Yogi
Bard
avat by Ygethmor
Reputacja: 21
Imię w grze: Yogiroth, Grdsh, Wujcio
|
 |
« Odpowiedz #270 : Wrzesień 02, 2009, 10:29:11 » |
|
2 doty AoE + 2 DoTy st. Dodatkowo z mastery można wykupić 1 dot st. Taktyka na surge jest daremna i nikt nie marnuje na nią mastery pointa. Rzucenie tych wszystkich dotów trwa +/- 7sek. Ciągle jest bug przez który skille czasami się nie odpalają jeśli ktos stoi troche wyżej/niżej. Jeśli już uda się to wszystko rzucić to mamy około 600-700 dps na jednym celu (szlafroku) + około 200 na tych co byli blisko niego. DoTy da się łatwo ściągnąć. Taki dmg byłem w stanie wyhealować Zetkiem na 30 poziomie. GM ściąga resisty ale tylko na skille krótkiego zasięgu.
Jeszcze raz napisze. Nie chodzi mi o dmg jaki Magusy zadają, tylko o role w grupie. Nie mamy ŻADNEGO przydatnego dla grupy skilla/morala (jest buff na corporeal, ale shaman ma buff na wszystkie resisty który daje więcej niż nasz, a buffy się nie stackują). Połącz to z gorszym st/aoe/pbaoe/cc niż sorc i gorszym st/cc niż SH i już wiesz dlaczego nikt nie chce magusów w grupie.
Jak to kiedyś Roo napisał: "Najlepszym buildem Magusa jest wb ludzi którzy nie są Magusami"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GIPlayer
Mówca
Join the herd.
Reputacja: 28
Imię w grze: Gottry
|
 |
« Odpowiedz #271 : Wrzesień 06, 2009, 00:35:39 » |
|
Przed chwilą zagrałem scenariusz, gdzie destracki PUG zmiótł z powierzchni ziemi nasz. Jak tego dokonał? Ano Omnikaze używał swojego Rifta. Wybaczcie, drodzy Magusowie, ale po tym scenariuszu (przyciągnięty 5 na 7 razy) wnioskuje, że ten skill wcale nie jest zły i bezużyteczny.
|
|
|
|
|
|
  Join the herd.
|
|
|
Bimber
Rozmówca
Reputacja: 1
Imię w grze: Bhalin
|
 |
« Odpowiedz #272 : Wrzesień 06, 2009, 01:56:34 » |
|
Tak wdlg mnie rift działa gorzej niż kiedyś. ale nadal w premade spełnia dobrze swoją role. Rift + instant demon = kd wszystkich zriftowanych na 5s = masakra:) Jedyny ból jest taki że niektórzy mimo iż niemaja distrup podskakują w miejscu i tyle, ale enginner ma tak od samego początku tej gry więc... ;P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lookash
Małomówny
Reputacja: 2
Imię w grze: Lookash
|
 |
« Odpowiedz #273 : Wrzesień 09, 2009, 15:03:30 » |
|
Rift is back bardzo ladnie dziala-ustawia wesole kuleczko wokol magusa akurat w zasiegu deamonic lash'a ale chyba na razie do riftu nie wroce...nie chce ponownie cierpiec gdy wraz z nowym patchem Mythic cos zwyczajowo z tym skillem znow spapra
|
|
|
|
|
|
Lookash - Magus rr80 Lucja - Zealot rr80 Karak-Azgal
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #274 : Wrzesień 09, 2009, 16:07:23 » |
|
Przedwczoraj się respecnąłem na rifta i rzeczywiście działa już lepiej. Rzadko się zdarza żeby kogoś postawiło w miejscu w którym stał. Pulluje wszystkich mniej więcej w zasięg Lasha, jedyny problem to jeszcze immune który teraz częściej wyskakuje z powodu połączenia pulla/pusha z snarem, ale jak się w zorganizowanej grupie biega to poprostu nikt nie używa tego typu cc poza Magusem. Jest znowu coraz fajniej, a oficjalny Magusowy gracz testowy Mythica (Seph) pisał że w nowym patchu będzie coś co spodoba się wszystkim magusom. Byle do 1.3.2 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ygethmor
Małomówny
Reputacja: 1
Imię w grze: Ygethmor (magus), Narkull (chosen), Urghuel (sorcerer).
|
 |
« Odpowiedz #275 : Wrzesień 09, 2009, 19:41:47 » |
|
Jak będzie zabijał wzrokiem a pierdnięciem wszystkich powalał to ja jestem ZA!  A na poważnie, może poruszające się w końcu demony albo bijące mocniej... kto wie.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2009, 23:28:15 wysłane przez Ygethmor »
|
|
|
|
|
GIPlayer
Mówca
Join the herd.
Reputacja: 28
Imię w grze: Gottry
|
 |
« Odpowiedz #276 : Wrzesień 11, 2009, 00:17:38 » |
|
A na poważnie, może poruszające się w końcu demony albo bijące mocniej... kto wie.
Nie mogą się poruszać, bo i wieżyczki musiałyby się poruszać... Jeżeli Rift po 'nerfie' tak wyglądał jak teraz, to tak, biedne magusy  (o słabych taktykach wiem, nie rzucać pomidorami we mnie)
|
|
|
|
|
|
  Join the herd.
|
|
|
Jaskier
Mówca
Reputacja: 22
Imię w grze: Emnelrith
|
 |
« Odpowiedz #277 : Wrzesień 11, 2009, 00:32:57 » |
|
No właśnie go naprawili i jest tylko trochę słabszy niż był. Nie pulluje do samego magusa ale w promieniu jakiś 15ft. ładne było to Logrins Forge jakie z Wami walczylismy te kilkadziesiąt minut temu - dobrze wykorzystaliście moment jak już się rozleniwilismy i w końcu nasz wipneliście  A ogólniej rzecz ujmójac to przy odpowiednim skupieniu się na statystykach defensywnych i dobrej grupie na vencie granie magusem na rifcie to czysta przyjemność i czucie się jak bóg  Mama jakieś 7400 hp z ciastkiem, 1870 armor (z potką, troche ponad 2k z buffem), 532 tou, 8.5% szansy na bycie krytycznie trafionym (pokazuje się jak najedzie się na inicjatywę) i z guardem jestem w stanie przeżyć 95-99% pulli. Tak naprawdę boli tylko wciągniecie/wkopnięcie głeboko w szeregi wroga ale od tego chronią mnie genialni AM i SM spamujacy AoE knockbacki kiedy tylko cd na nich nie mają 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #278 : Wrzesień 11, 2009, 07:26:34 » |
|
Wreszcie naprawili rifta, bo wcześniej był niegrywalny i Magus znowu może znaleźć miejsce w wyspecjalizowanych i zorganizowanych grupach, jako pullujący mdps. Zauważ że Engi może robić dokładnie to samo, i g***o prawda że co wszyscy disruptują jego electromagnes.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wolf Panzer
Administrator
Orator
Reputacja: 38
Imię w grze: Thogri, Veneoth
|
 |
« Odpowiedz #279 : Wrzesień 11, 2009, 07:46:55 » |
|
kłamstwo wszyscy disruptują mój elektromagnes
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #280 : Wrzesień 11, 2009, 08:43:28 » |
|
To albo Ty coś źle robisz, albo ja, bo mnie engi za każdym razem przyciągnie i nigdy nie lece do niego sam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wolf Panzer
Administrator
Orator
Reputacja: 38
Imię w grze: Thogri, Veneoth
|
 |
« Odpowiedz #281 : Wrzesień 11, 2009, 10:14:05 » |
|
aż się respecnę dla Ciebie i sprawdzę, ale ostatnio jak sprawdzałem to była lipa jednak będę miał na to czas dopiero w poniedziałek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #282 : Wrzesień 11, 2009, 10:27:24 » |
|
Ostatnio jak ja sprawdzałem rifta to podrzucał on ludzi w miejscu. Wiadomo że Engi będzie widział więcej disruptów niż Magus, ale spotkałem kilka orderowych grup na sc które całkiem nieźle sobie z tym radziły (A były też takie w których engi próbował pullowac stojąc 100+ft od destro). Prawdę mówiąc to engi na tinkererze to całkiem zabójcza broń. Magnes + Expert Skirmisher + taktyka na zwiększenie crit chance o 15% (zamienie moje dwie taktyki na crita działające tylko na kilka skilli na Waszą jedną działającą na wszystkie skille) + ewentualnie Coordinating Fire. Przynajmniej w teorii wygląda to nieco lepiej niż Demonology Magusa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Urkhad
Gawędziarz
1vs1 master
Reputacja: 4
|
 |
« Odpowiedz #283 : Wrzesień 11, 2009, 13:13:28 » |
|
Skille zależne od siły i intelektu... genialna sprawa, aż dziwne, że ja tak nie gram. Dodam, że taktyka +15 działa tylko jak mam wieżyczke obok, a jak przyciągam kogoś, to odrazu trzeba ją rozwalić. Aha, no i wspominałem, że dmg tej scieżki jest tak mierny, że nawet skilli z niej nie mam na Akcjon Barze?
|
|
|
|
|
|
The Camper.
|
|
|
Yogi
Bard
avat by Ygethmor
|
 |
« Odpowiedz #284 : Wrzesień 11, 2009, 13:28:55 » |
|
Od intelektu chyba tylko magnes, czy coś przeoczyłem? A po co rozwalać wieżyczkę? Przyciągasz, odsuwasz się nieco i spamujesz AoE dając innym załatwic większość roboty. Przynajmniej tak teraz wygląda gra Magusem. No może rzeczywiście dmg troche mierny. Cóż.. przynajmniej w tym Magus lepszy. Może rzeczywiście tinkerer nie jest taki dobry jak mi się wydawało..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|