Deckard
Mówca
Reputacja: 9
|
 |
« Odpowiedz #30 : Lipiec 31, 2007, 17:23:00 » |
|
Znaczy, uwierzyles w to co pokazal sluga Tego, ktory myli drogi? Na starych filmikach tak bylo, ale ekipa sie zarzekala ze to pierwszy i ostatni raz.
|
|
|
|
|
|
Rotten Arrer - z miłości do orderuchów
|
|
|
Ghoss
Milczący
Reputacja: 0
|
 |
« Odpowiedz #31 : Lipiec 31, 2007, 18:23:48 » |
|
Deckard ma racje. Na filmiku bylo pokazane jak schodzi ale potem na pytanie w faq potwierdzono ze to tylko wybryk developera i tak naprawde magus bedzie przywiazany do dysku. Jak bedzie spadac z gory to caly czas dysk pod nogami i uderzy nim w ziemie. Cos tez bylo napisane o przelatywaniu po wodzie tyle ze wolniej, tak samo szybko jak bys plynal. To mi w sumie przypomina takiego bota z Quake 3 ktory caly czas latal na takiej desce 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serafin
Małomówny
Wiatr Zmiany
Reputacja: 1
|
 |
« Odpowiedz #32 : Lipiec 31, 2007, 19:21:36 » |
|
Deckard ma racje. Na filmiku bylo pokazane jak schodzi ale potem na pytanie w faq potwierdzono ze to tylko wybryk developera i tak naprawde magus bedzie przywiazany do dysku. Jak bedzie spadac z gory to caly czas dysk pod nogami i uderzy nim w ziemie. Cos tez bylo napisane o przelatywaniu po wodzie tyle ze wolniej, tak samo szybko jak bys plynal. To mi w sumie przypomina takiego bota z Quake 3 ktory caly czas latal na takiej desce  Quote or never happend plz.
|
|
|
|
|
|
 •conceit• •neglect• •scorn•
|
|
|
Ghoss
Milczący
|
 |
« Odpowiedz #33 : Lipiec 31, 2007, 19:47:36 » |
|
Grab bag #12, ostatnie pytanie: Q: I am just curious about how you guys are implementing the magus on his flying disc into the game. When does the magus get his disc? How much does it affect game play? I assume he is low enough where he can still be attacked in close combat, but is he faster, can he traverse terrain that is too hard on foot, does it take up energy, can you just get on and off whenever, etc.? Thanks, and I can't wait to play.
"Asssssk them what happeeeeensssss when you go up stairssssss," it hisses to them as they sleep. "And what of going DOWN stairssss?" it quickly adds.
Answer: The Magus stays on the Disc.
"Asssssk them what happeeeeeenssss over WATER."
Answer: The Magus stays on the Disc and flies – ever so slowly – over the water.
"Asssssk them when you GET the Disssssc."
Answer: The Magus is always on the Disc. Always as in ALWAYS.
"Asssssk them what happeeeeeenssss when I make you.... er... when you CHOOOOOSE to jump off a cliff."
Answer: The Magus falls, but stays on the Disc. And it hurts. It's a hovercraft, not a jet-plane.
"Asssssk them if you can get off the Disssssc."
Answer: The Disc is controlled by the Magus, but only barely so. Were he to step off – to lose focus for even a moment – it is quite likely that his Disc would simply devour him. But WHY?
Because, to be honest, it's not a hovercraft. It's a shark. A Warp Shark, pulled from the Aethyr, made manifest as a strange corruption of metal and flesh. What I think Designer Josh was trying to say before he sacrificed a goat to his dark lord was that a magus will have his disc right from the very beginning, that a magus will not have any inherent speed or other travel bonus, that a magus will travel over water at the same speed that other characters are swimming, that a magus will take falling damage if he is foolish enough to jump from high places, that using the disc is second nature to the magus, and that a magus never, never, EVER gets off the disc. More than that, it's too soon to say.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bourne
Małomówny
That's the spirit.
|
 |
« Odpowiedz #35 : Lipiec 31, 2007, 21:02:20 » |
|
Ale po co? Dysk (poza tym że jest kewl) zniechęci mnóstwo wannaba-darkmagix-leet kiddies. Bedziecie mieć po prostu czystszą społeczność klasową (oby). Dla mnie jak na razie dalej Zealot :]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ghoss
Milczący
|
 |
« Odpowiedz #36 : Lipiec 31, 2007, 21:45:15 » |
|
No nie wiem czy zniecheci zaraz znajda sie jakies dzieciaki rodem z usa o nickach TONNY_HAWK_WANNABE albo SUPA_SKATERZZ  Ja przez "More than that, it's too soon to say." rozumiem ze to co bylo powiedziane juz jest niby ustalone a na wiecej informacji jest za wczesnie. Kurde ja nie widzialem szczerze mowiac tego filmu z dyskiem ale jezeli to ma tak wygladac ze on lewituje tak sztywnie to ja nie gram magusem... Teraz to sie modle o to zeby byli zabojcy dla dark elfow bo to klasy w ktorych czulbym sie najlepiej ale ten lewitujacy mag troche dla mnie z kosmosu jest bardziej niz z fantasy.  ( W Zealocie mi sie podoba ze on jest psychiczny taki  Tak chodzi jak nacpany i ogolnie nie pogadasz z takim bo zaraz cos bedzie majaczyc rodem z voodoo 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2007, 21:52:38 wysłane przez Ghoss »
|
|
|
|
|
|
|
serafin
Małomówny
Wiatr Zmiany
|
 |
« Odpowiedz #38 : Sierpień 03, 2007, 11:36:26 » |
|
I tak nie wyobrażam sobie wejść do karczmy i nie móc usiąść przy stole.
Pić piwo na stojąco. Przesrane. Że go nogi nie bolą.
|
|
|
|
|
|
 •conceit• •neglect• •scorn•
|
|
|
Destroyer
Mówca
Warcrimer (Chosen)-Royal Legio
Reputacja: 12
|
 |
« Odpowiedz #39 : Październik 10, 2007, 18:30:24 » |
|
[WAR]EAMythic_Gersh: The Magus does have the ability to summon Deamons [WAR]EAMythic_Josh: First of all, Adam ORIGINALLY called it "Feed my Gersh." And he insisted that we all had to buy him lunch once a week... [WAR]EAMythic_Gersh: however the chaos gods are fickle so the magus has little to no control over them wiec demony sie pokaza na polu bitwy ale niestety ze sterowaniem ich nie co gorzej 
|
|
|
|
|
|
I w wyznaczonym czasie powstaniemy z naszych miejsc ukrycia i zdobędziemy miasta i osady Imperium.Nasi bracia wyjdą z lasów by zabijać i palić.Chaos ogarnie ziemię, a my wybrani jego sludzy zostaniemy wyniesieni w JEGO oczach. Niech będzie pozdrowiony Tzeentch, Ten, Który Zmienia Drogi!!
|
|
|
Wolf Panzer
Administrator
Orator
Reputacja: 38
Imię w grze: Thogri, Veneoth
|
 |
« Odpowiedz #40 : Październik 10, 2007, 22:05:40 » |
|
ale i tak to brzmi ciekawie  jak wyrżnie pół waszej armii taki demonik, no albo chociaż żeby kilku, to już mój rapier będzie miał mniej roboty 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Galdrin Durgrimson
Niemy
"Put up your dukes!"
|
 |
« Odpowiedz #41 : Październik 11, 2007, 07:35:07 » |
|
A mnie sie to nie podoba  Im wiecej "chaotycznych" ludkow zabije demon, tym mniej ja bede mogl zabic, a to oznacza mniej chwaly dla Krasnoludow. To baaardzo niedobrze.
|
|
|
|
|
|
"How about you take a few skill ranks in Kiss My Ass?"
|
|
|
Akula
Niemy
|
 |
« Odpowiedz #42 : Luty 03, 2008, 13:53:02 » |
|
E, powinna byc możliwośc zejścia z dysku. Przecież Magus nie jest z nim powiązany fizycznie, to są o wiele mocniejsze więzy. Nigdy nie schodzi z dysku? Nie śpi? Czyli też się nie myje, a jak zmienia buty? ;> No na pewno ciekawa sprawa to lewitowanie nad wodą, w której inni będą musieli (?) pływac. Walka na wodzie z przeciwnikiem, który musi utrzymac się na powierzchni.... he he heeee Koniec końców Magus powinien "schodzic" z dysku w momencie.... zejścia 
|
|
|
|
|
|
Mark of Tzeentch !
|
|
|
Destroyer
Mówca
Warcrimer (Chosen)-Royal Legio
Reputacja: 12
|
 |
« Odpowiedz #43 : Luty 03, 2008, 14:39:42 » |
|
Myc?zmieniac buty?  no mysle ze chaosnicy sie czyms takim nie przejmuja. Mi sie to podoba bo jest oryginalne. Btw dysk bedzie sie modyfikowal ze wzrostem lvl wiec moze byc ciekawie.
|
|
|
|
|
|
I w wyznaczonym czasie powstaniemy z naszych miejsc ukrycia i zdobędziemy miasta i osady Imperium.Nasi bracia wyjdą z lasów by zabijać i palić.Chaos ogarnie ziemię, a my wybrani jego sludzy zostaniemy wyniesieni w JEGO oczach. Niech będzie pozdrowiony Tzeentch, Ten, Który Zmienia Drogi!!
|
|
|
Vit
Zasłużony
Rozmówca
|
 |
« Odpowiedz #44 : Luty 03, 2008, 17:33:06 » |
|
Ja mysle, ze bedzie sytuacja w grze, w ktorej Magus zejdzie z dysku.. Always doesn't mean always - or Mythic's gonna implement something funny 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|