Przełęcz Czarnego Ognia
Luty 10, 2012, 20:55:17 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 ... 6 7 [8]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Squig Herder  (Przeczytany 18746 razy)
Dreed
Milczący

Reputacja: 0

Imię w grze: Brak

« Odpowiedz #105 : Grudzień 28, 2008, 12:35:45 »

dlaczego pytam...

ponieważ testowałem tego sporo.. fakt na mobach bo nie miałem możliwości spokojnie tego zrobić na pvp.. ale obniżając BS a dodając WS traciłem na dmg.. w sumie można powiedzieć, że mobki nie mają pancerza... ale skill obniżający armor wpływa na zwiększenie obrażeń.. to samo w sumie na pvp...

potrzebowałbym jakiś większych testów, bo jak na razie dochodzę do wniosku, że szkoda 100 czy 200 balistyki dla WS
Warchoł
Rozmówca

Reputacja: 5

« Odpowiedz #106 : Styczeń 16, 2009, 23:47:05 »

Postanowilem stworzyc(?) bloga poswieconemu SH.W zalozeniu ma to byc guide dla poczatkujacych i sredniozaawansowanych - czyli rozwijac ma sie wraz z moim toonkiem.
Uwazam ze taka formula bedzie bardziej czytelna niz forum.
Jednoczesnie zapraszam do komentowania, wysylania porad itd. Jesli uda mi sie stworzyc cos na ksztalt http://hammer-eve.blogspot.com/, to bede zadowolony.

Galia est omnis divisa in partes tres
Quorum unam incolunt Belgae aliam Aquitani
Tertiam qui ipsorum lingua Celtae nostra Gali apelantur
Redshift
Mówca

All Hope Is Gone

Reputacja: 6

« Odpowiedz #107 : Luty 16, 2009, 07:23:00 »

Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale czemu jak SH znajduje się w tym wielkim squigu to ma do pomocy jeszcze jednego mniejszego? Przecież miał kontrolować tylko jednego.
Urkhad
Gawędziarz

1vs1 master

Reputacja: 4

« Odpowiedz #108 : Luty 16, 2009, 07:47:26 »

Ten duży kontroluje GO Mrugnięcie

The Camper.
Redshift
Mówca

All Hope Is Gone

Reputacja: 6

« Odpowiedz #109 : Luty 17, 2009, 13:04:37 »

Zrobiłem sobie na K8P SH i nawet całkiem fajnie się gra. Moby atakują squiga, a ty z dużej odległości je zdejmujesz. Uśmiech
Ghosd
Niemy

Imię w grze: Gaslub, Werengard, Graznoh

« Odpowiedz #110 : Kwiecień 08, 2009, 22:48:25 »

Moglibyście mi wytłumaczyć do czego służą poszczególne ścieżki rozwoju u SH(do czego się nadają, czy w ogóle opłaca się w nie inwestować i ew. od którego ranka)? Poza tym jakie statsy dobierać do ekwipunku?
h8
Niemy

« Odpowiedz #111 : Kwiecień 09, 2009, 04:56:22 »

Moglibyście mi wytłumaczyć do czego służą poszczególne ścieżki rozwoju u SH(do czego się nadają, czy w ogóle opłaca się w nie inwestować i ew. od którego ranka)? Poza tym jakie statsy dobierać do ekwipunku?

wszystko w balistics + wounds, weapon mastery, ja osobiscie robie tzw. glass cannon czyli boostuje balistics zeby jak najwiekszy dmg wyciagnac przy plink

1 sciezka big shoting = skille na dlugie dystanse = imo najlepsza sciezka dla sh
2 sciezka nie pamietam nazwy = to skille melee lub do squigow/squig armora = ja sie narazie w to nie bawie
3 sciezka nie pamietam nazwy = strzelanie na krotki dystans = znowu sie w to nie bawie, zawsze sie staram trzymac dystans

generalnie to ide w big shooting i bede jakos zbieral wszystkie skille ze knocdownami, slowami i innymi debuffami

w t2 przynajmniej jak cos do mnie podejdzie i np taki slayer to padam jak sciera od paru skilli wiec...

rozwiazaniem jakims tez jest kite tzn strzelasz i uciekasz, lub biegasz z run n shoot ale prawda jest taka ze np w keep tego nie zrobisz, albo na przestrzeni wpadniesz na kamyczek ktos cie spowolni i tyle...

ale jak pisalem ja dopiero zaczalem grac sh wiec, niewiele ci pomoge

swoja droga troche mnie dmg SH rozczarowuje, malo aoe, od tankow to ja odrazu uciekam, wp 5 + leveli nizej nie moge zabic 1/1, generalnie mam ochote zrobic tanka i kozaczyc z tymi tonami armora ...

pozdro
Ghosd
Niemy

Imię w grze: Gaslub, Werengard, Graznoh

« Odpowiedz #112 : Kwiecień 09, 2009, 10:50:02 »

To może wypróbuj sobie grę nim inną ścieżką? Ja mam SH na 18 na Burloku(ale z kolegą gramy teraz na Karak Nornie i nie mogę skorzystać z char. transfera, przy okazji chciałbym wypróbować inny styl gry i stąd moje pytania) i walę w Big Shootin', ale używam też skilli z Quick shootin'(często ratują życie). SH nie ma jakiś kosmicznych dmg, ale jego rolą jest głównie supportowanie. Ma umiejętności, które obniżają armora, spowalniają itp.

Mi czasem udaje się wygrać 1vs1 z klasami na meele nastawionymi(z rdpsami też się udaje, ale to inna bajka), wtedy korzystam ze skilli z Quick Shootin', przez co koleś musi biegać za mną(ja po okręgu walę, albo uciekam i dalej to samo), a jak czasem walnę mu spowolnienie to mogę pokusić się o chwilkę, kiedy obniżę armora, czy coś z Big Shootin'.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2009, 12:31:13 wysłane przez Ghosd » Zapisane
Deckard
Mówca

Reputacja: 9

« Odpowiedz #113 : Sierpień 24, 2009, 10:29:29 »

Wszyscy SH zdolni do noszenia luku!
Spicie kolezki?
Zauwazyliscie ze nowe Explodin Arrers czasem(zbyt czesto) nie laduje na celu?
Ciezko mi to sprawdzic, ale YB,RA sa praktycznie zawsze na tanku (ok,to dotki) ale i WB? laduje czesciej - a EA czasem po prostu nie.

Posted on: Sierpień 09, 2009, 01:19:34
Z ciekawszych spraw w 1.3.1 ktore sie nie znalazly w patch notes : KABOOM! jest teraz instantem Uśmiech Milego latania meele !

Rotten Arrer - z miłości do orderuchów
Devek
Milczący

Imię w grze: Gagrat Longshoota, Devek

« Odpowiedz #114 : Sierpień 27, 2009, 10:13:20 »

Wszyscy SH zdolni do noszenia luku!
Spicie kolezki?
Zauwazyliscie ze nowe Explodin Arrers czasem(zbyt czesto) nie laduje na celu?

oj dolatuje dolatuje... ale z opóźnieniem sporym (lub jak target padnie w trakcie "dolatywania" to znika). Tak jest u mnie bynajmniej

Szwytek
Niemy

Imię w grze: Szwytek

« Odpowiedz #115 : Sierpień 27, 2009, 10:17:29 »

W moim przypadku main target otrzymuje obrażenia "prawie" natychmiast, za to cyferki na okolicznych celach potrafia się pojawic z nawet 2-3 sek. opóźnieniem.
Devek
Milczący

Imię w grze: Gagrat Longshoota, Devek

« Odpowiedz #116 : Sierpień 27, 2009, 19:15:51 »

Cyferki pojawiają się kilka sec. po dotarciu pocisku do main target'a - taka już natura tego skilla... pozatym to nie jeden skill, który czasem nie działa prawidłowo. Mam na myśli Lots o' Arrers.

Deckard
Mówca

Reputacja: 9

« Odpowiedz #117 : Październik 22, 2009, 19:37:15 »

Po paczu EA dziala mi wlasciwie ok, za to LoA jakos tak powoli startuje.
Zreszta naprawili sprawdzanie zasiegu jakis czas temu, i teraz juz sie naprawde slabo oplaca w porownaniu do 1sec plinka.
Posted on: Sierpień 27, 2009, 19:18:34
No dobra, widze ze SH ma niesamowita popularnosc...
Co sadzicie o AP fixie i zwiekszeniu kosztu plinka?
Ja przechodze na na http://www.wardb.com/career.aspx?id=8#8:0:0:0:15:10912:29. Plink przyda sie do rozbijania bram, Whatblocka bedie mialo te 8 leveli, co najlepsze z taniego w uzyciu QS mam. Jakby zmienili w SplinterinArrers dmg na target 100% , to bym dorzucil i te takte.
Myslalem tez o QS/ST http://www.wardb.com/career.aspx?id=8#0:0:9:512:15:2720:29 - ale zbytnio zorientowany na duze starcia.
Niestety ale fullQS + Sabb daje zbyt malo, mastery SH poza QS to ... kiepska sprawa.

Rotten Arrer - z miłości do orderuchów
Majestic
Milczący

Imię w grze: Nie wiem jeszcze

« Odpowiedz #118 : Luty 13, 2010, 16:47:14 »

Póki nie przywrócę mojego starego konta do stanu używalności, postanowiłem pobawić się trochę innymi klasami niż BO. Ganiam od kilku dni SH, i idzie całkiem nieźle z wszelkiego rodzaju "szmaciarzami" typu BW, SW czy nawet WH. Boli mnie tylko jedna sprawa, zupełnie nie radzę sobie w walce z tankami pokroju IB. Pojedynek zazwyczaj wygląda tak: Puszczam "Wot Armor", potem albo Plink, albo zaczynam puszczać skille z QS, jak jest bliżej to spowolnienie, odbiegam strzelam dalej, gość dobiega, próbuję się bronić skillami ze stabbina. Ginę lub uciekam.

Mam niski level dopiero, ale eq (Decimator i najlepsze z renowna doładowane najlepszymi talizmanami dającymi + do BS) chyba nie taki zły. Może źle podchodze do takiego pojedynku?
Strony: 1 ... 6 7 [8]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Styczeń 11, 2012, 17:07:05