osq
Rozmówca
Reputacja: 3
Imię w grze: Retired
|
 |
« : Maj 09, 2007, 07:02:25 » |
|
obejrzałem filmik .... konkluzje .... nie przeszkadza wam że będzie na raz tak mało skili dostępnych? 12 jakiś podstawowych i 3 upper .... do tego jakieś dobieranie skilli przed walką, dajmy na to że postać będzie miała z 30 skilli a ty masz dobrać 12 ktore będziesz uzywał w danej chwili lekki bezsens i pytanie po co to.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Niedzwiedz
Zasłużony
Gawędziarz
Swordmaster
Reputacja: 1
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 09, 2007, 09:48:39 » |
|
To jest wlasnie bardzo fajne - w GW bylo tylko 8 skilli na raz. To wymusza jakies taktyczne podejscie, zwlaszcza w grze druzynowej, odpowiednie dobranie skilli w calym teamie, zeby sie wszystko zgrywalo. Wiecej kombinowania, wiecej myslenia przed walka, wiecej mozliwosci - nie bedize tak, ze kazdy X (tu wstaw odpowiednia nazwe klasy) to generalnie to samo, bo jeden dobierze takie skille, drugi inne - wiecej buildow, wiecej radochy. Mi sie to bardzo podoba 
|
|
|
|
|
|
"I am not bound to please thee with my answers" Shylock [The Arden Shakespeare The Marchant Of Venice]
|
|
|
osq
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 09, 2007, 10:19:05 » |
|
przyznam że nie grałem w GW .. ale interesuje mnie jak ten system jest rozwiązany, a kiedy będziesz mógł zmienić skille na pasku? jak opuścisz strefe pvp? jak opuścisz team? a w pvm? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Niedzwiedz
Zasłużony
Gawędziarz
Swordmaster
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 09, 2007, 10:47:57 » |
|
W GW robilo sie to w miastach, tylko ze tam PvE tez bylo instanced, wiec to troche co innego. Tutaj w sumie nie wiem - napewno chcialbym, zeby w przypadku PvP nie dalo sie tego robic ani w zadnych rozdzajach scenariuszy, ani w ogole w strefach RvR. Ale teraz "tylko miasta" moglyby byc przesada - chociaz trudno powiedziec, bo nie wiemy jak one sa rozmieszczone. Jesli w kazdej zonie bylyby ze 3 campy, to juz nie byloby to chyba specjalnie uciazliwe  Tak czy inaczej - IMO to fajna rzecz i w GW sie naprawde sprawdzalo ograniczenie skilli do 8 na raz w tym tylko jeden elitarny (a na klase przypadalo blisko 100 skilli  ). Dawalo to naprawde duuuzo mozliwosci, bo nie bylo tak, ze tylko 5 z tych 100 to skille uzyteczne, naprawde trzeba bylo wybierac i rezygnowac z fajnych skilli, decydujac sie na inne  . Tak wiec tutaj system 12+3 tez moze byc przyjemna rzecza.
|
|
|
|
|
|
"I am not bound to please thee with my answers" Shylock [The Arden Shakespeare The Marchant Of Venice]
|
|
|
Murdi
Rozmówca
Krasnolud
Reputacja: 0
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 09, 2007, 21:18:31 » |
|
Ja rówinerz jestem za dobieraniem skili, zmusza to do myślenia a nie ściągania patchy, które ułatwią ci wybieraniem skili, ma sie wybór np engineerem, czy chcesz się specjalizować w broni palnej, wybuchach, będzie można być specjalistą w danej dziedzinie, ja tak to widze.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2007, 21:45:48 wysłane przez Murdi »
|
|
"Krasnoludy ciągle walczą, z wielka odwagą i poświęceniem, tak charakterystycznym dla ich rasy. Ich serca przepełnia niezmącona wiara, że wielkie imperium Krasnoludów powróci do dawnej świetności."
|
|
|
Cykli
Małomówny
Chosen of Tzeentch
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 10, 2007, 04:43:20 » |
|
No pewnie że lepiej gdy skill'e będą dobierane. Przynajmniej pozwala to zrobić wysoko wyspecjalizowaną postać która naprawdę potrzebna jest drużynie, no i każda postać będzie dzięki temu bardziej indywidualna 
|
|
|
|
|
|
Fabricati Diem, Pvnc! Chosen, Ironbreaker, może Disciple of Khain
|
|
|
osq
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 10, 2007, 07:40:14 » |
|
zgodzę się że jest to ciekawe w team'ie, a co z 1v1? Mythic jakby lekko dyskryminuje ten aspekt gry w tym momencie. W 1v1 po prostu zostaniesz zPWNowany przez przeciwnika bo akurat takie masz skille, a on takie, następnym razem może być odwrotnie, czy to nie eliminuje prawdziwego skilla z gry i nie wprowadza za dużego stopnia przypadkowości?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wolf Panzer
Administrator
Orator
Reputacja: 38
Imię w grze: Thogri, Veneoth
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 10, 2007, 07:54:25 » |
|
moim zdaniem nie, jak wiesz, że dzisiaj grasz bez kumpli to ustawiasz sobie jakieś w miare uniwersalne skille, a jak zamierzasz łączyć się w grupkę to inne oczywiście zawsze istnieje ryzyko, że spotkasz na swojej drodze przeciwnika, który ma akurat wybrane skille typowo przeciwko twojej klasie postaci i wtedy moim zdaniem nie powinieneś mieć szans na wygranie takiego pojedynku 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bourne
Małomówny
That's the spirit.
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 10, 2007, 08:25:57 » |
|
Ale nadal nie rozumiem, o czym mówicie... o tactics? Bo je sli tak, to będzie je można zmienić out of combat zawsze po naciśnięciu klawisza F.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Niedzwiedz
Zasłużony
Gawędziarz
Swordmaster
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 10, 2007, 08:54:42 » |
|
Nie ogladalem tego filmika, wiec nie wiem kiedy co mozna zmieniac i co tam pokazywali  Ale jesli przez out of combat masz na mysli wyjscie z scenariusza / RvR area, no to wlasnie o to chodzi - ze musisz dobrac skille przed gra, a jak juz sie zacznie walka, to masz dostep do tego, co wziales. Zmiane mozesz dokonac tylko przed/po walce - mam nadzieje, ze tak to wyglada, bo to bardzo sensowny system ~~
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bourne
Małomówny
That's the spirit.
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 10, 2007, 09:14:53 » |
|
Mówiąc "out of combat" mam na myśli schowanie się za krzakiem  A jeśli chodzi o tactics, to mam na myśli talenty. Gdzie ja to widziałem, że można je tak szybko zmieniać... no nic, jak gdzieś wyszukam info, to dam znać  Z kolei jeśli chodzi o same skille, to głęboko wierzę, że system będzie bardziej zbliżony do WoW niż Guild Wars. Moim zdaniem, w grze opartej na taktyce, CD, z tankowaniem w PvP, z crowd control typu "jeśli się nie zatrymasz, dostaniesz obrażenia" taki przesiew umiejętności nie jest konieczny.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2007, 09:17:18 wysłane przez Bourne »
|
|
|
|
|
Niedzwiedz
Zasłużony
Gawędziarz
Swordmaster
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 10, 2007, 09:23:29 » |
|
IMO wciazz bylby rzecza mila i wskazana, bo naprawde dodalby nieco kombinowania. Zwlaszcza, ze pisali ze most balanced i najwazniejszym rodzajem PvP ma byc to co jest instanced, co wiaze sie z robieniem teamow - czyli wlasnie takie dodatkowe dobieranie skilli byloby naprawde fajna zabawa, tworzenie roznych buildow tak zeby wszystko ze soba wspolgralo, a nie kazdy sobie rzepke skrobie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bourne
Małomówny
That's the spirit.
|
 |
« Odpowiedz #12 : Maj 10, 2007, 09:29:45 » |
|
Owszem tak, byłoby fajnie. Nie zapominajmy jednak, do jakiego kręgu odbiorców gra jest skierowana... Mythic nie chce tracić klientów, którzy nie mogą sobie poradzić z samym systemem umiejętnosci. Dodatkowo, już sam wybór morale/tactics zapewnia zróżnicowanie postaci (np Shaman, którem przed chwilą zbiłeś tyłek, może wrócić za 5 minut na pole walki z innymi buildem i odpruć Ci głowę).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Niedzwiedz
Zasłużony
Gawędziarz
Swordmaster
|
 |
« Odpowiedz #13 : Maj 10, 2007, 09:43:14 » |
|
No wlasnie taka mozliwosc zmian zle wplywa na zroznicowanie - bo jesli builda trzeba ustalic przed walka, dopasowac druzyne, to mozna spodziewac sie roznych kombinacji. A jak mozna wszystko zmieniac, to zaraz skonczy sie na tym, ze: - wszyscy beda caly czas zmieniac skille, czyli rownie dobrze mogliby miec dostep do 50 skilli na raz - mozliwosc tworzenia nastu buildow w danej profesji wypada - nie bedize trzeba tak kombinowac, bo zobaczysz przeciwnika, dopasujesz se build w trakcje walki - odpada kombinownie ze stworzeniem czegos skutecznego a zarazem w miare uniwersalnego
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bourne
Małomówny
That's the spirit.
|
 |
« Odpowiedz #14 : Maj 10, 2007, 09:55:57 » |
|
- wszyscy beda caly czas zmieniac skille, czyli rownie dobrze mogliby miec dostep do 50 skilli na raz - mozliwosc tworzenia nastu buildow w danej profesji wypada - nie bedize trzeba tak kombinowac, bo zobaczysz przeciwnika, dopasujesz se build w trakcje walki - odpada kombinownie ze stworzeniem czegos skutecznego a zarazem w miare uniwersalnego
M-m. Zanim zdążysz nacisnąć F, wróg zjedzie Cię do zera. No i... czy nie na tym powinna polegać wojna? Na adaptacji, na przystosowaniu się? Moje motto: Jeśli walka jest uczciwa, oznacza to, że źle ją zaplanowałeś 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2007, 09:57:48 wysłane przez Bourne »
|
|
|
|
|
|