Przełęcz Czarnego Ognia
Luty 06, 2012, 06:03:16 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strony: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 23   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Chaos: Magus  (Przeczytany 33139 razy)
Yogi
Bard

avat by Ygethmor

Reputacja: 21

Imię w grze: Yogiroth, Grdsh, Wujcio

« Odpowiedz #270 : Wrzesień 02, 2009, 10:29:11 »

2 doty AoE + 2 DoTy st. Dodatkowo z mastery można wykupić 1 dot st. Taktyka na surge jest daremna i nikt nie marnuje na nią mastery pointa.
Rzucenie tych wszystkich dotów trwa +/- 7sek. Ciągle jest bug przez który skille czasami się nie odpalają jeśli ktos stoi troche wyżej/niżej.
Jeśli już uda się to wszystko rzucić to mamy około 600-700 dps na jednym celu (szlafroku) + około 200 na tych co byli blisko niego. DoTy da się łatwo ściągnąć. Taki dmg byłem w stanie wyhealować Zetkiem na 30 poziomie.
GM ściąga resisty ale tylko na skille krótkiego zasięgu.

Jeszcze raz napisze. Nie chodzi mi o dmg jaki Magusy zadają, tylko o role w grupie. Nie mamy ŻADNEGO przydatnego dla grupy skilla/morala (jest buff na corporeal, ale shaman ma buff na wszystkie resisty który daje więcej niż nasz, a buffy się nie stackują). Połącz to z gorszym st/aoe/pbaoe/cc niż sorc i gorszym st/cc niż SH i już wiesz dlaczego nikt nie chce magusów w grupie.

Jak to kiedyś Roo napisał:
"Najlepszym buildem Magusa jest wb ludzi którzy nie są Magusami"
GIPlayer
Mówca

Join the herd.

Reputacja: 28

Imię w grze: Gottry

« Odpowiedz #271 : Wrzesień 06, 2009, 00:35:39 »

Przed chwilą zagrałem scenariusz, gdzie destracki PUG zmiótł z powierzchni ziemi nasz. Jak tego dokonał? Ano Omnikaze używał swojego Rifta. Wybaczcie, drodzy Magusowie, ale po tym scenariuszu (przyciągnięty 5 na 7 razy) wnioskuje, że ten skill wcale nie jest zły i bezużyteczny.

Join the herd.
Bimber
Rozmówca

Reputacja: 1

Imię w grze: Bhalin

« Odpowiedz #272 : Wrzesień 06, 2009, 01:56:34 »

Tak wdlg mnie rift działa gorzej niż kiedyś. ale nadal w premade spełnia dobrze swoją role. Rift + instant demon = kd wszystkich zriftowanych na 5s = masakra:) Jedyny ból jest taki że niektórzy mimo iż niemaja distrup podskakują w miejscu i tyle, ale enginner ma tak od samego początku tej gry więc... ;P
Lookash
Małomówny

Reputacja: 2

Imię w grze: Lookash

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #273 : Wrzesień 09, 2009, 15:03:30 »

Rift is back
bardzo ladnie dziala-ustawia wesole kuleczko wokol magusa akurat w zasiegu deamonic lash'a
ale chyba na razie do riftu nie wroce...nie chce ponownie cierpiec gdy wraz z nowym patchem Mythic cos zwyczajowo z tym skillem znow spapra

Lookash - Magus rr80
Lucja - Zealot rr80
Karak-Azgal
Yogi
Bard

avat by Ygethmor

« Odpowiedz #274 : Wrzesień 09, 2009, 16:07:23 »

Przedwczoraj się respecnąłem na rifta i rzeczywiście działa już lepiej. Rzadko się zdarza żeby kogoś postawiło w miejscu w którym stał. Pulluje wszystkich mniej więcej w zasięg Lasha, jedyny problem to jeszcze immune który teraz częściej wyskakuje z powodu połączenia pulla/pusha z snarem, ale jak się w zorganizowanej grupie biega to poprostu nikt nie używa tego typu cc poza Magusem. Jest znowu coraz fajniej, a oficjalny Magusowy gracz testowy Mythica (Seph) pisał że w nowym patchu będzie coś co spodoba się wszystkim magusom. Byle do 1.3.2 Chichot
Ygethmor
Małomówny

Reputacja: 1

Imię w grze: Ygethmor (magus), Narkull (chosen), Urghuel (sorcerer).

« Odpowiedz #275 : Wrzesień 09, 2009, 19:41:47 »

Jak będzie zabijał wzrokiem a pierdnięciem wszystkich powalał to ja jestem ZA!  Duży uśmiech

A na poważnie, może poruszające się w końcu demony albo bijące mocniej... kto wie.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2009, 23:28:15 wysłane przez Ygethmor » Zapisane
GIPlayer
Mówca

Join the herd.

Reputacja: 28

Imię w grze: Gottry

« Odpowiedz #276 : Wrzesień 11, 2009, 00:17:38 »

A na poważnie, może poruszające się w końcu demony albo bijące mocniej... kto wie.

Nie mogą się poruszać, bo i wieżyczki musiałyby się poruszać...

Jeżeli Rift po 'nerfie' tak wyglądał jak teraz, to tak, biedne magusy Smutny (o słabych taktykach wiem, nie rzucać pomidorami we mnie)

Join the herd.
Jaskier
Mówca

Reputacja: 22

Imię w grze: Emnelrith

« Odpowiedz #277 : Wrzesień 11, 2009, 00:32:57 »

No właśnie go naprawili i jest tylko trochę słabszy niż był. Nie pulluje do samego magusa ale w promieniu jakiś 15ft. ładne było to Logrins Forge jakie z Wami walczylismy te kilkadziesiąt minut temu - dobrze wykorzystaliście moment jak już się rozleniwilismy i w końcu nasz wipneliście Uśmiech

A ogólniej rzecz ujmójac to przy odpowiednim skupieniu się na statystykach defensywnych i dobrej grupie na vencie granie magusem na rifcie to czysta przyjemność i czucie się jak bóg Język
Mama jakieś 7400 hp z ciastkiem, 1870 armor (z potką, troche ponad 2k z buffem), 532 tou, 8.5% szansy na bycie krytycznie trafionym (pokazuje się jak najedzie się na inicjatywę) i z guardem jestem w stanie przeżyć 95-99% pulli. Tak naprawdę boli tylko wciągniecie/wkopnięcie głeboko w szeregi wroga ale od tego chronią mnie genialni AM i SM spamujacy AoE knockbacki kiedy tylko cd na nich nie mają Język

Yogi
Bard

avat by Ygethmor

« Odpowiedz #278 : Wrzesień 11, 2009, 07:26:34 »

Wreszcie naprawili rifta, bo wcześniej był niegrywalny i Magus znowu może znaleźć miejsce w wyspecjalizowanych i zorganizowanych grupach, jako pullujący mdps. Zauważ że Engi może robić dokładnie to samo, i g***o prawda że co wszyscy disruptują jego electromagnes.
Wolf Panzer
Administrator
Orator

Reputacja: 38

Imię w grze: Thogri, Veneoth

« Odpowiedz #279 : Wrzesień 11, 2009, 07:46:55 »

kłamstwo
wszyscy disruptują mój elektromagnes

Yogi
Bard

avat by Ygethmor

« Odpowiedz #280 : Wrzesień 11, 2009, 08:43:28 »

To albo Ty coś źle robisz, albo ja, bo mnie engi za każdym razem przyciągnie i nigdy nie lece do niego sam.
Wolf Panzer
Administrator
Orator

Reputacja: 38

Imię w grze: Thogri, Veneoth

« Odpowiedz #281 : Wrzesień 11, 2009, 10:14:05 »

aż się respecnę dla Ciebie i sprawdzę, ale ostatnio jak sprawdzałem to była lipa
jednak będę miał na to czas dopiero w poniedziałek

Yogi
Bard

avat by Ygethmor

« Odpowiedz #282 : Wrzesień 11, 2009, 10:27:24 »

Ostatnio jak ja sprawdzałem rifta to podrzucał on ludzi w miejscu. Wiadomo że Engi będzie widział więcej disruptów niż Magus, ale spotkałem kilka orderowych grup na sc które całkiem nieźle sobie z tym radziły (A były też takie w których engi próbował pullowac stojąc 100+ft od destro).
Prawdę mówiąc to engi na tinkererze to całkiem zabójcza broń. Magnes + Expert Skirmisher + taktyka na zwiększenie crit chance o 15% (zamienie moje dwie taktyki na crita działające tylko na kilka skilli na Waszą jedną działającą na wszystkie skille) + ewentualnie Coordinating Fire. Przynajmniej w teorii wygląda to nieco lepiej niż Demonology Magusa.
Urkhad
Gawędziarz

1vs1 master

Reputacja: 4

« Odpowiedz #283 : Wrzesień 11, 2009, 13:13:28 »

Skille zależne od siły i intelektu... genialna sprawa, aż dziwne, że ja tak nie gram.
Dodam, że taktyka +15 działa tylko jak mam wieżyczke obok, a jak przyciągam kogoś, to odrazu trzeba ją rozwalić.
Aha, no i wspominałem, że dmg tej scieżki jest tak mierny, że nawet skilli z niej nie mam na Akcjon Barze?

The Camper.
Yogi
Bard

avat by Ygethmor

« Odpowiedz #284 : Wrzesień 11, 2009, 13:28:55 »

Od intelektu chyba tylko magnes, czy coś przeoczyłem?
A po co rozwalać wieżyczkę? Przyciągasz, odsuwasz się nieco i spamujesz AoE dając innym załatwic większość roboty. Przynajmniej tak teraz wygląda gra Magusem. No może rzeczywiście dmg troche mierny. Cóż.. przynajmniej w tym Magus lepszy. Może rzeczywiście tinkerer nie jest taki dobry jak mi się wydawało..
Strony: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 23   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Google visited last this page Luty 04, 2012, 05:58:12