Wolf Panzer
Administrator
Orator
Reputacja: 38
Imię w grze: Thogri, Veneoth
|
 |
« Odpowiedz #285 : Wrzesień 12, 2009, 22:07:51 » |
|
respecnąłem się specjalnie dla Ciebie  pierwszy SC, Mourkain Temple pierwsze użycie: przylatuje jeden destrak drugie użycie: załączam scereena, 3x Disrupt cały scenariusz: ani razu nie przyleciało więcej jak 2 destraków więc mi nie pitol że magnes poprawili :-] a co do ścieżki tinkerera, to jako ciekawostkę podam że Bugman's Best zależy od willpower 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bimber
Rozmówca
Reputacja: 1
Imię w grze: Bhalin
|
 |
« Odpowiedz #286 : Wrzesień 12, 2009, 22:54:57 » |
|
A cios ktorym Engi może spowolnić ma 5ft range i zależy od siły! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Linden
Bard
Please don't hurt me.
Reputacja: 27
Imię w grze: Lindenn AM
|
 |
« Odpowiedz #287 : Wrzesień 13, 2009, 00:27:11 » |
|
... i w przeciwieństwie do magusa nie może strzelać do celu który jest za blisko.
|
|
|
|
|
|
Lindenliel SW, Androin WL, Aethele SM
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
Reputacja: 21
Imię w grze: Yogiroth, Grdsh, Wujcio
|
 |
« Odpowiedz #288 : Wrzesień 14, 2009, 07:40:39 » |
|
respecnąłem się specjalnie dla Ciebie  Dzięki misiaczku :* a co do ścieżki tinkerera, to jako ciekawostkę podam że Bugman's Best zależy od willpower  Magus za to ma od cholery willpowera/weapon skilla w przedmiotach. Bardzo przydatne statsy. A cios ktorym Engi może spowolnić ma 5ft range i zależy od siły!  Cios Magusa który może spowolnić też ma 5ft, też zależy od siły i w dodatku cel musi mieć na sobie hexa. ... i w przeciwieństwie do magusa nie może strzelać do celu który jest za blisko.
A Magus nie ma autoataku na odległość. I przydatnych taktyk. I przydatnych morali. Ani disarma. Ani disorienta. Ani mass knockbacka. Ani nawet knockbacka bez cast time'u. Ale rzeczywiście możliwość atakowania w zasięgu poniżej 5ft jest cholernie przydatna dla rdpsa. Dzięki Wolf za pokazanie że jest ciągle jedna rzecz w której Magus jest lepszy od Engiego 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ygethmor
Małomówny
Imię w grze: Ygethmor (magus), Narkull (chosen), Urghuel (sorcerer).
|
 |
« Odpowiedz #289 : Październik 07, 2009, 13:10:44 » |
|
Rift od jakiegoś czasu powrócił w pełni łask. Z wielu filmików wnioskuję, że duża większość Magusów poszła w demonology. Wielkie walki RvR sprzyjają takim rozwiązaniom. Ale... mam pytanko. Czy w takim razie spec na st magusa ma prawo bytu w chaosie walk między paroma wb po każdej ze stron? Czy ktokolwiek gra jeszcze w havoc'u? Atakowanie jednego celu gdy tłucze się parędziesiąt osób wydaje się mijać z celem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #290 : Październik 07, 2009, 13:48:40 » |
|
Grają ludzie, grają, ale tak jak zauważyłeś ma to mały sens. Walki są za duże, a Havoc ma za małego dmg. Dla porównania: Bolt of Change castuje się 3 sek i krytem walnie w szlafroka za 2.5k w tym czasie można 2 razy użyć Lasha który krytem walnie za 1k... w dużą ilość celów. IMO demo to obecnie najlepsze drzewko magusa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wizeman
Małomówny
Gildia: Chłopi Chaosu
Imię w grze: Wizeman/Cry
|
 |
« Odpowiedz #291 : Październik 09, 2009, 06:30:17 » |
|
Ja siedze w Havocu cały czas i mam się dobrze, daje rade wykręcić całkiem niezłe AoE nawet tym opluwanym przez wiekszość wirkiem. BoC i MBF wale jak mi wpadnie Focused Mind - po 1,5s casta, hiper krytyk do tego 3 razy FRF i pozamiatane  .
|
|
|
|
|
|
tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań
Wizeman - Magus 8xRR Cry - DoK 9xRR
|
|
|
Ygethmor
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #292 : Październik 09, 2009, 08:32:09 » |
|
Ja siedze w Havocu cały czas i mam się dobrze, daje rade wykręcić całkiem niezłe AoE nawet tym opluwanym przez wiekszość wirkiem. BoC i MBF wale jak mi wpadnie Focused Mind - po 1,5s casta, hiper krytyk do tego 3 razy FRF i pozamiatane  . Drugie drzewko masz w change czy demo?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wizeman
Małomówny
Gildia: Chłopi Chaosu
Imię w grze: Wizeman/Cry
|
 |
« Odpowiedz #293 : Październik 16, 2009, 17:10:14 » |
|
changing do IfoC Posted on: Październik 09, 2009, 08:47:32 Ktoś skomentuje zmiany w nowym patchu - siedze w robocie do północy i nie wiem czego sie spodziewać po powrocie
|
|
|
|
|
|
tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań
Wizeman - Magus 8xRR Cry - DoK 9xRR
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #294 : Październik 16, 2009, 20:12:52 » |
|
Fajnie jest  Stagger wymiata. Czuć o wiele mniejsze cc, już nie dostajesz co chwile knockdowna i stuna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jaskier
Mówca
Reputacja: 22
Imię w grze: Emnelrith
|
 |
« Odpowiedz #295 : Październik 16, 2009, 22:36:54 » |
|
Jak z Apekami? Nadal mozliwy spam Lasha przez cały tchzeentchowy dzień?
Rozumiem, że grubasów stawiamy teraz na prawo i lewo? jak ten stagger na całość gry wpływa? Bo na moje oko będzie kiepską zmianą w stosunku do tego jakie było cc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #296 : Październik 16, 2009, 23:16:54 » |
|
Z APkami to teraz są wogóle jaja. Jak jest lag to się wogóle prawie nie odnawiają, jak laga nie ma, to spamujesz co i ile chcesz  Zmiany w CC na wielgachny plus. O wiele mniej stunów i knockdownów lata. Przyjemnie jest walnąć DI w jakiegoś samotnego healera stojącego na uboczu. W grupe raczej się nie opłaca bo i tak ktoś walnie tam jakieś AoE. Jak dla mnie narazie to jeden z najlepszych patchy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jaskier
Mówca
Reputacja: 22
Imię w grze: Emnelrith
|
 |
« Odpowiedz #297 : Październik 17, 2009, 02:05:13 » |
|
No w CC nie lubie tego ,że jak masz swoją party i powiedzmy kilku randomów, próbujesz ubić wb oblegający keepa. Wcześniej mogłeś is spokojnie z cc wyłączać w wybranej przez siebie kolejności. Teraz jeden kretyn spamujacy aoe sprawia, że przeciwnik dostaje immune za nic. Umiejętne żonglowanie cc było główną przewagą zorganizowanych grup i to teraz zniknie. A walka małych zorganizowanych grup będzie się ograniczać do tego kto pierwszy rzuci AoE staggera. Dziki zachód czy co?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #298 : Październik 19, 2009, 13:21:03 » |
|
Nie będę czekał aż Ygethmor sam się pochwali swoim najnowszym dziełem. Patrzcie i płaczcie (że jeszcze nie gracie Magusami) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ygethmor
Małomówny
|
 |
« Odpowiedz #299 : Październik 19, 2009, 14:46:00 » |
|
Eeeej! hehe  .
|
|
|
|
|
|
|