Selraten
Rozmówca
Reputacja: 5
Imię w grze: Selraten / Cpunek/ Uglyduck / Ownmachina
|
 |
« Odpowiedz #135 : Marzec 18, 2009, 23:09:42 » |
|
ile masz siły? ja jestem na full brucie też i z impale nie bije tyle WH...mam 1100str bez FA. a czesto latam z wlaczonym FA+MA.
|
|
|
|
|
|
Bright Wizards don't die. They just go to warcamp to retake a quest.
|
|
|
|
|
Selraten
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #137 : Marzec 21, 2009, 18:36:03 » |
|
wydaje mi się że mamy tego samego builda. http://www.wardb.com/career.aspx?id=14#0:0:15:33320:5:32:25:8441:8435:8431:523::::8449:8450:629:8455 ??jednak ja tyle STR nie wyciagam, aktualnie nosze się w full senti z wyjatkiem naramiennika ktory nosze albo DP albo ten z 2% do crit chance z RVRdo tego +160stri i inicjatywy a reszta takyk taka jak Ty...z całym szacunkiem ale nie dowierzam ..chociaz senti mam sprzed patcha i mialem wlozone +120 na resisty... hmm!! :O pewnie tez tego str bym tyle wyciagal ale jednak wole miec 800 wounds+w granicach 300 toughness.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paradoks
Rozmówca
Waaagh!
Reputacja: 1
Imię w grze: Derkaderka, Groggor
|
 |
« Odpowiedz #138 : Marzec 21, 2009, 19:38:18 » |
|
Aaaaaaaaaaaaaa....! *run* Teraz już wiem, dlaczego mój eksperymentalny IB (Brotherhood + Veng) tak łatwo pękał przed Wunardem.  A do tego advanced healbot Nyara... Ech, I hate you all 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selraten
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #139 : Marzec 22, 2009, 10:28:50 » |
|
marudy z healbotem nie ubijesz nigdy.... nawet ciezko zebys jego bota ubił.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ovvi
Gawędziarz
Reputacja: 3
Imię w grze: Wunard, Ovvi
|
 |
« Odpowiedz #140 : Marzec 24, 2009, 09:15:30 » |
|
reszta takyk taka jak Ty...z całym szacunkiem ale nie dowierzam ..chociaz senti mam sprzed patcha i mialem wlozone +120 na resisty... hmm!! :O pewnie tez tego str bym tyle wyciagal ale jednak wole miec 800 wounds+w granicach 300 toughness.
 Mam o 4 str mniej niż pisałem bo zmieniłem sobie ostatnio pierścionek. Ale jak widać na załączonym obrazku 1292 sily bez żadnego buffa. Posted on: Marzec 24, 2009, 09:12:22
Gdyby wszystko wsadzić w siłę to można spokojnie dociągnąć do 1350, ale to niestety kosztem innych cech.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selraten
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #141 : Marzec 24, 2009, 23:53:12 » |
|
ładnie. ja nie używałem brute force'a. W ogole taktyka jest troszke spieprzona bo niezaskakuje od razu jak sie takty przełacza tylko trzeba mutacje zmienić :/
Kolejny patch i jedyne co naprawili to fakt że możemy biegać po tym jak użyjemy zdejmowania roota;)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2009, 08:43:55 wysłane przez Selraten »
|
|
|
|
|
kordal
Niemy
Reputacja: 0
Imię w grze: Ichrak
|
 |
« Odpowiedz #142 : Maj 09, 2009, 21:12:26 » |
|
Pytanie do bardziej doświadczonych Marauderów, czy zatrzymać podnoszenie str na poziomie 900 i zacząć rozwijać ws . Czy dojść do capa ze str i dopiero potem wziąć się z ws?Aktualnie jestem w buildzie sav/monstro.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunkawakan
Niemy
Imię w grze: Sunkawakan
|
 |
« Odpowiedz #143 : Maj 10, 2009, 06:29:16 » |
|
Według mojej opinii nie ma sensu maksować siły kosztem wounds, ponieważ: - zawsze możesz bonusować staty jedząc "ciastko" - korzystasz jak najczęściej z FA - dobierasz składane sety, by dublowały ci się bonusy z str - biżuteria
Jak sobie ustawisz itemki, talizmany, czy biżuterię w zasadzie wolny wybór. Ja nie mam nawet 900 str obecnie, ale z bonusami przekraczam 1050, więc średnio mi się widzi dodawanie str.
pozdrawiam.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2009, 06:32:54 wysłane przez Sunkawakan »
|
|
|
|
|
Selraten
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #144 : Maj 10, 2009, 22:07:16 » |
|
ja wyciskam w 3invader/3darkpromise 1045...wiec z FA mam jedyne okolo 1100:/ i sobie wkladam talizmany na wounds i toughness ktore z ciachem na 100 tough mam 490  co juz wynikiem jest w miare ladnym. na mutacji mon i taktach pod tą mutacje mam 8270hp,390toughness i ponad 800 str! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ovvi
Gawędziarz
|
 |
« Odpowiedz #145 : Maj 19, 2009, 10:45:04 » |
|
Ktoś już testował na PTSie marudera? Bo patrząc na zmiany wprowadzane w patch 1.3 to Maruda nie będzie schodzić z najwyższych pozycji w DPSie na Scenariuszach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selraten
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #146 : Maj 19, 2009, 11:08:51 » |
|
ja testowałem. brut jest teraz jeszcze fajniejszy jak był (dla mnie brut forever - bo najfajniej mi się grało). Można z 1wszego miejsca zejsc spokojnie spokojnie...sorce tez dobrze miotą 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ProPict
Niemy
Imię w grze: Jeszcze brak
|
 |
« Odpowiedz #147 : Maj 28, 2009, 13:33:54 » |
|
Witam... Widzę sami zapaleńcy Marauder'a, dlatego zapytam... Otóż sprawdziłem kilka opisów tej postaci, a właściwie klasy i wszędzie jest chwalony - że jest to postać silna i poniekąd nieco op. Aczkolwiek czy będzie dobrym wyborem dla początkującego gracza? Ogólnie byłem raczej przyzwyczajony do (kulawej chwilami) mechaniki znanej z wow'a, dlatego taki przeskok może okazać się dość trudny, tym bardziej że zwykle gram dystansowymi dps'ami. Tutaj jednak strasznie chce wypróbować melee dps'a i mój wybór padł na "potworka", bo jednak WH wydaje mi się zbyt popularny i zdecydowanie chcę grać po stronie destro, zaś dystansowe dps'y jakoś mi specjalnie do gustu nie przypadły, co nie zmienia faktu że ich też będę chciał wypróbować.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ovvi
Gawędziarz
|
 |
« Odpowiedz #148 : Maj 29, 2009, 11:13:18 » |
|
Po stronie Destro masz do wyboru albo Marudera, albo Choppe. Na tą chwilę troche lepszy wydaje się Choppa, lecz niebawem wejdzie w życie patch 1.3 i sytuacja się zmieni. Maruder dostanie niezly bonus do wszystkich skilli z siły, a Choppa zostanie troszkę przycięty. Oczywiście nie bierz tego jako kryterium wyboru bo co kolejny patch GOA wywraca cały balans klas do góry nogami. I ci którzy byli op są obcinani i odwrotnie.
Masz trzy ścieżki rozwoju marudera. Scieżka dotowa, dobra na healerów, ale chyba nie za często wybierana przez graczy. Ścieżka brutality opierająca się na jednym celu i dużej sile ciosów ale niskiej przeżywalności. Osobiście najbardziej ją lubię. I ścieżka której aktualnie używam ze względu na wszechpanujące AoE. Ścieżka w której dostajesz skille AoE i na tą chwilę chyba najlepsza. Prawie zawsze jestem w pierwszej trójce osób z największym dmg na SC i największą ilością kb. Moim zdaniem brakuje maruderowi dwóch rzeczy. Stuna dłuższego niż 1 sekunda i silenca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ProPict
Niemy
Imię w grze: Jeszcze brak
|
 |
« Odpowiedz #149 : Maj 29, 2009, 11:58:25 » |
|
Choppa szczególnie nie przypadł mi do gustu. Jakoś mutacje "marudy" bardziej mi odpowiadają, dlatego zdecyduje się przy nim pozostać. Mam jeszcze trochę czasu żeby o nim poczytać bo przede mną 3gb paczów do pobrania ehhh... A co do tego balansu, to jest praktycznie jak w wow'ie hehe. Niby każda "poprawka" ma doprowadzić do równowagi, a jedynie obniża umiejętności jednych, zaś innych robi chwilowymi op.
Ale chyba jeśli otrzymałby takowe stuny to prawdopodobnie byłby maszynką do mielenia, czyż nie? ^__^
W takim razie sam też zdecyduję się na tą trzecią opcję, aczkolwiek ta druga wydaje się dość przyjemna, ale jeśli wiąże się z niską przeżywalnością to problemem może stać się pokonanie postaci atakujących z dystansu. A no właśnie... a jak wygląda walka z dps'ami walącymi z daleka? Zanim dobiegniemy tracimy pół życia, czy nie jest jeszcze aż tak źle? No i jeśli już pytam to jeszcze taki mini offtopm: po wybraniu jednej ścieżki, żeby sprawdzić inną trzeba coś płacić, czy takie resety odbywają się po wykonaniu jakiegoś q, lub też (byłoby najmilej) są całkowicie darmowe?
Przepraszam za męczenie pytaniami, ale chyba już 3 dzień czekam żeby wreszcie zagrać i ciut się niecierpliwię, tym bardziej że jutro praca więc kolejny dzień czekania przede mną >,<.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|