozna punkty rozkładać w każdej z tych ścieżek, można skupić się na jednej i resztę punktów dodać do innej. Każdy respec jest płatny, ale sa to groszowe sprawy. W trakcie walki możesz dowolnie co 4 sekundy zmieniać mutację. I stawać się maszyną AoE, lub skupiać się na jednym celu. Zależnie od sytuacji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Linden
Bard
Please don't hurt me.
Reputacja: 27
Imię w grze: Lindenn AM
|
 |
« Odpowiedz #151 : Maj 29, 2009, 13:06:51 » |
|
Co wy wiecie o niskiej przeżywalności.... sorki nie mogłem się powstrzymać
|
|
|
|
|
|
Lindenliel SW, Androin WL, Aethele SM
|
|
|
Selraten
Rozmówca
Reputacja: 5
Imię w grze: Selraten / Cpunek/ Uglyduck / Ownmachina
|
 |
« Odpowiedz #152 : Maj 29, 2009, 16:55:18 » |
|
ja nie narzekam na niską przeżywalność. sam jako brut marauder uważam że naprawde długo moge się utrzymać. patrząc na ogół wara to mamy mocny DPS i srednia przezywalność.
|
|
|
|
|
|
Bright Wizards don't die. They just go to warcamp to retake a quest.
|
|
|
ProPict
Niemy
Reputacja: 0
Imię w grze: Jeszcze brak
|
 |
« Odpowiedz #153 : Maj 31, 2009, 17:29:23 » |
|
Co wy wiecie o niskiej przeżywalności.... sorki nie mogłem się powstrzymać
No ale nie ma chyba co porównywać przeżywalności archmaga z marudą, gdyż różni je jedna zasadnicza rzecz... mag jest dystansowym dps'em dlatego nie musi podchodzić do ofiary, aby ją zaatakować i przez to nie jest tak narażony na ataki innych, zaś marauder za każdym razem musi znaleźć się blisko ofiary przez co często wdaje się w otwartą walkę... ^__^ Ale to już tak nie na temat. Ogólnie muszę powiedzieć że gra mi się tą klasą miodnie ^__^. Czasami ciut trudno przebić się przez pierwszą "warstwę" tanków. Najgorzej jak uczepi się WP bo dłuuuuuuuuuuuuuuuugo się trzeba męczyć, aż wreszcie ktoś inny się dołączy i wtedy albo dead albo win ^^. Ogólnie najfajniejszą zabawą jest dla mnie ściganie healerów i łuczników xD. Zdecydowanie mogę powiedzieć że wybór właściwy chociaż grałem dopiero kilka godzin XD.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selraten
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #154 : Maj 31, 2009, 18:02:02 » |
|
szefie to Ty masz sie czepiać dupy WPkom, Archmagom i R(i)Pkom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ProPict
Niemy
Reputacja: 0
Imię w grze: Jeszcze brak
|
 |
« Odpowiedz #155 : Maj 31, 2009, 19:36:11 » |
|
szefie to Ty masz sie czepiać dupy WPkom, Archmagom i R(i)Pkom.
Tak wiem wiem panie prezes, tylko czasami taki paskudny WP gdzieś się uchowa, albo uczepi jak się gdzieś biegnie ^__^ i wtedy jest problem xD. Bo jak w grupie to reszta się zajmie, gorzej jak jest się samemu xD.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abonise
Rozmówca
Imię w grze: Saitan
|
 |
« Odpowiedz #156 : Czerwiec 01, 2009, 09:17:42 » |
|
Bo jak w grupie to reszta się zajmie, gorzej jak jest się samemu xD.
To nie jest gra dla samotników, tutaj gra się grupami i to przynosi efekty. Dlatego linka marudy jest bardzo ceniona, bo potrafi wyciągnąć pechowca w środek grupy, co dla niego skończy się śmiercią.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selraten
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #157 : Czerwiec 24, 2009, 00:05:48 » |
|
co do przezywalnośći dziś z gildią o tym myśleliśmy sobie i choppa jest w stanie w grupie mieć około 800 tafa Posted on: Czerwiec 01, 2009, 09:26:52 http://vimeo.com/5182228 jakby ktoś nie wiedzial jak na solo ubić WH...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ovvi
Gawędziarz
Reputacja: 3
Imię w grze: Wunard, Ovvi
|
 |
« Odpowiedz #158 : Czerwiec 24, 2009, 10:42:15 » |
|
Zaskoczony jestem dziwną techniką walki WH na tych filmikach.
Z mojego doświadczenia wynika że w prawie każdej walce z WH powtarza się schemat: WH wchodzi w cień, obrywam w plecy za 1100 z ukrycia, odrazu stun na 5 sek i w tym czasie założony łazik i dwa Tormenty w plecy każdy za 1000. I tu zawsze rozpoczyna się normalna walka. Tyle że Maruder ma już połowę życia. Przy wyciągniętym parry WH na 40% dostaję na ogół w następnym ciosie Disarma na kolejne 5 sek i tracę kolejne 2k życia.
Patrzyłem na obrażenia jakie WH zadawali. Najmocniejszy cios wszedł w tego Marudera za 740 crit co jest dla mnie szokiem, bo często dostawałem od WH ciosy w okolicach 2k. Jestem ciekaw jakie taktyki miał ten maruder.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Redshift
Mówca
All Hope Is Gone
Reputacja: 6
|
 |
« Odpowiedz #159 : Czerwiec 24, 2009, 10:42:30 » |
|
Słabe te WH jak nie mogły go ubić, a poza tym mruder wypił dwie potki a WH nie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selraten
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #160 : Czerwiec 24, 2009, 15:54:34 » |
|
w takim razie poziom na Eltharionie jest dupny bo to najlepszy marauder i WH na serwerze :]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszGGG
Gość
|
 |
« Odpowiedz #161 : Czerwiec 24, 2009, 23:31:51 » |
|
hmm dziwne te filmiki. Dopiero w dwóch ostatnich WH uzywaja (udaje im sie uzyc) CC. I jakis taki niski ten dmg. Ale to juz moze zalezec od wielu czynnikow (potki na armor, duzo T etc.)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkan
Mówca
Reputacja: 36
|
 |
« Odpowiedz #162 : Czerwiec 25, 2009, 01:13:20 » |
|
Zaskoczony jestem dziwną techniką walki WH na tych filmikach.
Z mojego doświadczenia wynika że w prawie każdej walce z WH powtarza się schemat: WH wchodzi w cień, obrywam w plecy za 1100 z ukrycia, odrazu stun na 5 sek i w tym czasie założony łazik i dwa Tormenty w plecy każdy za 1000. I tu zawsze rozpoczyna się normalna walka. Tyle że Maruder ma już połowę życia. Przy wyciągniętym parry WH na 40% dostaję na ogół w następnym ciosie Disarma na kolejne 5 sek i tracę kolejne 2k życia.
Patrzyłem na obrażenia jakie WH zadawali. Najmocniejszy cios wszedł w tego Marudera za 740 crit co jest dla mnie szokiem, bo często dostawałem od WH ciosy w okolicach 2k. Jestem ciekaw jakie taktyki miał ten maruder.
a) W plecy stun 3 sekundy b) Disarm jest na tym samym immunity co stun, wiec WH musi odczekac zanim go zalozy. c) O kurde, ale ta gra ladnie wyglada na wysokich detalach 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2009, 01:16:09 wysłane przez Arkan »
|
|
|
|
|
grouth
Bard
Reputacja: 25
Imię w grze: grouth braath
|
 |
« Odpowiedz #163 : Czerwiec 25, 2009, 05:44:52 » |
|
w takim razie poziom na Eltharionie jest dupny bo to najlepszy marauder i WH na serwerze :]
ano lipa  Dupa nie zawodnicy  Kto Zergiem wojuje od zergu ginie. jako mdsi mi sie zawsze podobala gra Arkana, moze duzo marudzi itp, ale gra solidnie. Ci goscie tez by dlugo nie postai z rpgowcami z Burloka, Ganktold bierz ich  a za 10k golda moge uzyc 2 wildcardow i go zlac cieniasa 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2009, 05:49:18 wysłane przez grouth »
|
|
Lock is Coming Czosnek Cruaulas & Maruda Shellert
|
|
|
Piorunes
Gawędziarz
Imię w grze: Piorunes
|
 |
« Odpowiedz #164 : Czerwiec 28, 2009, 13:58:24 » |
|
Ta walka wyglada jak solo tanków nie mdps'ów.
|
|
|
|
|
|
"Poglądy są jak dupa, każdy jakieś ma, ale po co od razu pokazywać..."  
|
|
|
|