Przełęcz Czarnego Ognia
Maj 21, 2012, 02:26:07 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: [1] 2 3 ... 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: skile w PvP  (Przeczytany 14380 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
osq
Rozmówca

Reputacja: 3

Imię w grze: Retired

« : Maj 09, 2007, 07:02:25 »

obejrzałem filmik .... konkluzje .... nie przeszkadza wam że będzie na raz tak mało skili dostępnych? 12 jakiś podstawowych i 3 upper .... do tego jakieś dobieranie skilli przed walką, dajmy na to że postać będzie miała z 30 skilli a ty masz dobrać 12 ktore będziesz uzywał w danej chwili lekki bezsens i pytanie po co to.
Niedzwiedz
Zasłużony
Gawędziarz

Swordmaster

Reputacja: 1

« Odpowiedz #1 : Maj 09, 2007, 09:48:39 »

To jest wlasnie bardzo fajne - w GW bylo tylko 8 skilli na raz. To wymusza jakies taktyczne podejscie, zwlaszcza w grze druzynowej, odpowiednie dobranie skilli w calym teamie, zeby sie wszystko zgrywalo. Wiecej kombinowania, wiecej myslenia przed walka, wiecej mozliwosci - nie bedize tak, ze kazdy X (tu wstaw odpowiednia nazwe klasy) to generalnie to samo, bo jeden dobierze takie skille, drugi inne - wiecej buildow, wiecej radochy.

Mi sie to bardzo podoba Uśmiech

"I am not bound to please thee with my answers"
Shylock [The Arden Shakespeare The Marchant Of Venice]
osq
Rozmówca

« Odpowiedz #2 : Maj 09, 2007, 10:19:05 »

przyznam że nie grałem w GW .. ale interesuje mnie jak ten system jest rozwiązany, a kiedy będziesz mógł zmienić skille na pasku? jak opuścisz strefe pvp? jak opuścisz team? a w pvm?  Co?
Niedzwiedz
Zasłużony
Gawędziarz

Swordmaster

« Odpowiedz #3 : Maj 09, 2007, 10:47:57 »

W GW robilo sie to w miastach, tylko ze tam PvE tez bylo instanced, wiec to troche co innego.

Tutaj w sumie nie wiem - napewno chcialbym, zeby w przypadku PvP nie dalo sie tego robic ani w zadnych rozdzajach scenariuszy, ani w ogole w strefach RvR. Ale teraz "tylko miasta" moglyby byc przesada - chociaz trudno powiedziec, bo nie wiemy jak one sa rozmieszczone. Jesli w kazdej zonie bylyby ze 3 campy, to juz nie byloby to chyba specjalnie uciazliwe Uśmiech

Tak czy inaczej - IMO to fajna rzecz i w GW sie naprawde sprawdzalo ograniczenie skilli do 8 na raz w tym tylko jeden elitarny (a na klase przypadalo blisko 100 skilli Uśmiech). Dawalo to naprawde duuuzo mozliwosci, bo nie bylo tak, ze tylko 5 z tych 100 to skille uzyteczne, naprawde trzeba bylo wybierac i rezygnowac z fajnych skilli, decydujac sie na inne Mrugnięcie.
Tak wiec tutaj system 12+3 tez moze byc przyjemna rzecza.

Murdi
Rozmówca

Krasnolud

Reputacja: 0

« Odpowiedz #4 : Maj 09, 2007, 21:18:31 »

Ja rówinerz jestem za dobieraniem skili, zmusza to do myślenia a nie ściągania patchy, które ułatwią ci wybieraniem skili, ma sie wybór np engineerem, czy chcesz się specjalizować w broni palnej, wybuchach, będzie można być specjalistą w danej dziedzinie, ja tak to widze.
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2007, 21:45:48 wysłane przez Murdi » Zapisane

"Krasnoludy ciągle walczą, z wielka odwagą i poświęceniem, tak charakterystycznym dla ich rasy. Ich serca przepełnia niezmącona wiara, że wielkie imperium Krasnoludów powróci do dawnej świetności."
Cykli
Małomówny

Chosen of Tzeentch

« Odpowiedz #5 : Maj 10, 2007, 04:43:20 »

No pewnie że lepiej gdy skill'e będą dobierane.  Przynajmniej pozwala to zrobić wysoko wyspecjalizowaną postać która naprawdę potrzebna jest drużynie, no i każda postać będzie dzięki temu bardziej indywidualna Uśmiech

Fabricati Diem, Pvnc!
Chosen, Ironbreaker, może Disciple of Khain
osq
Rozmówca

« Odpowiedz #6 : Maj 10, 2007, 07:40:14 »

zgodzę się że jest to ciekawe w team'ie, a co z 1v1? Mythic jakby lekko dyskryminuje ten aspekt gry w tym momencie. W 1v1 po prostu zostaniesz zPWNowany przez przeciwnika bo akurat takie masz skille, a on takie, następnym razem może być odwrotnie, czy to nie eliminuje prawdziwego skilla z gry i nie wprowadza za dużego stopnia przypadkowości?
Wolf Panzer
Administrator
Orator

Reputacja: 38

Imię w grze: Thogri, Veneoth

« Odpowiedz #7 : Maj 10, 2007, 07:54:25 »

moim zdaniem nie,

jak wiesz, że dzisiaj grasz bez kumpli to ustawiasz sobie jakieś w miare uniwersalne skille, a jak zamierzasz łączyć się w grupkę to inne

oczywiście zawsze istnieje ryzyko, że spotkasz na swojej drodze przeciwnika, który ma akurat wybrane skille typowo przeciwko twojej klasie postaci i wtedy moim zdaniem nie powinieneś mieć szans na wygranie takiego pojedynku Język

Bourne
Małomówny

That's the spirit.

« Odpowiedz #8 : Maj 10, 2007, 08:25:57 »

Ale nadal nie rozumiem, o czym mówicie... o tactics? Bo je sli tak, to będzie je można zmienić out of combat zawsze po naciśnięciu klawisza F.
Niedzwiedz
Zasłużony
Gawędziarz

Swordmaster

« Odpowiedz #9 : Maj 10, 2007, 08:54:42 »

Nie ogladalem tego filmika, wiec nie wiem kiedy co mozna zmieniac i co tam pokazywali Język

Ale jesli przez out of combat masz na mysli wyjscie z scenariusza / RvR area, no to wlasnie o to chodzi - ze musisz dobrac skille przed gra, a jak juz sie zacznie walka, to masz dostep do  tego, co wziales. Zmiane mozesz dokonac tylko przed/po walce - mam nadzieje, ze tak to wyglada, bo to bardzo sensowny system ~~

Bourne
Małomówny

That's the spirit.

« Odpowiedz #10 : Maj 10, 2007, 09:14:53 »

Mówiąc "out of combat" mam na myśli schowanie się za krzakiem Mrugnięcie
A jeśli chodzi o tactics, to mam na myśli talenty. Gdzie ja to widziałem, że można je tak szybko zmieniać... no nic, jak gdzieś wyszukam info, to dam znać Mrugnięcie
Z kolei jeśli chodzi o same skille, to głęboko wierzę, że system będzie bardziej zbliżony do WoW niż Guild Wars. Moim zdaniem, w grze opartej na taktyce, CD, z tankowaniem w PvP, z crowd control typu "jeśli się nie zatrymasz, dostaniesz obrażenia" taki przesiew umiejętności nie jest konieczny.
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2007, 09:17:18 wysłane przez Bourne » Zapisane
Niedzwiedz
Zasłużony
Gawędziarz

Swordmaster

« Odpowiedz #11 : Maj 10, 2007, 09:23:29 »

IMO wciazz bylby rzecza mila i wskazana, bo naprawde dodalby nieco kombinowania. Zwlaszcza, ze pisali ze most balanced i najwazniejszym rodzajem PvP ma byc to co jest instanced, co wiaze sie z robieniem teamow - czyli wlasnie takie dodatkowe dobieranie skilli byloby naprawde fajna zabawa, tworzenie roznych buildow tak zeby wszystko ze soba wspolgralo, a nie kazdy sobie rzepke skrobie Mrugnięcie

Bourne
Małomówny

That's the spirit.

« Odpowiedz #12 : Maj 10, 2007, 09:29:45 »

Owszem tak, byłoby fajnie. Nie zapominajmy jednak, do jakiego kręgu odbiorców gra jest skierowana... Mythic nie chce tracić klientów, którzy nie mogą sobie poradzić z samym systemem umiejętnosci.
Dodatkowo, już sam wybór morale/tactics zapewnia zróżnicowanie postaci (np Shaman, którem przed chwilą zbiłeś tyłek, może wrócić za 5 minut na pole walki z innymi buildem i odpruć Ci głowę).
Niedzwiedz
Zasłużony
Gawędziarz

Swordmaster

« Odpowiedz #13 : Maj 10, 2007, 09:43:14 »

No wlasnie taka mozliwosc zmian zle wplywa na zroznicowanie - bo jesli builda trzeba ustalic przed walka, dopasowac druzyne, to mozna spodziewac sie roznych kombinacji. A jak mozna wszystko zmieniac, to zaraz skonczy sie na tym, ze:
- wszyscy beda caly czas zmieniac skille, czyli rownie dobrze mogliby miec dostep do 50 skilli na raz - mozliwosc tworzenia nastu buildow w danej profesji wypada
- nie bedize trzeba tak kombinowac, bo zobaczysz przeciwnika, dopasujesz se build w trakcje walki - odpada kombinownie ze stworzeniem czegos skutecznego a zarazem w miare uniwersalnego

Bourne
Małomówny

That's the spirit.

« Odpowiedz #14 : Maj 10, 2007, 09:55:57 »

- wszyscy beda caly czas zmieniac skille, czyli rownie dobrze mogliby miec dostep do 50 skilli na raz - mozliwosc tworzenia nastu buildow w danej profesji wypada
- nie bedize trzeba tak kombinowac, bo zobaczysz przeciwnika, dopasujesz se build w trakcje walki - odpada kombinownie ze stworzeniem czegos skutecznego a zarazem w miare uniwersalnego
M-m. Zanim zdążysz nacisnąć F, wróg zjedzie Cię do zera.
No i... czy nie na tym powinna polegać wojna? Na adaptacji, na przystosowaniu się? Moje motto: Jeśli walka jest uczciwa, oznacza to, że źle ją zaplanowałeś Chichot
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2007, 09:57:48 wysłane przez Bourne » Zapisane
Strony: [1] 2 3 ... 7   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Kwiecień 14, 2012, 14:58:47